zweten in 10.000/6000 mm nieuwe texapore jas


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
onlangs kocht ik een texapore jas 10000 mm waterkolom en ademen vermogen 6000 mm. bij fietsen zweet ik al na 2 km . ik dacht dat 6000 mm ademend vermogen toch genoeg ademend was om enkele kms te fietsen zonder zweten .
vraag is : Bestaan er jassen waarvan ademend vermogen in mm groter is dan de waterdichtheid in mm ? Meestal is ademend vermogen < = waterdichtheid.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Je draagt niets op je rug? Want dat is een risico voor snelle slijtage van het laminaat en vraagt om een stevigere opbouw en dus verminderde ademend vermogen.

Verder wat versta je onder fietsen? normaal fietsen zoals woonwerk winkelen etc. Of hard fietsen of mountain biken etc.?
 
Ik heb nog nooit een jas gehad waarin ik niet al na 2km zweette. Uiteindelijk creëer je binnen je jas een stilstaande luchtlaag om je heen die heerlijk isoleert en waardoor je het warm krijgt.

Groetzels
Dennis

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
 
Als je rekent dat mijn( jagers)jas met 5000 nog net een matig wandeltempo aankan, dan ben ik niet verwonderd over je ervaring. Er zijn wel jassen met waarden tussen 20.000 en 30.000 maar dan moet je denken aan merken als Montane, Rab, Raidlight, R'adys, Westcomb enz.
Die worden echter nauwelijks in Nederland geimporteerd. Het lijkt wel of de handel de gemiddelde buitensporter beschouwt als oerconservatief en totaal onkritisch.

Groeten Boelo
 
Euh, voor wat al die waarden waard zijn (want gemeten in een labo volgens allerlei methoden en allerlei verschillende factoren):
- GTX Pro: 25000+
- GTX Paclite: 15000
- Pertex Shield+: 25000
- Pertex Shield: 20000
- ...
 
Euh, voor wat al die waarden waard zijn (want gemeten in een labo volgens allerlei methoden en allerlei verschillende factoren):
- GTX Pro: 25000+
- GTX Paclite: 15000
- Pertex Shield+: 25000
- Pertex Shield: 20000
- ...

Mijn ervaring met Pertex Shield is dat met wandelen ik geen probleem heb met zweten op het vlakke, maar als het serieus omhoog gaat wel.
Met fietsen zweet ik me gewoon een ongeluk. Ik denk dat het te eenvoudig gedacht is dat als je iets GTX-achtigs draagt dat je dan niet nat wordt van het zweet :) Bij sommige activiteiten ontwikkel je nou eenmaal veel warmte en als je dan een jas draagt zweet je (of zelfs zonder jas al).

Groetzels,
Dennis
 
Natuurlijk. Zelf als ik gewoon een T-shirt aan heb, kan het zweet op mijn armen staan. Waarom zou dat ineens niet meer zijn met zelf maar de best ademende WP/B-technologie ?
 
Je zal verbaasd staan hoeveel mensen denken dat als ze maar gore tex aantrekken dat ze dan niet zweten. Zelfs bij activiteiten waarbij ze zonder jas al zouden zweten. Da's toch een knap staaltje marketing van die gtx mannen....

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
 
ok aqdennis , dat is inderdaad waar , gtx is prima maar niet de "wonderjas" ...
Ze zouden een jas moeten uitvinden die zweet opslorpt en laat verdampen ... maar dan kom ik terecht bij het simpele ouderwetse vloeipapier ... waardoor je uitdroogt en dat is niet de bedoeling.
 
ok woubeir bedankt voor de info . ik zal ff googlen op die opgesomde jassen.
Het zijn maar voorbeelden en bovendien hangt de uitkomst samen met het soort test die gebruikt werd. De ene test kan 20000 g/m²/dag geven, maar een andere 'maar' 5000 g/m²/dag voor krak hetzelfde model.
 
gister in de regen even een ervaringstestje gedaan met twee jasjes (het regende, dus even de bult opgefietst). Precipjackje met alleen een tshirt was opzich wel ok maar in de mouwen zat toch behoorlijk wat zweet opgebouwd. Pertex shield+ was volledig droog na hetzelfde ritje. Beide in dezelfde omstandigheden en met dezelfde belasting op het zelfde stukje.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan