Zelfstandig door Afrika


Status
Niet open voor verdere reacties.
P

Poesjes

Guest
Hallo Allemaal,

Wij heeft er ervaring met het trekken en backpacken in Afrika.

Wij gaan namelijk op wereldreis en willen dit continent ook bezoeken. We worden alleen wat afgeschrikt door de criminaliteit en de bereisbaarheid.

Wat zijn jullie ervaringen als zelfstandige reiziger door Afrika?

Karen:D
 
Hoi Karen,

Mijn Afrikaanse ervaringen (zuid-Afrika, Namibie, Congo, Kenia, Tanzania etc.)zijn helaas van meer dan 20 jaar geleden, ik kan de huidige situatie niet zo goed inschatten dus. Wel is het zo dat ik me altijd volkomen veilig heb gevoeld in Afrika, zeker vergeleken bij reizen in Zuid-amerika en het noorden van afrika.

Toendertijd was het op het "platteland" relatief veilig, in de grote steden minder, of dat nog zo is weet ik niet uit eigen ervaring. Afrikanen zijn over het algemeen bijzonder prettig in de omgang, jattechnisch gezien verschilde Afrika in niets van andere landen (hoewel ik moet zeggen dat men het afzetten van toeristen die in taxi's stappen in Namibia tot een ware kunst verheven had....).

Gezien de huidige, soms snel wisselende, situatie in veel afrikaanse landen is het vergaren van informatie VOOR je trip erg verstandig, maar ook eenmaal ter plekke is het zinnig om te informeren bij de locals wat veilig is en wat niet. Consulaten en ambassades zijn meestal erg behoudend (ieder risico is te groot...), tips van de locale bevolking waren betrouwbaar.

Ik zou Afrika zeker opnemen in je reis, en dan in het bijzonder het zuidelijke deel. Eventueel kan je, hoewel ik dat zelf (ook) niet zo snel zou doen, georganiseerd op pad gaan in Afrika (een en ander ter plekke regelen, een tripje Krugerpark of Pilanusberg is snel en relatief goedkoop te boeken aldaar. Zeker als je wild wil zien is een georganiseerde trip beter dan zelf op pad gaan, en een tikkie veiliger).

Groets, Rob (Die graag weer eens naar Afrika terug zou willen :) )
 
Hoi Karen,

Lees de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken (is niet hetzelfde als de reisadviezen van het calamiteitenfonds). Deze geven per land een actueel beeld van de veiligheidssituatie. Adres is www.minbuza.nl

gr. Marike
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan