Zomervakantie in de pyreneeen?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Zag een post van Michel over de catalaanse pyreneeen en denk zelf ook in die richting, maar toch net wat anders;

Vraagstuk:
* Familie met twee kinderen van 11 en 13.
* Wil graag deze zomer een week in een tentje op een simpele camping staan, maar wel met een zwembad (in de buurt)
* Dan een dag of 4-5 met de familie een huttentocht maken, met niet teveel hoogtemeters, maar eventuele klettersteig (niet te moeilijk) is wel wenselijk
* Dan afsluiten willen we nog een weekje in een goed hotel zitten, met goed eten, wijn, zwembad en leuke uitstapjes in de buurt.

Heb dit concept vorig jaar in de dolomieten gedaan en dat is de familie goed bevallen. Ik zat ivm de huttentocht te denken aan Oostenrijk, omdat dit land mij zeer bekend is, maar werd getriggerd door Michel over de Pyreneeen. Wat mij aanspreekt is het betere klimaat van Spanje. Bovendien ben ik in 25 jaar hiking nog nooit in de pyreneeen geweest en vind dat ook wel tijd worden.


Iemand advies?

NB. Zijn er ergens online topo-kaarten te bezichten van pyreneeen? Da's wel makkelijk om voordat ik van alles koop, ik een ideee heb van wat ik moet kopen.


mvg, Jaap
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo Jaap,
Misschien is het een idee om het boekje "15 mooiste huttentochten in de pyreneen" aan te schaffen van Ton Joosten ( of in de bieb zoeken oid) De huttentochten die hierin staan zijn tussen de 2 en 5 dagen, het zijn stuk voor stuk prachtige tracées die allemaal goed te doen zijn mits enige conditie.

Iedere tocht is lusvormig en start en eindigt altijd in een plaatsje waar de door jou gevraagde camping zeker voor handen is.

Zelf ben ik erg gecharmeerd van de tocht vanuit het Stadje Cauterets, dit is welliswaar in Frankrijk maar een echte aanrader!De tocht is 3 dagen lang, en kan eventueel 1 dag langer worden gemaakt voor het bewandelen van de Petit vignemale , een heuse 4000'er die zeker de moeite waard is! Cauterets biedt een brede keus aan campings van simpele campings tot 3 sterren campings, het dorpje zelf kent een rijke historie en heeft een mooie pitoreske dorpskern en eeuwenoude Thermen. Er is ook in de buurt genoeg te zien en beleven ( oa spectaculaire watervallen, diepe kloven mooie bouwwerken...) En iets verderop ligt Lourdes ( 30 / 40 km )

bovenstaande tocht heb ik afgelopen zomer gebruikt om een paar vrienden kennis te laten maken met trektochten door de Pyreneen.

Ik denk dat als je het boekje eens voor je neemt en openslaat dat je het moeilijk kiezen vindt!

Ik hoop dat je er iets mee kunt!
groetjes
Tim
 
Jaap:
Wat jij zoekt doen wij al jaren met onze zoon.
Onze basis is al jaren camping Baliera in El Pont de Suert.
Op een uurtje rijden zit je in Benasque, het is een prima ANWB camping met meerdere nederlandse en vlaamse gezinnen, doortrekkende campers, motorrijders en wandelaars.
Er is een zwembad, een riviertje met een watervalletje/zwembasin en sanitair/winkeltje/receptie zijn dik in orde.
De wandel/klim mogelijkheden zijn eindeloos, de camping zelf is rustig en ligt net buiten de onweerzones van Benasque/Maladeta.
Het gemiddelde publiek is relaxed, verwacht geen Salou toestanden en sfeer is gemoedelijk.

Lokaal kan je volop wandelkaarten krijgen al is de kwaliteit minimaal vergeleken franse en britse kaarten.

Barcelona, de Costa Brava, dat is allemaal een halve dag rijden van de camping, maar een optie voor veel mensen op de camping. Er is gratis draadloos internet, dus een hotelletje is zo geboekt.
Wij gaan al jaren een paar dagen uit logeren bij een zekere webmaster net buiten Barcelona en laten dan de spullen staan. Als je dat even meld bij de receptie worden het niet aanwezig zijn van auto/personen in mindering gebracht van de rekening.
Het zelfde geld voor huttentochten, laat het weten en je krijgt korting op je rekening.
En qua wandelen: Valle de Benasque, Aiguestortes, Ordessa...
Je zit er midden in!


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hi Leute,

Dank allen voor deze info. kan ik voorlopig al mee vooruit. Zijn de pyreneeen mooier als de alpen? Wat zijn de grote verschillen?


NB. De link naar de online topo kaart van pyreneeen is super. Snel/mooi/detail. perfect. Wil dit van de heel wereld


groetjes, Jaap
 
Jaap,

Ze zijn anders, maar of dat ook mooier is zal per persoon verschillen. Wat mij persoonlijk aantrekt in de Pyreneeën (behalve dat ik er slechts een uurtje rijden vandaan woon) is de ruigheid ten opzichte van de delen van de Alpen waar ik ben geweest. Het weer is er over het algemeen beter, wat tegelijkertijd ook weer als probleem met zich kan meebrengen dat water niet altijd makkelijk te vinden is.

Verder zijn ze daardoor uiteraard minder groen (aan de Spaanse kant althans) en heb ik zelf het idee dat je in de Pyreneeën minder mensen tegenkomt tijdens het wandelen dan in de Alpen. Maar dat kan ook zijn omdat ik in de Alpen voornamelijk de bekende delen heb gezien, terwijl ik in de Pyreneeën veel vaker gewoon op weg ga en daarbij nog al eens puur op kaart en kompas of GPS loop...

Raymond
 
Hi Allen,

Heb ondertussen het boekje van Ton Joosten aangeschaft met 15 huttentochten in de pyreneeen. Zeer informatief. Als ik het zo lees is er in ieder geval een verschil met de alpen tav de hutten.

Ik heb ook met belangstelling de links gelezen van Raymond over meerdaagse routes in catelonie. De verwijzing naar de websites is beperkt bruikbaar, daar mijn spaans net zo beroerd is als mijn catelaans.

Welliswaar is de exacte locatie nog niet bepaald, maar ik wil in ieder geval de laatste week van augustus naar de Spaanse kant van de pyreneeen en dan in de buurt van Andorra.
Moet je hutten dan reserveren (hoelang van te voren) en spreekt men hier ook engels?

mvg Jaap
 
Ja, reserveren zal in augustus wel nodig zijn. Een paar dagen van te voren, zou ik zeggen.

Maar dat is geen garantie. Bij een populaire rondwandeling en een kleine hut zal er maar net een grote groep hebben gereserveerd en dan zit het al gauw vol.

En Engels... ik verwacht wel dat een paar woorden wel moet lukken, maar ik heb er zelf geen ervaring mee.

Marla
 
basiskamp in het dal en als er goed weer staat aan te komen rondbellen (of laten bellen door de campingbeheerder) welke hutten nog plaats hebben.
Ik heb er geen persoonlijke ervaring mee
Ander idee
Andorra heeft een paar vrij grote onbemande hutten die niet zo heel ver van de bewoonde wereld liggen (en geregeld op dagafstand van elkaar).
's morgens de berg op, slaapzak op het bed smijten
(om alvast je plek te 'reserveren'en de rest van de dag de ruime omgeving verkennen.)
Tegen de avond keer je terug naar de hut.
Gevaar bestaat dat de hut soms bevolkt wordt met 'fout' volk die er een feestje komen bouwen.
een link naar die hutten
http://www.hiking-info.net/artikels/Onbemande_hutten_Andorra/
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan