zoveelste tenten- en slaapzaktopicje


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga binnenkort ruim twee weken naar Noorwegen, Jotunheimen. Ik wil nog een nieuwe (lichtere en kleinere) tent kopen en een nieuwe (lichtere) donsslaapzak.

Voor de tent heb ik wel e.e.a. aan huiswerk gedaan. Gezocht op de hiking-site, maar ook diverse (online)winkels.
Ik kom eigenlijk uit op de Eureka Moonshadow duo, Vaude Odyssee, of de Eureka Autumn Breeze SUL. Ik zoek een tentje voor mijzelf, ik slaap er alleen in nu als ik naar Noorwegen ga. Ik ga er dus mee trekken, dus voor mij was 2 kg eigenlijk de max, maar ik vind het comfort van een 2 pers. tent wel fijn. Ook omdat ik de tent zal gebruiken iets later als ik ruim een week op een camping sta. De Autumn Breeze is duurder dan mijn budget van €300,- maar in Canada is hij goedkoper te bestellen (dan via familie hierheen laten sturen)Deze Autumn Breeze is het ruimst en ook iets over de 2 kg.
Hebben jullie nog belangrijke overwegingen die ik mee moet nemen? Wat zouden jullie kiezen, alhoewel jullie niet mij zijn ;-)

Over de slaapzak: ik heb ook een aantal opties voor rond het vriespunt:
Mountain equipment Marathon 300 (bij zwerfkei 190 euro)
Mountain equipment Helium 400 (heel licht, maar duurder, ongeveer 240 euro inc. verz.kosten)
Carl Denig Barentsburg <1 kilo of IJsland 1250 gram...
Bij de Zwerfkei ook van eigen merk slaapzak, ongeveer €180,-
Ik zoek dus een slaapzak voor temperaturen tussen -5/0 tot + 20 ongeveer.

Tips?
 
Hoi John, welkom,

Ik vind dat het maximale gewicht dat een tent per persoon mag wegen 1,5 kilo is. Twee kilo als absolute max en dan met name in de winter. Ik snap dat wat extra ruimte lekker is, maar pas op dat je je er niet te veel door laat verleiden. Een net wat ruimere tent, net iets dikker matje, toch die extra trui en die verrekijker en dat boek en voor je het weet sjouw je je een breuk. Als je toch de ruimte wilt van een twee persoonstent voor later dan zou je kunnen overwegen om alleen de buitentent mee te nemen als je naar Noorwegen gaat, dat maakt een 3 kg twee pesoons tent tot een 2 kilo eenspersoons paleis, alleen misschien wel een eng idee om je binnentent thuis te laten.

Voor de slaapzak zou ik zeggen: kies er een aantal die in je budget passen en allemaal even warm zijn en koop dan de lichtste.

Eins
 
Ik heb inmiddels de Vaude Hogan Ultralight gekocht. Die is net boven de anderhalve kilo. Voor mij een compromis tussen ruimte en gewicht. Beter dan de Eureka Autumn Breeze van een dikke 2 kilo.

Voor slaapzakken: goede tip van je om het gestructureerd aan te pakken. Maar er is zoveel keus!

Wie heeft er (in)directe ervaring met het merk Kelty? Komt uit de VS.
http://www.kelty.com/kelty/
Zij hebben slaapzakken die echt niet duur zijn, bijvoorbeeld de Light Year Down 25°. -4 graden celcius, 650 cuin, vulgewicht van 400 gram, en de zak weegt totaal 1000 gram. De zak kost slechts 160 dollar.

Ook ervaring met bestellen in VS?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan