zakmes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wodan

Guest
Wie heeft er ervaring als hij gaat kamperen in het buitenland en moet daardoor zijn spullen waaronder een zakmes door de douane heen zien te loodsen. Zelf ga ik naar Zweden voor een trektocht van 2 weken en ik ben bang dat mijn mes in beslag wordt genomen door de douane. En dan heb je toch een probleem lijkt me als je dan nog 2 weken moet gaan trekken.
Mensen die wat tips hebben over Varmland / Glaskogen / Dalarna in Zweden mogen ook van harte reageren.
Chris
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: zakmes door de douane

Chris,

Zelf vlieg ik regelmatig tussen Spanje en Nederland/België. Vanuit Spanje heb ik nog nooit problemen gehad. Vanuit België (Brussel) één keer toen ik mijn Leatherman Wave in mijn handbagage had. De reden dat ik 'm niet als handbagage mocht meedragen was het feit dat het lemmet kon worden geblokkeerd.

Het mes zou toen speciaal moeten worden verzonden en ik zou het een dag na mijn aankomst op kunnen gaan halen op het vliegveld in Barcelona. (Overigens niet gedaan want mijn zus stond nog te zwaaien en die heeft het mes van me overgenomen en bewaard)

Alle keren dat ik het als gewone bagage (dus in koffer of rugzak) vervoerde heb ik geen problemen ondervonden. Zelfs niet de keer dat ik een Victorinox, Benchmade en Leatherman in dezelfde koffer vervoerde ;-)

Mijn advies: stop het in je koffer en controleer direct bij aankomst (dus voor je door de douane bent!!) of je mes(sen) nog in je rugzak zitten.

Grtx,

Raymond
 
Glaskogen

Hola Wodan...

Glaskogen...

http://204.64.0.99/news/tcp/tcp_passport/images/gold_canoe.jpg

Prachtig kanogebied, Daar kun je weken ronddwalen. Vooral als je regelmatig de kano uitkomt en te voet het gebied intrekt leer je het park goed kennen. Wildkamperen mag.
Een mooi vertrekpunt is Arvika. De mensen daar van het Kanot & Turistcenter kunnen je aan kaarten en info over de waterstanden helpen (erg handig ivm de 'landverplaatsingen'..Niet het gehele gebied is per water bereikbaar, dus je zult af en toe de kano via land moeten verplaatsen). Bevooraden kun je alleen in Lennungshammar, een piepklein dorpje midden in het park. Bij de Landhandel, daar kun je je eventueel ook douchen of je kano huren. Er zijn vrij veel schuilhutten verspreid over het park, allen met poephuuske, vuurplaats en brandhout. Erg prettig als het regent. Ik was daar eind mei, en van de 2500 kano's die daar liggen, waren er toen slechts 12 verhuurd. In het hoogseizoen varen ze er allemaal tegelijk, en of het dan nog wel zo leuk is...
Bezoek ze eens op internet op http://www.itadventure.se/arvika.canoe/index1.html of
http://www.vildmark.se/index
Daar vind je meer info. Je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld een uitgezette route volgen, en zo zijn er nog meer varianten. Je kan ook kant en klaar boeken bij Buro Scandinavia in Amsterdam.

een aanrader
voor een keertje
:7
 
Noorwegen, Engeland, Schotland, Tsjechië, Slowakije, allemaal geen probleem bij de douane. Natuurlijk stopte ik het mes in mijn rugzak en niet in mijn handbagage.
 
Nog nooit problemen gehad. Reis meerdere keren per jaar naar Noorwegen en dan ook meestal via Zweden. Dan heb ik vrijwel altijd een zakmes in m'n broekzak. Als ik met de vliegtuig ga, doe ik hem gewoon in m'n rugzak of zo. Daar doen ze echt niet moeilijk over. Met een tool of een grotere mes zullen ze waarschijnlijk ook niet moeilijk doen. In die landen gaat iedereen wandelen en 'iedereen' die wandelt heeft wel een mes bij zich, meestal eentje die groter is dan een zakmesje of een tooltje. Daar hebben de douaniers echt wel begrip voor.

Je hoeft je daar dus absoluut geen zorgen over te maken.
Nog veel plezier in Zweden!

Sander
 
Bij de terugkeer na een trek in Nepal stonden er op het vliegveld allerlei borden over wapens in het algemeen en messen in het bijzonder in je handbagage. Afgeven van een mes bij de balie was een optie. Gevolg: zie maar dat je het terug krijgt op Schiphol. Kán te maken hebben gehad met het vertrek van Prinses Anne op dat moment via hetzelfde vliegveld. Maar zowel heen als terug óók bij een tussenlanding intensieve controle (inclusief fouillering) op wapens. Ik zou géén grote dure zakmessen in mijn zak of handbagage doen op dat soort reizen. Maar in mijn plunjebaal stoppen.
 
Zat net nog even op de site van Klimmen tegen Kanker (http://www.klimmentegenkanker.org/)te lezen:

"Hier even de eerste update vanuit het vliegveld van Buenos Aires. Het geluk zit ons niet mee. Alles wat zo'n beetje mis kan gaan is mis gegaan. Problemen met overgewicht, inbeslaggenomen zakmessen, ... "

en

"Na ellelange discussies, uitdelen van badges en overleg van Frank zijn papieren mogen ze beiden toch hun gesponsorde lichtgewicht zakmes meenemen. Maar dan wel in een speciale rode zak, in de cockpit naast de piloot. Er werd zelfs gedreigd om de "wapens" te vernietigen. Laat de sponsor dit maar niet horen ha ha."

Soms zit het dus ook erg tegen als je dat net niet kunt gebruiken. :eek:

Raymond
 
Zakmes in je koffer of rugzak afgeven bij de insjekbalie.
Ga je met een klein rugzakje meldt dit dan bij de insjekbalie.
Dan wordt dit aan de gezagvoerder meeegegeven en krijg je die na de vlucht gewoon terug.
No problem.
Mag alleen niet een verboden mes zijn zoals een stiletto of zo.
Travel ze
@
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan