Home » Virtuele foto-exposities » Gerdi Verwoert

Virtuele expositie: Gerdi Verwoert

Dit is de virtuele expositie van Gerdi Verwoert. Wil je meer foto's van Gerdi zien, bezoek dan haar website.


vorige foto | index expositie | volgende foto

copyrights © 2024 Gerdi Verwoert


Nietige mens in groots landschap (Larmkogelscharte en Larmkogel)

vorige foto | index expositie | volgende foto

"Ik woon aan de voet van de Hohe Tauern in nationaal park gemeente Mittersill. Daar werk ik onder meer als bergwandelgids. Om de mij omringende bergen nog beter te leren kennen, besloot ik begin 2012 dit jaar 26 (voor mij) nieuwe wandelingen in het national park te lopen. Deze zouden in principe geschikt moeten zijn om (ooit) met gasten te lopen. Verder moesten ze ook hondvriendelijk zijn, zodat mijn hond Paco (een Perdigueiro Portuguêse) me tijdens de tochten zou kunnen vergezellen.
De enorme hoeveelheden sneeuw van de winter 2011/2012 zorgden ervoor, dat het wandelseizoen 2012 later begon dan gebruikelijk. Pas eind juni kon ik aan de geplande tochten beginnen. Mijn ambitieuze doel om elke week van het 26 weken durende wandelseizoen een nieuwe tocht te lopen, kwam daarmee behoorlijk onder druk te staan.
Deze expositie bevat foto’s gemaakt tijdens de 19 tochten die ik inmiddels (november 2012) heb afgerond. Hoewel ik het moeilijk vind om de schoonheid en indrukwekkendheid van het landschap goed in beelden te vangen, hoop ik dat ze mijn enthousiasme voor de Hohe Tauern zullen overbrengen.
De verhalen achter de foto’s en mijn wandelingen vind je in mijn blog: In Oostenrijk Wandelen"