Zonnebril op sterkte


Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MDS

Guest
Hallo,

Ik zit met de volgende vraag; Weet iemand waar ik me goed kan laten voorlichten over een (buitensport)zonnebril op sterkte??

Komende zomer trekken mijn vriendin & ik ten tweede male richting Zwitserland en het jaar daarna naar Nepal, Tibet & mongolie. In het gemengde terrein dat we tegen zullen komen is een goede zonnebril onontbeerlijk. Nu heb ik mijn oog laten vallen op, die zeer Amerikaans ogende, 'wrap around' zonnebrillen van bijvoorbeeld Julbo of Cebé. Het probleem hierbij is dat ik brildragend ben. Bij mijn plaatselijke Bever hebben ze helaas maar 1 model van Julbo (Sense) dat geschikt is voor brildragers. Ook een bezoekje aan de websites van Robijns & Julbo leverden niet meer modellen of informatie op.

Kan iemand mij dus een buitensportzaak of opticien aanraden die mij wel een vergelijkbare zonnebril op sterkte kan leveren of een bijpassend brilletje op sterkte voor achter een Julbo zonnebril kan fabriceren?

B.v.d.

Merein
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik ben zelf ook brildragend en opzoek naar een zonnebril. Heb al enige winkels bezocht en wat mij de beste oplossing lijkt is het nemen van een clip-in brilletje. Adidas heeft hier enkele moddelen van al zijn die wel aan de prijzige kant, bij een opticien kwam ik uit inclusief clip-in brilletje op sterkte rond zo 250 euro (ook afhankelijk aan het montuur van Adidas).De Adidas zijn bij veel opticiens wel te verkrijgen (tenminste hier in Delft).Of Cebe of Julbo ook van die clip-in brilletje heeft weet ik niet.
 
Hallo Merien,

wij hebben goede ervaringen met de adidas zonnebril met 'inzet-brilletje'.
Het is wel belangrijk dat als je een cilinder in je glas hebt, dat je het 'inzet-brilletje' goed laat afstellen in verband met de kromming van het adidas-montuur.

't kost wat, maar dan heb je ook wat...

veel succes
 
hoi
ik heb ook een adidas met clip in. werkt prima had soms ook nog lenzen in en dan heb je geen 2 brillen nodig, het is alleen een beetje lastig als je hem moet schoonmaken, clipje eruit poetsen en dan clipje erweer in en niet met je vingers aan het glas komen (heb grote vingers en dan is dat niet altijd even makkelijk;))
ik heb de bril bij bever gekocht maar die stuurde me daarna naar een opticien voor het clipje.
suc6 met zoeken en veel plezier op vakantie
chris
 
Ik heb zo eenjulbo gekocht met een inzet clipje.
Eerst had ik daar mijn 'oude' glazen in laten zetten, mar dat bleek toch lastig qau sterkte, dus glaasjes laten aanmeten bij mijn eigen opticien.
Na het inzetten van de nieuwe glaasjes kregen ze het clipje niet meer passend in de bril. Dus hebben ze zelf via julbo een nieuwe opgevraagd denk ik, want uiteindelijk was het goed. Enige nadeel vind ik dus wel dat het nogal dicht op mij ogen zit waardoor mijn bril best snel vuil wordt. Afgelopen zondag heb ik tijdens het autorijden gewoon de 'overbril over mijn gewone bril gezet. ging ook wel. Het is een gedoe, maar ja wat doe je eraan (laseren kan niet!)En vanwege de investering zit je er wel lang aan vast.:p

Ali
 
Hoi allemaal,

Bedankt voor jullie reacties!! Ik ben ondertusen me aan het orienteren op de Adidas brillen, ook al even bij een aantal opticiens geweest, wat een enorme keuze!!!

Helaas blijft mijn voorkeur uitgaan naar een Julbo bril. Heb laatst het model Instinct met (de nieuwe)Zebra-glazen opgehad. Zat perfect en niet al te opzichtig, in tegenstelling tot de Adidas Elevation ClimaCool!!. Maar nogmaals het nadeel van Julbo is dat ze maar één model met achterzetbrilletje hebben.

---THE QUEST CONTINUES---

Nogmaals dank voor de reacties & veel buitensport plezier

Groeten Merein.
 
Merien,

Ik ben er laatst ook voor naar de opticien geweest. Die adviseerde mij Oakley en dit omdat Oakley als enige merk (volgens de opticien) een goed "bol" glas kan slijpen. Ze plaatsen prisma's in het glas zodat de bolling in het glas je zicht niet vertekend en de weergave dus correct is.

Ik kan er niet uit ervaring over spreken, maar misschien is het iets wat je mee kunt nemen in je overweging.

Groeten en succes met the quest!

Wouter
 
Ik zelf ben twee jaar geleden hard op zoek gegaan. De keuzes die ik had qua goede buitensportbrillen waren Oakley, Adidas en Julbo.

Julbo vond ik een zeer beperkte keuze hebben. Oakley is duur maar kan met echte glazen toegepast worden (dus géén inzet). Echter de sterkte is maar beperkt en ik had net iets meer nodig.... Dus Adidas bleef over. Ik heb daar nog steeds géén spijt van omdat ik verschillende zonnebrilglazen kan toepassen en dat had met een Oakley nooit gekund.
 
Heb net 10 minuten geleden de Adidas Evil Eye gekocht met klasse 3 en 4 glazen. Ik had mij dus ook al wat verdiept en kwam ook bij Aidas uit, maar de prijs stond mij erg tegen. Maarja de verschillende winkels afgaan had toch nut, want ben nu klaar voor 220 euro inclusief klasse 4 glazen en een inzetbril opsterkte. Terwijl ik bij andere zaken op z'on 280 euro uitkwam. Dit prijsverschil zit hem in de inzet bril, bij de ene winkel was dat 90 euro en de andere 47 euro. Het loont dus om bij meerdere winkels te kijken en te informeren (ook qua tijd dat de bril klaar is, nu al volgende week en bij de andere winkel pas over 2 weken).
 
De Evil Eye van Adidas was ook mijn keuze, wat mij betreft de ideale allround buitensport zonnebril. Biedt voldoende bescherming met juiste inzetglazen voor gletsjerwerk of watersport. Wil je wat ruwer te werk gaan dan kan je de pootjes verwijderen en een hoofdband bevestigen.

Ik gebruik deze bril met 3 soorten glazen. Contrastglazen voor het autorijden als het schemert en/of mistig is. Normale bruine glazen voor dagelijks gebruik en zeer hoge beschermingsfactorglazen voor het wandelen op hoogte in bergen en de watersport.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan