Zere plakken bij dragen rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

Fedor

Guest
Aangezien ik niet in het gelukkige bezit ben van een extra aantal jaarringen (in dit geval dus niet handig)zit er nogal weinig vering tussen mijn heupband (die van mijn rugzak dus) en mijn heupbot. Dit resulteert na een paar dagen wandelen in tamelijk zere plekken.
Mijn huidige rugzak (Macpac) voldoet al een stuk beter (zachtere heupband aan binnenzijde, goed draagsysteem) dan mijn vorige (Lowe) en is volledig goed afgesteld. Nu duurt het zo'n 80 km i.p.v. 40 km voordat het echt zeer begint te doen. Gewicht van de rugzak: zo'n 18 kilo.
Mensen om mij heen die in het bezit zijn van een zwemband hebben hier veel minder last van (ongeacht welke rugzak ze gebruiken), wat ook wel logisch is: de druk wordt dan veel beter verdeeld.

Weet iemand hier een oplossing voor, of zijn er meer mensen met dit probleem, zodat we misschien een belangenvereniging voor magere rugzaktrekkers kunnen oprichten?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Fedor,

Ik heb de beste oplossing. Helaas moet je er wel wat voor 'laten'...

De oplossing is: minder gewicht meenemen. Een kilo of 7 (exclusief eten, drinken en brandstof) is heel goed haalbaar. Dan kun je gewoon nog een tentje mee e.d. En het heeft betrekking op als je in je uppie loopt; met meerdere personen kun je altijd bepaalde zaken delen.

Ik heb het boek 'Beyond Backpacking' van Ray Jardine gelezen, en da's een echte eye-opener! Of kijk eens op www.backpacking.net. Zodra je eenmaal de geestelijke omschakeling hebt gemaakt en ermee kan leven dat je minder meeneemt, is het echt heerlijk!

Succes en groeten,

Frank
 
Hallo,

ik zie twee mogelijke oplossingen (naast de oplossing van de minder zware rugzak).

1. (Deze heb ik gezien bij anderen, dus weet ik niet hoe goed het is.) Sponzen. Gewoon goedkope sponzen waarmee je de ramen kuist. Een aan elk heupbeen, en de pijn zou (?!) weg moeten zijn. Zoals gezegd, ik weet niet of het werkt, maar twee sponzen... kost niets, weegt niets, is het proberen waard.

2. Meer eten, zodat je "natuurlijke sponzen" krijgt! Chocolade schijnt heel goed te zijn :)

Timothy
 
Heb nou niet de illusie dat dit volledig te voorkomen is.
Het is te verminderen door de wijze van inpakken en de gewichtsverdeling tussen je schouders en heupen.
 
Herken het probleem. Zelf neem ik altijd zalf mee welke ik ook gebruik voor de rode luierbilletjes van mijn kinderen. Ben de naam even kwijt maar het is een grijs potje, rode letters, overal verkrijgbaar. De eerste dagen kun je de pijn hiermee verzachten, na twee dagen heb ik geen pijn meer. Ook te gebruiken voor de uitslag bij de schouderbanden.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan