Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Batterijen sparen
Als je je zaklamp niet gebruikt doe dan 1 batterij er omgekeerd in. Je lamp kan zo niet ongewild gaan branden. Waardoor je later wellicht zonder licht komt te zitten.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (besparen)
Legerkisten inlopen
Ik ben gister bij de kpu geweest (kleding punt utrecht) waar ze alle defensie kleding hebben... je moet om je kisten echt lekker soepel te maken een kwart spitius pakken en 3 kwart water dat schijnt ongelovelijk te zijn dan gaat het leer lekker soepel zitten.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (kleding)
Flessen en bidons reinigen
Neem in een plastic zakje een paar steradent tabletten mee. Je kunt hier heel goed de veld fles(thermosfles)mee reinigen want daar kan je zo slecht in met je spons of kwastje. Natuurlijk wel even naspoelen om de tandpasta smaak weg te krijgen. Het is nog hygienisch ook!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Veilig naalden/ spelden mee nemen
Neem een stuk brede sporttape, plak nu om en om naalden en/ of spelden om en om op de ene helft van de tape. Vouw de andere helft over de beplakte heen en je hebt een stuk tape waar aan beide zijden de knoppen uit steken. Nu kun je je er met de beste wil van de wereld niet meer aan prikken en je kunt ze er vrij makkelijk uit trekken als je ze nodig hebt.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Aanmakertjes zelf maken
Zelf aanmaak blokjes maken: rol een reepje koffiefilter op; bindt er een wollen draadje om heen; doop het in het gesmolten kaars vet en je hebt mooie aanmakertjes die snel branden.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Desinfecteren met een klein flesje
Vast aanwezig in mijn rugzak: Plastic flaconnetje Direct Desinfect van Herome. Te gebruiken voor vieze handen of voor iets dat ontsmet moet worden.Perfect, zelfs voor een (klein) wondje!!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
lichtgewicht spullenzakjes
Om orde in je rugzak chaos te scheppen is het makkelijk om van muggengaas ( bij elke textielwinkel te koop ) zakjes te naaien en bovenin een koordje te rijgen. Lichtgewicht en doorzichtig dus alles makkelijk terug te vinden. Gebruik het al jaren voor voedsel,sokken, ondergoed etc.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Natte schoenen, droge schoenen
Als je overdag door het water hebt moeten lopen of je schoenen door een andere reden flink vochtig zijn geworden aan de binnenkant, zet er dan voor het slapen gaan een metalen drinkfles in met heet water. De volgende ochtend zijn ze weer top. Natuurlijk ook handig tegen koude ochtendvoeten.
Uit OutdoorMagazine, april 199
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Broekspijpen
'Onlangs kwam ik er achter. Afritsbare pijpen van een lichte wandelbroek zijn eenvoudig op te bergen in het bovenste gedeelte van je sokken. Hoef je je schoenen niet uit te trekken en je hebt ze zo weer bij de aan als het wat kouder wordt.'
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Wat doe je als je compas 't begeeft
Als jij in de bergen bent en je compas begeeft het, pak dan iets hols bijv. een beker leg daar een boomblad op het water oppervlak. Pak dan magnetisch gemaakte naald of een ander staal voorwerp en leg dat op het boomblad en je zal zien dat het boomblad gaat draaien naar het noorden!!!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: