zoektocht naar tent, lastig? of onmogelijke eisen? Hmz....


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe tent, en ik ben benieuwd of jullie nog tips voor me hebben.

type: licht (max: 3,5-4 kg)
nog een eis: eerst de buitentent op kunnen zetten, dan de binnentent, of gewoon tegelijk. maar dus niet binnentent uitspreiden op de grond in de regen en alles nat laten worden.
verder: er moet een 2 pers. luchtbed in passen (210x150) + nog wat bagage
prijs: tot 350

nou ben ik echt al heel wat aan het rondkijken geweest (in winkels en op fabrikanten-sites), maar ik kom telkens maar een paar van mijn eisen tegen. Soms is alles ok maar weegt de tent 5,3 kg. Of hij is prima maar is 180 aflopend naar 115 breed; waardoor het weer niet past.

Ronduit mijn vraag: weten jullie nog types die aan die bovenstaande eisen voldoen?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb zelf onlangs de Nordisk Macatao gekocht. Een tent van 3,15 kg en 349,95 euro.

Binnentent hangt in de buitentent, binnentent is op z'n breedst 180 en loopt inderdaad terug naar 115 en is 230 lang. Dan heb je in de luifel nog zat ruimte voor je spullen.

Nu voldoet de binnentent wel niet geheel aan je eisen, maar misschien moet je iets soepeler in je zoektocht zijn.

Misschien is de Ramble Four Fingers iets? Binnentent is 230 lang en 180 breed (loopt ook terug in de punt, maar ik weet niet precies hoe breed ie daar is). Tent weegt iets meer (3,9 kg) maar met 289 euro wel goedkoper.

Succes,
Joris
 
Hoi,

Stel dat er geen tent is die aan alle eisen voldoet, welke eis zou je dan willen laten vallen?
B.v. de Hilleberg Namatj 3GT en Nallo 3GT voldoen aan je eisen, behalve de prijs: ze kosten beide rond de 700 euro...

Groetz,
Dennis
 
Je hebt wel een heel breed luchtbed. Dat betekent extra gewicht. Ik denk dat de Coleman Adrenaline 3 ideaal is. Deze weegt echter 4.9 kilo. De tent kan je wel makkelijk over twee personen verdelen.
Als je iets lichters zoekt is de Coleman Adrenaline 2 een goede optie. (3,9 kg) Deze voldoet niet aan jouw breedte-eis. Deze tent is op het smalste punt 130 cm breed. (Een smaller luchtbed levert extra gewichtsbesparing op.)
Deze tenten zijn fantastisch en als je geluk hebt heel goedkoop op de kop te tikken. Voor mijn Coleman Adrenaline 3 heb ik 75 euro betaald, hoewel hij eigenlijk 300 euro kost. Ik had mazzel.
Als je huidige tent nog een seizoen meekan kan je ook nog even wachten een nieuwe aan te schaffen. In de herfst geven een boel bedrijven de tenten bijna weg!:9
 
Hee Memento,

Je wilt een aantal dingen combineren die lastig zijn:

Door de ruimte die je luchtbed vraagt moet je opzoek naar een 3 pers. tent. Zo'n tent voor onder de 350 euro is meestal zwaarder dan dan 4kg. Als je er wel eentje vind onder de 4 kg dan is die vaak gemaakt van lichte materialen (Siliconen Nylon) en das weer duurder dan 350 euro.

Kijk eens naar de Wechsel Intrepid 3 TL:
-180 x 225 cm
-4,4 kg
-270 euro

Suc6 Eins
 
Zo, bedankt voor de reacties, om even te antwoorden:

huidige tent kan geen seizoen meer mee, heel jammer, had ook graag op de aanbiedingen in het najaar gewacht, maar het is niet anders. Voor de geplande vakantie is er nou eenmaal een nieuwe tent nodig.

De eis aan de prijs is een harde, die blijft sowieso staan (studentje he ;-)), gewicht is dan denk ik eentje die wat rekbaar is, ik ben niet van plan om er echt flink mee te gaan hiken, maar de tent gaat mee tijdens het liften. Dus dan moet er af en toe een paar kilometer mee gelopen worden.

Wat is eigenlijk het verschil in gewicht dat je altijd ziet bij tenten: minimum 4.2, trail 4,6. Wat betekend dit, welke is het ingepakte gewicht waarmee gelopen moet worden?

Tevens kwam ik erachter dat maximale breedte van 140 kan. Dus die eis is aangepast bij deze. Onhandig dat je hiervoor niet een site hebt waar je ff de eisen in toetst en dat dan de tenten eruit rollen die eraan voldoen. Nou moet ik telkens al die fabrikanten-sites langs...
 
Als ik me niet vergis is het trail gewicht het gewicht incl stokken haringen en wat je verder nodig hebt om je tent staande te houden. dit is dus ook het gewicht waar je mee loopt.

groetjes,
timo
 
>Wat is eigenlijk het verschil in gewicht dat je altijd ziet
>bij tenten: minimum 4.2, trail 4,6. Wat betekend dit, welke is
>het ingepakte gewicht waarmee gelopen moet worden?

Minimum is het minimale dat je nodig hebt om de tent staande te houden:
Bineen en buiten tent, stokken, 2 haringen, geen scheerlijnen, geen reparatie set, geen propzak.

Trail zoals je hem normaal meeneemt: 10 haringen, scheerlijnen, reparatie set en propzak. :D

Eins
 
Nou, pas op. Er zijn merken (TNF is/was daar bv. goed in) die vinden dat je in de zomer de tent ook best zonder buitentent kan gebruiken. Bij deze merken is het minimum gewicht dus zonder buitentent!

Groetz,
Dennis
 
Klopt..

Inderdaad een zeer belangrijk argument in de keuze. Als de buitentent onafhankelijk van de binnentent kan staan wordt het inzetbereik verdubbeld. Destijds 1 van de hoofdredenen waarom ik voor de Harrier van TNF koos.

succes
 
Hoi,

Wellicht kan ik je verder helpen.

De Jack Wolfskin Yellowstone III weegt 4kg en kost 249,95.
De binnenmaten zijn 225 x 180 dus daar zou je luchtbed mooi inpassen.
De bagage kan aan de zijkanten en daarvoor heb je voldoende plaats.
Het is echer een koepeltent dus moet je eerste binnen opzetten en buit eroverheen spannen.

De Jack Wolfskin Tundra II RT weegt 3900gr en is een tunneltent die je in zijn geheel, dus met binnentent, opzet. Deze kan dus binnen 5 minuten rechtstaan. Hij kost EUR219,95. Hier kan echter je luchtbed weer niet in.


Beide tenten zijn verkrijgbaar bij Jack Wolfskin Store in Haarlem

groetjes, wim
 
de vaude spider II voldoet misschien aan al je eisen, prijsklasse ong. 200 euro. model is uit 2002 maar nog wel te vinden. deze tent heb ik al jaren zelf en zeer tevreden over. tent is zeer stormvast en zet zich binnen 3 minuten op. ruime voorruimte heeft deze tent voor te koken of evt grote bagage.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan