Zuid Noorwegen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ben nieuw hier en ook nog erg nieuw vwb hiken...
Mijn hubbie en ik vertrekken op 22 mei naar Noorwegen. We hebben vaak gekampeerd met tent&auto in Europa. We hebben ook regelmatig dagtochten gelopen in Alpen in Oostenrijk e.d. Echter geen ervaring met hiken en wildkamperen. Noorwegen lijkt ons een geweldig land om dit te doen. We willen een paar meerdaagse tochten gaan lopen met 1 à 2 overnachtingen. Liefst niet in/bij een hut maar in de middle of knowhere kamperen...

In het pinksterweekend gaan we een keer proeflopen in NL om te kijken of we aan alles gedacht hebben e.d.

We zoeken tips voor mooie meerdaagse tochten van 2-3 dagen...tips zijn welkom!!

Tusele
 
Hoi Tusele,

Normaal gesproken zou je in de bergen kunnen lopen. Dat is in elk geval middle of nowhere en je mag overal vrij kamperen. Maar mei is nog veel te vroeg daarvoor qua sneeuw. Je moet je toch beperken tot gebieden die vrij laag liggen. Bijvoorbeeld rond Oslo ligt zo'n natuurgebied, Nordmarka. Dat ligt op 300-600 meter en daar kun je in mei prima een paar dagen doorheen trekken en wild kamperen. Het is echter het recreatiegebied van de hele omgeving, dus het is er niet echt super rustig. Het kan zijn dat je een kampeerplek deelt met een ander tentje en in het weekend zul je fietsers en wandelaars tegenkomen. Maar ik denk dat dit soort gebieden het handigst is om in mei doorheen te trekken.

Groeten,

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan