Zweden (weer....sorry)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik start maar een nieuwe aangezien ik geen zin heb om iemand anders zijn draadje te torpederen.
Heb met de zoekfunctie al gezocht of ik kon vinden wat ik wou maar niet gevonden vandaar...
Volgend jaar (zo rond sept.) wil ik naar Zweden om daar een deel van de kungsleden te gaan lopen, met tent en alles op me rug en mooi solo.
Veel dingen heb ik al, tent en zak nog niet (vrij belangrijk maar dat worden waarschijnlijk de Lowe Alpine Appalachian 60+15 en de Eureka Moonschadow solo) alleen nu zijn mijn vragen:

Weet iemand de GPS coordinaten van beginpunt, Abisko en (mijn) eindpunt kvikkjokk?

Heb een multi-fuel brander (nova zonder +) en die gaat uiteraard ook mee, maar zonder coleman fuel (vliegtuig), om nou in Zweden een helefles brandstof te kopen, die ik misschien maar voor de 1/2 (ruim bemeten) opmaak vind ik enigzins zonde,maar om nou benzine te gaan tanken vind mijn gezondheid waarschijnlijk niet ok, dus als niet anders kan moet het maar zijn er mensen die oplossing hebben?

Wie weet plaats ik hier nog een lijstje van mijn spullen want ben nog niet verder geweest kwa kamperen dan met groepsreizen in Europa wandelen en fietsen, en dt is toch wel iets anders. Als voorbereiding wou ik een deel van het grenslandpad lopen en op de paalkampings overnachten om toch dat "wildkampeer" gevoel weer te krijgen haha.

Iedergeval hartstikke bedankt!

Hayetoo Sym
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Sym,

Je kan ook aan een ander soort brander denken als je niet wilt tanken....
Wat mij opviel in Zweden is dat de meeste wandelaars gebruik maken van een trangia spiritusbrander. Deze zijn er in een aantal verschillende soorten en maten. De 1 persoons is incl. pannen en brander iets minder als 1 kg. Goede brandspiritus is in de buitensportwinkel van Kiruna te verkrijgen.
Ze hadden in deze winkel destijds geen colemanfuel o.i.d., dus hebben wij wel gebruik gemaakt van het dichtstbijzijnde tankstation. Ging prima, zolang je maar buiten kookte.

Anyway: beter teveel brandstof mee dan te weinig.

Suc6 en plezier met de voorbereiding. De tocht is de moeite waard!

gr. Nanda
 
Helemaal top bedankt alvast voor de snelle reacties!

En ik heb ook wel aan een andere brander zitten denken, maar dat vind ik (arme student als ik ben haha) zonde van het geld eigenlijk.
Zal binnenkort eens een lijstje maken, het duurt nog wel even maar voorpret van 1 jaar lijkt me ook geen slecht vooruitzicht!
 
Euh, zie draadje lidl stormkjok... dat moet voor een student wel te doen zijn, heb je alles in een.

Bas.
 
>Weet iemand de GPS coordinaten van beginpunt, Abisko en (mijn)
>eindpunt kvikkjokk?

Je hebt ze intussen al,maar nog even een vraagje. Waarom loop je in deze richting? Ik zou zelf eerder kiezen voor andersom. Dan heb je (meestal) de wind/regen in de rug en loop je "met de stroom mee". Qua omgeving maakt het niet zoveel uit, die is overal even mooi.
 
ik denk dat ik gewoon niet zo moet zeuren en gewoon tanken, is meer dat ik tot nu toe altijd op coleman-feul en wasbenzine heb gestookt, gelijk wel een vraag over, ga je naar tankstation en tank je 1 ltr.? Want ik heb geen grote brandstof tank (zijn die er uberhaupt wel).
Je denkt dat je redelijk wat van hiken weet, maar ben gewoon een beginner haha och ik vind het leuk :)

En de reden dat ik de route zo loop...eigenlijk geen, iedergeval niet zo ver over nagedacht dat ik er aan dacht om naar de heersende windrichting te kijken, nou lijkt me dat je er daar ook wel meer last van heb als hier in de omgeving maar eigenlijk nooit echt aan gedacht.
En dat is dus ook de "officieele" route, aangezien je (althans de LAW's hier) vaak een beschrijving heb voor heen en terug, gokte ik dat dat daar ook was, heb ook oom die hem gelopen heb, en ik DACHT dus dat ie hem ook van "boven" naar "beneden" liep maar zal het toch eens moeten navragen... gelukkig heb ik nog even haha.

Maar weer bedankt!

Bas bedoelde je die trangia"kloon" van 15 euro? Staat bij dat ie van 24-05 er weer is, toch maar even kijken dan, dat kan er nog net af :p

-toch maar eens een lijstje maken-
 
>ik denk dat ik gewoon niet zo moet zeuren en gewoon tanken,
>is meer dat ik tot nu toe altijd op coleman-feul en wasbenzine
>heb gestookt


Hi


Optimus is in Zweden net begonnen met de verkoop van eigen brandstoffen, zowel gas als een zuivere "witte benzine " vergelijkbaar met Coleman fuel. Beide speciaal geschikt voor koudere omstandigheden. Ik zou me kunnen voorstellen dat deze brandstoffen, de komende tijd beschikbaar worden in het Noorden van Zweden. Ik zou wel even informeren bij Optimus.se of in Abisko


MVG

Rolf
 
tankstation en tank je 1 ltr.? Want ik heb geen grote
>brandstof tank (zijn die er uberhaupt wel).

Je kan als je denkt dat je het nodig hebt altijd een extra brandstof fles kopen. Hoewel ik met een liter al heel erg ver kom.
Ieder buitensportzaak verkoopt die wel.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje en dan pruttelen met mijn brander).
 
>ik denk dat ik gewoon niet zo moet zeuren en gewoon tanken,
>is meer dat ik tot nu toe altijd op coleman-feul en wasbenzine
>heb gestookt, gelijk wel een vraag over, ga je naar
>tankstation en tank je 1 ltr.? Want ik heb geen grote
>brandstof tank (zijn die er uberhaupt wel).

Je kunt gewoon naar een benzinepomp stappen en een litertje tanken. Wel eerst even vragen, soms vinden ze het niet goed dat je slechts 1 liter tankt. Heb dit 1x gehad, maar toen ik zei dat ik ook wel voor 2 liter wilde betalen (wat de minimale hoeveelheid was), vonden ze het al lang weer best.
 
Ik heb de LIDL brander gehaald, hij gaat om 8 uur open, ik was er uit me werk gelijk heengegaan (rond uur of 10) en er waren er nog maar 3 haha, iedereen liep met tenten, branders en allerlei camping spullen, alleen de brander zelf vind ik vrij klein.

Ik heb het ook wel eens in Nederland geprobeerd te tanken(om te kijken hoe dat brandde in me brander) maar ook eerst gevraagd en dat tankstation had liever niet dat je benzine tankte in flessen etc. vandaar dat ik nooit geprobeerd heb.

En met een 1 ltr. fles kom je ook denk ik wel een heel eind, het is niet zo dat ik sneeuw moet gaan smelten ofzo, en er zijn genoeg bemande hutten langs de route dus aanvullen moet goedkomen.

Ik moet de route denk ik zowiezo nog eens goed onder de loep nemen, ook voor de thuisblijvers, de hutten die ik aandoe, waar wel en niet te kamperen, en met het oog op muggen (althans die prikbeesten wat et ook zijn in Zweden) maar eens kijken of ik nou voor of na de zomer ga.

Vanmiddag maak ik gelijk lijstje met wat ik al wel en niet heb, maar dat kan ik denk ik beter posten onder een ander topic.

Wederom bedankt haha, ik blijf het zeggen!
 
Hi Sym!
Is het geen idee om mee te gaan doen aan de Fjallraven Classic? Dat is
om en nabij hetzelfde traject en het kan nog dit jaar of anders volgend jaar. De voordelen:
-het vraagt minder voorbereiding (je hoeft praktisch geen eten en
brandstof mee te sjouwen!)
-het is veiliger. De route is enigszins gemarkeerd en wordt in de
gaten gehouden
-het is gezelliger. Er doen meer mensen mee die zich overigens snel
over een groot oppervlak zullen verspreiden.
Kijk in dit verband ook eens naar topic #2626 van prikbord wandel-
gebieden! Keep Hiking!

Boelo/Team Tundra Tigers
 
Zorg in ieder geval dat je een brandstoffles hebt waar het duidelijk op staat. Vaak genoeg dat ze gewoon niet geloven dat de fles geschikt is voor benzine (hoe verkopen ze coleman fuel? :)). Vertel er evt. bij dat het is voor het kamperen.

En tot slot: knijp de tankslanghendel voorzichtig in, anders krijg je het in je gezicht! (ik weet van niets :))

grtz
Henk
 
Ik heb altijd op autobenzine gekookt maar over hoe gezond dat is laat ik me niet uit.
Bij tankstations staat vaak "minimaal 2 (of 5) l afname". Je kunt ervoor kiezen om eerst te vragen met het risico geweigerd te worden (lastig als het volgende tankstation 100 km verderop is), wachten tot een automobilist komt tanken en vragen of hij voor een euro jouw flesje ook even wil voldruppelen of brutaal zelf tanken en met een grijns voor 0,60 eurocent benzine afrekenen.
Tank voorzichtig en rustig aan, anders bruist het voor je het weet de fles uit. Als je dat eenmaal door hebt is tanken zonder morsen niet zo moeilijk.
Ik kan zo'n 10 dagen met een brandstoffles (0,8 l.?) benzine met 's morgens pap en 's avonds rijst of pasta.
Mocht je start en finish omdraaien dan is het handig om te weten dat er in Kvikkjokk geen tankstation is.
 
Zeker een idee!
Het ging mij vooral om het solo aspect, maar daar kies je zelf voor denk ik, enige vraag (wat ik althans las in het draadje) is dat je max. 5 dagen kan wandelen? Ging mij om langer maar het de site nog niet bekeken dus wie weet, het zou voor mij om volgend jaar gaan dan, dit jaar al vakantie geboekt en hoewel je daar bijna niks uitgeeft moet je er nog wel naartoe haha.
En me uitrusting is nog niet helemaal compleet, paar "key-elements" (tent hehe) ontbreken nog. Heb wel een lijstje, zal ik ook ergens op het forum plaatsen trouwens!

Ik ga iedergeval even op de site kijken, en wie weet is de kungsleden voor een eerste solo reis wel te hoog gegrepen.
 
Hehe, neuh ook geen idee, als je op een tankstation werkt lijkt me ook niet al te lekker maar het is in de buitenlucht en vervliegt natuurlijk vrij snel.
Ik heb een brandstof fles van 0,6 ltr. en ik was van plan zo'n 12 dagen te gaan, en dan om (ong.) 3 dagen een hut c.q. plaats aan te doen, dan evt. daar te eten, dan zou ik met 0,6 ltr. dus net aan moeten redden.
En dat is ook zo, als je al getankt heb houd het op haha :eek:
En inderdaad wel makkelijk om te weten dat ik dan voor kvikkjokk moet tanken (voor ik op de nachttrein stap ofzo)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Ik heb een brandstof fles van 0,6 ltr. en ik was van plan zo'n
>12 dagen te gaan, en dan om (ong.) 3 dagen een hut c.q. plaats
>aan te doen, dan evt. daar te eten, dan zou ik met 0,6 ltr.
>dus net aan moeten redden.

Vind dit een gevaarlijke zin. En dan vooral het woordje "net". Want wat doe je als je het "net" niet redt? Ik neem liever iets teveel benzine mee (heb tot nu toe altijd over gehad voor nog een paar dagen extra), dan dat ik de laatste dag letterlijk op een koud houtje moet bijten.

Hejda

Arjen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan