Zpacks Hexamid/cuben fiber tent ervaringen?

Tot nu toe zijn veel cuben fiber tenten reteduur. Echter kwam ik toevallig bij de Zpacks Hexamid tarp (zonder binnentent) welke 195-260 USD kost. Dat is slechts 140-188 euro voor een tarpachtige tent van 105-150 gram! (prijzen en gewichten zonder en met 'beak').

Volgens mij heeft Marla de volledige tent en heb ik zag een draadje waarin Jari zijn tent aan Limme verkocht.

Nu ben ik erg benieuwd naar de prestaties, met name tijdens wind boven de boomgrens.
Welke verschillen zijn er met een silnylon tent? Is cuben moeilijker op te zetten?

De silnylon MLD Duomid die ik nu hebt weegt 560 gram. Voor de prijs is het een erg aantrekkelijke gewichtsbesparing.

Thanks, Koen

http://www.zpacks.com/shelter/hexamid.shtml
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Koen, ik heb met de Hexamid Solo Plus in 2012 vrijwel de hele JMT gelopen en in 2013 een stuk HRP. Allemaal veel hoog alpien. Ik heb relatief veel mooi weer gehad maar ook een hele avond en nacht ernstig onweer en hagel/regen. In de zom er zou ik een tocht in de Pyreneeën opnieuw met de Hexamid doen. Hexamid is met een extended beak wat meer beschutting. Verder ben ik zelf blij met de hoge bathtub-randen van de bugshelter ivm spatregen.

Ik denk dat voor iedereen de afweging anders is of je in het hooggebergte een tarp wil gebruiken. Velen verkiezen een tent, maar er zijn altijd wel wat tarpers.. Of ie dan van Cuben Fiber is of niet is dan minder relevant. Overigens is Cuben Fiber vanwege het ontbreken van rek juist strak op te zetten en blijft het ook strak gedurende de nacht.

Als je een keer wilt kijken naar mijn Hexamid-combi of losse tarp, moeten we wat regelen.

Marla
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor je reactie Marla :)
Het is goed om te horen dat je er zelfverzekerd de Pyreneeën er mee in gaat. Welke cuben fiber dikte heb je gekozen en waarom(.74oz/sqyd itt .51)? De zwaardere variant is verkrijgbaar in donkergroen. Geeft dit tegelijkertijd ook meer privacy?
 
Koen,

Voor de Hexamid Solo Plus heb ik het standaardmateriaal, de 0.51 Cuben Fiber.

Dit jaar heb ik de Triplex gekocht met de zwaardere versie en dat was met name vanwege de dichtheid en privacy omdat we daarin met zijn tweeën slapen.
Achteraf weet ik niet of de dichtheid bij de standaard Cuben Fiber niet ook genoeg was geweest.
Het donkergroen is trouwens meer een soort blauw (dat viel tegen).

Hoe dan ook, het is vrij doorzichtig materiaal, maar je staat in het wild toch zelden vlak bij andere mensen. Ik vind het ook leuk om de volle maan te kunnen zien (al denk ook wel eens 'kan dat licht nu eindelijk uit?').

Heb je trouwens het camouflagemateriaal gezien:http://www.zpacks.com/large_image.shtml?materials/camo_cuben_l.jpg ?
Gaaf! Wel iets zwaarder en duurder.

Marla
 
Tja als er dan geen tegengas wordt gegeven moet ik deze tarp/tent wel kopen he :D Het is een fantastische gewichtsbesparing. Nu nog de .51 of .74 overwegen, daar hoor ik verschillende verhalen over, echter nooit met overweldigende argumenten. Dus dan net zo goed voor de lichtere variant gaan?

Ik bezin mij nog even goed. Mocht iemand nog iets van Zpacks nodig hebben, geef dat dan door, dan kan het bij de bestelling.
 
Mocht de bodem nog uit cuben gemaakt worden kies dan voor die bodem wel de dikkere variant. Verder wil je netzoals bij Marla hogere randen hebben bij de nest voor opspattend water. Dat is nogal nuttig als je niet bang bent voor slecht weer kamperen.
 
ZPacks maakt de bodem sowieso standaard van iets zwaarder materiaal (1 oz).
Volgens mij gaat Koen trouwens voor alleen de tarp zonder nettent, dus gaat ie bij regenweer gewoon laag afspannen.

Marla
 
Nu nog de .51 of .74 overwegen, daar hoor ik verschillende verhalen over, echter nooit met overweldigende argumenten. Dus dan net zo goed voor de lichtere variant gaan?

Ik vermoed dat je snel gaat beslissen en ik weet zeker dat de lichte variant voldoet. Mocht je toch zekerheid willen dan staat mijn aanbod om de Hexamid (ik heb dus de beide diktes) bij mij te beoordelen vanonder een opgezette tent.

Marla
 
Mocht iemand nog iets van Zpacks nodig hebben, geef dat dan door, dan kan het bij de bestelling.

Koen,
Als je nog gaat bestellen heb ik wat klein spul (elastisch koord en cordlocs) die ik graag zou willen. Wanneer ga je de bestelling doen (misschien heb je zelfs al besteld)?

Marla
 
Bestelling van een Hexamid + beak + .74 oz/sqyd geplaatst. Wellicht is de zwaardere cuben een beetje overkill maar voor een eerste cuben tent ga ik toch liever voor wat duurzaamheid.
+ wat kleine spulletjes voor Marla besteld.

20 juni wordt het verstuurd. Ik ben erg benieuwd :)
 
Heb je hem dan nog op tijd voor je trip naar de Pyreneeën Pantalaimon? Wie weet kan ik hem daar bekijken, ben toch wel benieuwd naar cuben en de tentjes van Zpacks!
 
Ruim op tijd! Express mail+veiligheidsmarge zorgen er wel voor. Hoewel ik verwacht rond de 11e te vertrekken kunnen omstandigheden nog wel zorgen voor eerder of later vertrek :)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan