Zoetmakertje PlanetRace?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

DirkSybenga

Guest
Ik logde gister in bij Planetrace om me uit te schrijven en kreeg toen te lezen via een PopUp dat ik een van de getoonde prijzen thuis gestuurd zou krijgen. Getoond werden EHBO-Kit, kompas e.d. met een opdruk van een zorgverzekeraar.
Zijn er nog meer die dat hebben gezien? Of ervaringen daarmee?
Ik kreeg t idee dat het hier om een zoetmakertje gaat. Of heb ik dat mis?

Groeten,

Dirk.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bofkont!

Het schijnt inderdaad zo te zijn dat (nu er zoveel klachten zijn) er ineens prijzen worden weggeven aan mensen die zich opgeven als fan.

Dat wordt overigens vooral door de al aanwezige fans (die zich dus vanaf het begin hebben ingespannen om het programma kijkers te bezorgen) slecht ontvangen omdat die niks hebben gekregen.

Grtx,

Raymond
 
Moet nog maar afwachten of ik echt een 'bofkont' ben. Denk eerlijk gezegd dat het onder 'prullaria' zal vallen.
't was dus wel mijn bedoeling om niet meer fan te zijn, nu Harry dus niet meer mee doet (ik had mij tijdje terug dus opgegeven toen het er rooskleurig uitzag voor hem). Zag trouwens nergens een button o.i.d. om dat te kunnen doen.
Kan me zeker voorstellen dat de 'eerst-uur-fans' zich behoorlijk gepasseerd voelen.

Ik wacht af wat er zal gebeuren.

Dirk.
..die nu verwacht dat de avonturiers met de mooie kopjes in een 5-ster resort zullen verblijven..x(
 
Dirk,

Je kunt een mailtje sturen naar planetrace@planet.nl en aangeven dat je uit hun bestand verwijderd wilt worden. Een ander manier om af te melden blijkt er inderdaad niet te zijn.

Raymond
 
[laatste wijziging op 24-10-02 om 01:03][laatste wijziging op 24-10-02 om 01:01 ][laatste wijziging op 24-10-02 om 00:59 ][laatste wijziging op 24-10-02 om 00:50 ][laatste wijziging op 24-10-02 om 00:43 ]Hi Dirk..

Eerlijk gezegd verbaast het me weinig. Ik ben altijd erg sceptisch bij dergelijke commerciële acties. Doorgaans worden daar alleen de initiatiefnemers significant beter van. Het verbaasde me dan ook in hoge mate dat er direct door velen zo positief gereageerd werd op de oproep Harry te steunen.

Ga eens na:

-Om fan te worden van Harry ben je verplicht je huisadres etc. af te geven. Als je de reclame die je gaat ontvangen niet wilt heb je gewoon pech. Je hebt geen keus.
-De inkomsten bedoeld voor het goede doel komen uit sms-jes van fans. (1euro10 per bericht). Momenteel zijn er een kleine 15000 fans waarvan ik me afvraag of ze allemaal ge-sms-t (?) hebben.
-De enigen die aan het eind van de rit zeker weten dat er 45.000 euro omzet klaar ligt voor ze zijn de 'partners van de planet-race'.
-T.V. is belangrijk voor ze. Daarom moeten de deelnemers aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Daar wordt uiteindelijk op geselecteerd. Eerst een stel mensen die wat kunnen, en vervolgens de mooiste koppies selecteren.

Anyway.. Ik wilde best Harry steunen, maar dat ging niet zonder dat ik in de toekomst ongewilde 'passende aanbiedingen' zou ontvangen van KPN Mobile I-mode, Zorgverzekeraar VGZ, Toshiba, Vliegwinkel.nl, Bever Zwerfsport, Volvo, Nilsson-Lamm Lonely Planet, De Europeesche en Planet Internet.
Het W.N.F. ben ik al jaren lid van. Die 'moeten' wel participeren. Alle beetjes helpen immers, en de toestand is bar en boos.

:7
martin
-bah..
 
[laatste wijziging op 28-10-02 om 17:58]Thanx Raymond,

Ik heb inderdaad ook net een half uur zitten zoeken naar de mogelijk me af te melden. Ineens bleek ik fan te zijn van een zekere Jan. Voor mij echt "Jan met de korte achternaam", want ik ken die hele kerel niet. Vraag me ook af hoe dit zo ineens kan, zonder met mij te overleggen?

Maar goed, ik gaf dus maar ff mailen. Voor mij hoeft het niet meer.
Ik hoop dat ze verlies draaien.
En dat kadootje .......? Ik hoop dat de transport kosten hoog zijn!
 
Wie meldt zich nog meer af?

[laatste wijziging op 28-10-02 om 18:23]Kreeg gelijk een zeer kort mailtje retour. Tussen de woorden door (tussen de regels door kon niet; het was maar één zin) scheen enige ontevredenheid door.

Tegenwoordig kan je je afmelden met een link die linksonder op de homepage staat.

Vraag me af hoeveel hiking-siters zich hebben afgemeld.
 
RE: Wie meldt zich nog meer af?

Ik heb me ook afgemeld, ook mijn mail stroomt ineens over betreffende info over 'Jan'. Erger nog, krijg alle mail nog dubbel ook! Zou ik dan toch dubbel aangemeld zijn als fan, ook mijn naam bestond immers al toen ik me ging aanmelden...
Gaat dit nu een race worden naar zo min mogelijk fans?!;-)

groetjes,
Brie
 
Ik kreeg inderdaad ook mailtje van ene Jan van Iersel.... heb hem eens een maitje gestuurd met de vraag hoe ik ineens fan van hem ben geworden... ben er eigenlijk wel benieuwd naar. Ik ga me er verder niet over lopen opwinden, maar ik vind het maar een obscuur kluppie dat die race organiseert....

Maarten
-Fan van Jan? Dacht het niet...-

"De vooruitgang voert ons steeds verder van huis."
ZTT
 
RE: Wie meldt zich nog meer af?

Ik heb 't idee dat de Hiking-siters automatisch worden afgemeld. Ik heb al een week geen mail meer van ze ontvangen.

-ik hou niet van spam-

Dirk
 
Tja, er zijn heel wat dingen mis gegaan daarzo. Voel me er ook niet echt lekker bij, gezien de moeite ik heb gedaan om Harry via Hiking-site te promoten.

Heb wel nog even gecheckt met de mensen van Planetrace en het is inderdaad zo dat je je gewoon kunt afmelden middels de site. Fans van Harry zijn namelijk automatisch verdeeld onder andere avonturiers, een werkwijze die ze niet in dank is afgenomen door de meeste fans.

Grtx,

Raymond
 
[laatste wijziging op 29-10-02 om 11:59][laatste wijziging op 29-10-02 om 11:56 ]Lui..

Misschien de moeite waard om te checken.. Op het moment dat je je inschreef verklaarde je als fan bereid te zijn in de toekomst 'passende aanbiedingen' (lees reclame) te ontvangen (zie de kleine lettertjes).

Betekent het nu uitschrijven als fan slechts dat je nu geen fan meer bent maar wel de reclame blijft ontvangen, of kun je wèl fan blijven en slechts de bijbehorende reclame weigeren??
Want waarom zou je geen fan van iemand anders willen zijn? Harry kenden de meesten ook niet naar ik aanneem. En het gaat hier immers om het goede doel.

Hebben de mensen van de hiking-site, naast het aanmelden als fan via de planet-site, ook een sms-je verstuurt? Dat is me niet helemaal duidelijk. M.a.w. Hoeveel mensen maken er nu daadwerkelijk geld over naar het winnende project? De opbrengst voor het goede doel komt slechts uit de opbrengst van de sms-jes. (èn planet, die hebben als 'goedmakertje' 5000 euro in de kas gestort. Voor zo'n company een schijnbedragje natuurlijk.)

Wil je desondanks het goede doel steunen, maak dan gewoon een (klein) bedrag over naar het wereldnatuurfonds. Ik denk dat je op deze wijze meer bijdraagt. Ik denk ook dat het W.N.F. dat (eigenlijk, maar dat mogen ze niet zeggen) liever heeft.

Gaat iemand ze nog mailen: Stel ze voor om het om te draaien bij tegenvallende cijfers. 45.000 euro GEGARANDEERD voor het goede doel, en de twijfelachtige opbrengst uit de sms-actie ter besteding bij de 'partners van de planet-race'.


:7
martin
-Maximaal..
 
Je hebt die lui bij Planet Internet en HMG anders goed dwars gezeten, is op zich ook wat waard, je hebt toch reclame gemakt voor de site en je hebt de mensen bij HMG en Planet Internet een keer goed dwars gezeten, dat is ook wat waard :7

Heb overigens het betreffende mailtje gestuurd, en net een reactie gehad (heb een vriendelijk mailtje gestuurd, krijg je tenmiste nog antwoord...), zijn reactie: "Je bent gewoon ingedeeld bij mij. Kan er niks aan doen. Ik kan ook geen mailadressen zien, van niemand. Als je mijn fan niet wil zijn, moet je links onder kijken op:
www.planetrace.nl dan kun je je afmelden." Niet onsportief op zich...

Overigens vroeg ik ook aan hem of hij wist waarom Harry niet mee zou gaan, zijn antwoord: "Harry kent mensen van het productie bedrijf. Harry gaat WEL mee, maar niet als avonturier" eens kijken wat 'ie dan gaat doen (kabelsjouwer voor de TV-ploeg?;-))

Maarten

"De vooruitgang voert ons steeds verder van huis."
ZTT
 
Ey Maarten!

leuk dat je dat zegt, dat Harry "misschien wel iets achter de schermen kan gaan doen, kabels sjouwen ofzo" Ik had zelf al het idee, na een aantal profielen van avonturiers bekeken te hebben dat een aantal ervan het toch echt voor de hype doen. Ik kan niet beoordelen wanneer iemand een echte avonturier is, maar als je, zoals Harry al 5 (of waren het er 4?) van de 7 hoogste toppen ter wereld hebt beklommen, mag je jezelf vast wel ervaren noemen. Leuk is ook dat bijna alle avonturiers avonturier zijn sinds dit jaar. Wat een ervaring!! De avonturier waar ik bij ingedeeld was, Jan Van Iesel, is surfer. Prima, leuke sport, maar de planetrace zal niet alleen maar surfen inhouden.

Stel je de volgende situatie voor:
De deelnemers staan onderaan een rotswand die beklommen moet worden. Boven ligt een sleutel tot een kluis (we moeten tenslotte toch een beetje het Bassie&Adriaan-peil aanhouden om de gemiddelde v8\sbs\yorin kijker te kunnen interesseren), de eerste avonturier die aankomt mag deze sleutel pakken. De laatste wordt weggestemd.....
Aan het begin is er uiteraard al een hoop gejammer van een paar mensen met hoogtevrees, (goed voor de kijkcijfers!), worden er gelukkig toch nog angsten overwonnen, en tijdens de klim hoort de kijker nog meer gesteun en gezucht, dankzij de helmcameraatjes.
Maar.... Wie klimt daar in rap tempo omhoog, en laat alle andere avonturiers ver achter zich? Juist, dat zou het spektakel wegnemen. Vergelijk het maar met de formule-1: Ik kijk al niet eens meer, Schumi wint toch wel. Voor wat betreft het visuele spektakel wat we vanaf 8 november voorgeschoteld krijgen: Een met veel actie en romantiek gekruide mix van "missie-antarctica" , "Big Brother" , en "Expeditie Robinson" ?

Wat is er eigenlijk gebeurd met die gekaapte website? Die wordt nu zeker niet meer vrijgelaten? }>

Pieter
-maakt wel een keer geld over naar het WNF, dat helpt ook-

"Not all those who wander are lost!" -J.R.R Tolkien-
 
[laatste wijziging op 29-10-02 om 23:18]Die 'gegijzelde' domeinnaam verwijst nu rechtstreeks naar Planetrace.pagina.nl (een dochter-pagina van Startpagina, onder beheeer van moi).

Wil je 2 goede doelen steunen, wordt dan donateur van het WNF via de volgende link:

http://www.testnet.nl/store/shop.cfm?PaCode=05f2do2bjeoxk4q0q5e231282b265fc3

Dan krijg je een gratis kalender én wordt de webmaster van deze site er ook nog 's een beetje beter van :+

Raymond
 
Ha allemaal,

In De Telegraaf van afgelopen zaterdag staat een bijna paginagroot artikel over de planetrace, er staat in dat van de laatste 12 deelnemers er een uit zichzelf heeft afgehaakt, zouden ze daarmee Harry bedoelen? (die NIET uit zichzelf heeft afgehaakt?).

En als je nu kijkt wat voor en 'avonturiers'er mee gaan: "Ik ga wel eens hardlopen", "Ik surf regelmatig", jaja, avonturiers.....

Gr,
Maarten

"De vooruitgang voert ons steeds verder van huis."
ZTT
 
Nog een deelnemer gedumpt!

Vandaag in een streekblad hier in Bergen op Zoom:

"Gerard van Sprundel niet op wereldreis
Ik was geen kanshebber!"

"Het RTL4 Programma was niet overtuigd ondanks Gerards goede klassering die met 400 fans op een vaste 4e plaats stond.....
Etc etc

Foto er bij van de beste man: Heeft gewoon geen TV hoofd, maar was wel een serieuze kandidaat.
Maw: Ook allemaal weer erg vaag.

Rob
Die van de hele boel geleerd heeft dat tie nimmer meer een seconde energie zal steken in dergelijke Real Life Docudrama Soaps
"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Nog een deelnemer gedumpt!

Ik heb ook geen TV-hoofd.....:'( Maar ik win wel als er een mountainbike onderdeel in de race zit! Waar gaat het dan om? Een Lekker bekkie, of weten hoe je iemand zekert die 100 meter boven de grond hangt? Dat laatste is best handig om te weten natuurlijk....

Misschien kunnen ze het beter de "miss\mister adventurer 2002 verkiezing" noemen?

Pieter
-Zulke shows gaan toch altijd volgens het "10 kleine negertjes" principe-

"Not all those who wander are lost!" -J.R.R Tolkien-
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Nog een deelnemer gedumpt!

Oh ja, er stonden ook foto's bij van de 'gelukkige acht', allemaal gestoken in gloednieuwe (als ik me niet vergis)(gele en oranje) Haglofs jassen... Grrr, sponsoring is een fijn ding, maar dat geluk heb ik tot nu toe nooit gehad...

Maarten
-die toch niet van gele en oranje jassen houdt...-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan