Zijvakken aan grotere rugzakken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kloek

Guest
[laatste wijziging op 11-05-02 om 19:48]Hoi

Op dit moment heb ik een veertig liter rugzak. Naast het hoofdvak zitten er twee zijvakken, een voorvak en een vak bovenop. Dit ervaar ik als heel gemakkelijk. De rugzak is geschikt voor kleinere huttentochten.

Ik ben nu echter voornemens in de toekomst langere meerweekse tochten te maken, waarbij ik ook een tent etc. meeneem. Ik denk aan een 60 tot 80 liter rugzak. Het keuzetraject ben ik nog niet goed begonnen, maar het valt me al wel op dat die grote rugzakken bijna geen extra vakken hebben.Ik zie in de nieuwste Op Pad een test waar b.v. de Lowe Alpine Appalachian de beste test krijgt, maar weer geen extra vakken.

Is dat niet lastig in het gebruik?


Nico Kloek
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Men is over het algemeen de laatste jaren gestopt met rugzakken fabriceren met zijzakken, omdat die de neiging hadden tijdens het reizen af te scheuren e.d. en het is ook minder handig in de bussen en treinen, waar de rugzakken nu voornamelijk worden gebruikt. Daarbij komt er nog bij als je rugzakken smal zijn ben je wendbaarder en kost het minder energie. Dit wil echter niet zeggen dat er geen rugzakken meer met zijvakken worden geproduceerd. Bij Lowe alpine heeft ieder geval de frontier zijvakken (achter de compressiebanden), ik zou een kijkje nemen op hun website http://www.lowealpine.com/ en karrimor heeft ook nog wel rugzaken met zijvakken. Je kan over het algemeen bijna bij elkaar rugzak losse "zijvakjes" erbij kopen en aan je compressiebanden bevestigen.

Ieder geval succes met je zoektocht naar een goede rugzak.
 
Ik heb net de Lowe Alpine Liberty 75 + 20 gekocht.
De extra 20 liter zit verwerkt in 2 lange zijzakken die indien niet gebruikt netjes achter een flap zitten om de boel wat strakker te houden. Indien gevuld zijn ze niet al te breed, maar redelijk lang, bijna de gehele lengte van de rugzak.
Ik denk dat het zelfde systeem gebruikt wordt in de Frontier (Zie bovenstaand bericht)

Rob Plas
 
hoi,

Ik heb bijna 10 jaar met een Nomad 55 liter gedaan (dit schijnt uitzonderlijk lang te zijn, maar goed dat is een ander verhaal). Ook aan mijn Nomad zaten geen zijvakken. Daarom heb ik indertijd twee losse zijvakken gekocht. Daardoor kon ik de rugzak met 2 keer 5 liter (denk ik) uitbreiden. Voor trektochten van enkele dagen erg prettig. In bus en trein een regelrechte RAMP!!! Negen van de tien keer ben je te breed om op normale wijze door de deur te gaan. Vaak liep ik al beppend enthousiast de trein in (de eerst deur passeer je vaak zonder problemen) om vervolgens met een klap tot stop te komen omdat ik niet door de coupedeur kon.
Nadat ik dat een paar keer heb mee gemaakt, liet ik de losse zijvakken tidens bus en treinreis meestal van de rugzak af tot de trektocht. Maar ook dan kwam ik nog wel eens klem te zitten op smalle paden, tot groot vermaak van anderen natuurlijk.
Nu ga ik donderdag, na oefenloos passen, eindelijk een iets grotere (60 +) rugzak kopen, die via de klep een beetje uit te bouwen is. Voor mij geen zijvakken meer, maar dan liever een iets ruimere rugzak waarbij ALLES er IN moet.

Overigens, de Lowe Alpine en Karrimore kwamen wel als betere uit de Op Pad test, maar het is blijft wel persoonlijk. De Lowe Alpine 60/65 (verschillende modellen gepast nl. Appalachian en Cerro Torre) zat mij absoluut niet lekker. Als je een rugzak wilt kopen zul je eerst verschillende merken en modellen moeten passen. Zelfs binnen een merk kan er verschil zitten in de modellen. Neem er in elk geval de tijd voor en laat je niets aanpraten. Een rugzak kan nog zo duur en "goed" zijn, hij moet bovenal JOU passen en lekker zitten.

Succes,

Anne

PS: neem een rugzak niet te groot/ruim. Hoe meer liters, hoe meer je mee gaat nemen, hoe zwaarder de bepakking wordt.
 
Hoi Anne,

dank voor je reactie. Eens met het passen, dat doe ik wel.
Even nieuwsgierig, welke rugzak heb jij gekozen?

Nico
 
Hoi Nico,

Na veel passen en meten, is het een Bach LiteMare I (60 liter plus beetje uitbouw mogelijk) geworden. Dit was eigenlijk de enige die gewoon GOED zat op alle vlakken: ruglengte, rugaansluiting, maar vooral op de heupen en schouders. Overigens heb ik met de verkoper een deal gesloten dat ik de rugzak thuis eerst goed met mijn eigen spullen volstouw en er dan een dag of zo meer rondsjouw. Mocht ik besluiten dat het toch niet de rugzak was die ik wilde hebben qua pasvorm dan kon ik altijd langskomen. Nou, ik kan je vertellen, ik hoef niet meer langs te gaan, die rugzak zit wel snor.


Ben jij er al uit wat je gaat doen?? Een rugzak met of zonder zijzakken??

Groeten

Anne
 
Hoi Anne,

als ik alle reacties overzie dan denk ik dat ik in ieder geval geen vaste zijvakken doe, of anders alleen zijvakken die achter de compressiebanden kunnen. dit voor de reis naar de wnadelgebieden toe. als ik aan het wandelen ben zou ik voor diverse materialen zijvakken en een voorvak wel prettig vinden.

Ik ga eerst maar eens passen, daar kan ik me echt op verheugen, dat uitproberen bij buitensportzaken.

Dank voor alle reacties die ik heb gekregen

Nico

;-)
 
Hoi Anne, en de rest;

Ik loop nu al een jaartje met de berghaus vulcan met zijvakken 100ltr. dit is voor normale hiking tochten erg groot maar dan haal ik de zijvakken er vanaf, waardooor die een stuk smaller en wendbaarder wordt, echter vind ik de zijvakken als ik bijv. naar een groot scouting evenment of wegga voor langere vakantie's ideaal. Zeker omdat je bij deze berghaus van de zijvakken een kleindagtourrugzakje kan maken, en das weer ideaal als je in het buitenland even naar de supermarkt gaat.

Maar samengevat als ik met de bus of trein reis.....of over smalle paadjes moet lopen dan voor mij zeker geen zijvakken!!

cu all;

Wouter Stolk
 
Met losse zijvakken ben je inderdaad een stuk flexibeler.
Het argument dat je geen te grote rugzak moet kiezen 'omdat je dan teveel meeneemt' vind ik niet kloppen. Dat doe je jezelf aan. Het voordeel van een ruime rugzak met compressiebandjes is dat je erin kunt rommelen en je hem niet leeg hoeft te halen om ergens bij te kunnen.

groet
:7
martin
 
Hallo allemaal

Dank voor alle reacties. Gistermiddag heb ik een middag besteed aan passen in diverse winkels. Ten eerste neem ik op basis van al jullie adviezen een rugzak met losse zijvakken. Dat heb ik al beslist. Ik wil nu eenmaal graag zijvakken, zodat ik m'n spullen wat kan ordenen.

Verder heb ik een voorkeur ontwikkeld voor de Lowe Alpine Appalachian 70 +15 die ook in de 60 uitvoering een goede test krijgt. De Mac Pac lijkt me ook erg goed en kwalitatief nog beter maar ook weer een stuk duurder. Die tas past me ook erg goed.

De Bach die Anne nam past me niet, maar wel een mooie tas Anne!!

Ik vind het argument van Martin betreffende de grootte van de zak ook een goed argument. Ik neem ook liever een iets grotere zak.

Heeft iemand ervaring met het dagelijks gebruik van deze Lowe zak?

Nogmaals iedereen bedankt voor de reactie.
Nico:D
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan