zwaardere routes gezocht

  • Onderwerp starter Onderwerp starter rens
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hey,
ben laatst in houfalize geweest en vond het geweldig. hebben 18 km gelopen en dat ging ons heel goed af. alleen wil nu eens wat zwaardere routes, qua terrein en hoogte. we waren toch al van plan om wandelstokken aan te schaffen dus wil ik ze ook nodig hebben. waar ik dus naar op zoek ben is een streek/plaats waar je wat meer richting bergwandelen kunt doen maar wel dicht aan huis. desnoods een weekendje maar dan zonder tent. alvast bedankt
gr rens

(begint oudoreren steeds meer te adoreren
 
Als het perse hoger moet zit je al snel in de Vogezen, maar dat is ook al niet meer dicht bij te noemen. Toch al snel 2 maal de afstand tot de Ardennen voor veel mensen.
En dan nog veel verder voor het echte bergwandelwerk; midden Frankrijk, de Alpen, Pyreneeen, Dolomieten, Tatra dus. Helaas is in NL ooit besloten om al die lastige hoge stukken steen te verwijderen/verkopen zodat onze tulpjes het goed doen op de vette kleigrond. Als je echt dichtbij huis wilt bergwandelen zit er niet veel anders op dan tijdelijk)te emigreren.
Maar in de Ardennen zijn nog zo ontzettend veel mooie plekken waar je pittige klimmetjes kunt maken, en dagenlang kunt wandelen. Alleen al rond Stavelot, St. Vith kun je jezelf dagen vermaken, rond Echternach/Beaufort in Luxemburg is het landschap weer heel anders met schitterende kalksteen formaties. En ga zo maar door.
En die stokken? Die kan je in principe overal gebruiken als je denkt dat je ze nodig hebt.


Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
hey rob,
bedankt voor je reactie. een gedeelte van het antwoord kon ik al verwachten. rond echternach ben ik al drie keer geweest en zou er zo weer naar terug willen, harstikke mooi daar. heb daar ook een svan de kalksteen rotsformaties geabseild. we hebben toen daar op een plateau gekampeerd met de scouting.
die stokken ga ik zeker gebruike als ze heb. heb zelf ook drie jaar met krukken gelopen vanwegen een ziekte, vandaar dat ik het nog wel eens voel op de lange afstand.

groetjes rens
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan