Wristtop en GPS


Status
Niet open voor verdere reacties.
Kan voor een leuk bedrag een Suunto Observer kopen maar zal in de (nabije) toekomst ook verleid worden tot een GPS. Voegt dan een wristtop nog veel toe aan een GPS met Hoogtemeter en Kompas?

Limme
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo Martin,

Ik loop/wandel/klauter in meestal heuvel- en bergachtig terrein.
Laatste tocht was deels West Highland Way en deels Highland High Way.
Verder veel kustwandelingen in GB; van licht tot een beetje zwaar.
Wellicht in de toekomst klimmen (sprak hij voorzichtig!)

Groet, Limme

;)ps: je woorden in de "bezinning op materialen" waren mij uit het hart gegrepen; (quote)"En als dat dan toch gebeurt heb je meer aan andere vaardigheden dan die van de optimale materiaalkeuze kunnen maken. Dáár gaat het om."
Doet me denken aan zeewaardigheid, materiaal en bemanning.
 
High..

Dan lijkt het me een goed idee te investeren in een hoogtemeter. Naar mijn bescheiden mening heb je hier veel meer aan dan aan een GPS. Voordelen: Licht, betrouwbaar, compact, energiezuinig en in combinatie met de kaart en het kompas alles wat je nodig hebt bij het type tochten dat jij maakt. Of wil je gaan Geocachen??

Ahoy..

:7
martin
 
Da's een spelletje dat door sommige eigenaars van een GPS is uitgevonden toen zij erachterkwamen dat ze verder eigenlijk niks echt nuttigs met dit apparaat konden doen. Nu kunnen ze er wel wat mee, en is het uitgegroeid tot een wereldwijd gebeuren
Je vindt er vast het nodige over elders op deze site.

:7
 
Klopt, er staat inderdaad in de navigatie-rubriek over GPS. En inderdaad grappig gevonden Martin: het is bij veel mensen zo dat de GPS slechts een gadget is (maar dan wel een leuke).

Overigens nog als toevoeging: volgens mij heb je ook meer aan een los kompas en hoogtemeter (of een Observer) dan een GPS in dit geval. Bij veel GPS-ontvangers wordt hoogte en kompasrichting namelijk op basis van de satelliet-gegevens weergegeven. En dat is vaak niet echt de meest nauwkeurige weergave. Let daar dus op als je toch een GPS kiest: dat hij een ingebouwd kompas/barometer heeft en niet op basis van de berekende satellietgevens info geeft.

Raymond
 
Mede door jullie adviezen ben ik € 130,00 armer }( en een Suunto Observer rijker.:+
Loop regelmatig de trap op en neer om alles te controleren en mij te verbazen over zoveel vernuft.

Bedankt
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan