foto

Wie kent Catalonië beter dan haar bewoners?

Dat is de vraag die een groep hotels en landelijke accommodaties zich hebben gesteld toen zijn speciaal voor een toeristische beurs samen een catalogus samenstelden. In deze (inmiddels ook online gepubliceerde) catalogus bieden zij uitstapjes naar de mooiste plekjes in Catalonië aan. Inclusief overnachtingen en (indien gewenst) wandelroutes onder begeleiding van een gids of voor op eigen houtje.

De bewoners leiden je graag rond

De deelnemers aan deze groep (Associació Catalana d'Empreses de Senderisme, letterlijk vertaald: Catalaanse organisatie van wandelbedrijven) zijn stuk voor stuk kenners van het gebied waar hun accommodatie zich bevindt. Op die manier kunnen ze niet alleen alles vertellen over de locale flora en fauna, maar ook wijzen op de mooiste routes, de interessante evenementen en de lekkers delicatessen die niet mag missen. Hun enthousiasme is hun drijfveer en dat merk je vanaf de eerste dag van je (wandel)vakantie.

Vier verschillende delen van Catalonië

Voor de overzichtelijkheid van de catalogus is Catalonië opgedeeld in vier verschillende gebieden: het zuiden van Catalonië, centraal Catalonië (rondom Barcelona), de Westelijke Catalaanse Pyreneeën van Lleida en de Oostelijke Catalaanse Pyreneeën van Girona (inclusief de Costa Brava).

Het zuiden van Catalonië

De bergen in het zuiden van Catalonië hebben allemaal gemeen dat ze dichtbij de kust liggen. Maar tegelijkertijd dat ze nog vrij onbekend (ook bij de Catalanen zelf!) zijn bij de toeristen. Afgelegen bergen, kleine stille dorpjes in de valleien, gecombineerd met wijngaarden en vele olijfbomen. Maar tegelijkertijd ook een zeer rijke historie van kloosters die ook de dag van vandaag nog open staan voor het publiek.

De Catalaanse Pyreneeën

Elke (berg)wandelaar komt aan zijn trekken in de Catalaanse Pyreneeën. Van de hoge besneeuwde pieken bij Aigüestortes, via de vergezichten van de Cerdanya en de vulkanische zone van de Prepyreneeën tot aan de Mediterraanse bergen bij Cap de Creus. Korte routes voor een dag tot lange bewegwijzerde routes (de vluchtroute van de Catharen en de smokkelroutes langs de kust bijvoorbeeld): voor ieder wat wils.

Centraal Catalonië, rondom Barcelona

Een bezoek aan de wereldstad Barcelona is perfect te combineren met dagwandelingen in de bergen. Denk daarbij aan Sant Llorenç del Munt en Montserrat, waarvan de laatste met zijn kenmerken pieken nooit meer uit het geheugen wordt gewist. Perfect om een bruisende stedentrip af te sluiten met de rust en stilte van de rijke historie die rondom het klooster op de berg te vinden zijn.

Associació Catalana d'Empreses de Senderisme op de Fiets- en Wandelbeurs

Deze organisatie van accommodaties en gidsen stelt zich graag aan je voor op de Fiets- en Wandelbeurs. Op stand 9.G.38 (in hal 9 dus) kun je niet alleen alle informatie krijgen over de wandelmogelijkheden in Catalonië, maar tevens meedoen aan de speciale wedstrijd waarin je dankzij ‘Al teu cust' (naar jouw smaak) diverse locale delicatessen kunt winnen. En niet geheel onbelangrijk: boek je tijdens de beurs direct een accommodatie bij één van de deelnemende bedrijven, dan krijg je 10% beurskorting!

Wil je nu alvast meer informatie over de deelnemende bedrijven, kijk dan op: http://walking-catalonia.com/ of download de catalogus direct (Engelstalig).


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 02-12-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]