Home » Virtuele foto-exposities » Marla

Virtuele expositie: Marla

Dit is de virtuele expositie van Marla. Wil je meer foto's zien en het complete verhaal van Marla lezen, bezoek dan haar weblog.


vorige foto | index expositie | volgende foto

copyrights © 2024 Marla


Aguas Tuertas aan het begin van een lange en zware dag.

vorige foto | index expositie | volgende foto

"In 2008 had ik mezelf een sabbatical cadeau gedaan. Ik begon in januari in Bolivia en Peru, waar ik na twee maanden vrijwilligerswerk natuurlijk ook waanzinnig genoten heb van tochten in de majestueuze Andes. En toch kon ik zelfs na de trekking in de spectaculaire Cordillera Huayhuash niet wachten tot ik, weer terug in Europa, zou kunnen beginnen aan de GR11. In mijn uppie in de door mij zo geliefde Pyreneeën.
De GR11 begint bij Cabo Higuer aan de Atlantische Oceaan en eindigt aan de Middellandse Zee bij de vuurtoren van Cap de Creus. Ik had er de tijd voor genomen en kon er 11 weken over doen. Lekker rustig zomaar ergens een paar dagen blijven staan, of de luxe hebben te wachten tot de regen voorbij is. Geen gehaast, alleen genieten van het “zijn” in de bergen. De pakweg 840 kilometer en bijna 40.000 hoogtemeters heb ik in 54 loopdagen geslecht . Op een paar pechgevalletjes na liep alles als een trein.
Ik had drie pakketjes gemaakt voor mezelf om naar berghutten onderweg te versturen. Tot mijn verrassing bood Raymond aan om hoogstpersoonlijk de foeragering op de laatste twee plekken te verzorgen. Los van die praktische hulp was het heerlijk om onderweg Raymond, Yolanda, Lluc en de toen piepkleine Adam te zien. Raymond heeft me ook vergezeld op de finaledag naar Cap de Creus, waardoor die dag voor mij een gouden randje kreeg.
De GR11 was het hoogtepunt van mijn sabbatical. Een droom die uitkwam en waar ik nog steeds van nageniet. Voor meer kun je kijken op mijn blog, waarin ik de GR11 vanaf 9 juni beschrijf."