Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Goedkope stuffbags
Bij de blokker hebben ze voor €1,40 een setje waszakken, 45x45cm en 45x25cm. Het is van dat sterke fijnmazige gaas met een reigkoord er in om de zak zicht te doen. Geweldig om dingen in te doen zoals kookspullen, lekker alles bij elkaar in een zak. De officiele merk-stuffbags zijn stukken duurder in iedergeval :)
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (besparen)
Warme voeten in de slaapzak.
In een eerdere tip op deze site wordt gesteld dat je het voeteneind van de slaapzak in een plastic zak moet stoppen om je voeten warm te houden. Neem liever je ademende jas en rits die dicht, stop er het voeteneinde in en je zult geen last hebben van condens. Maar wel warme(re) voeten. Werkt zeker tot -20C ;-)
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (kleding)
Re: koken op wasbenzine
Hier mijn reactie op het koken op wasbenzine ipv bijv. Colemanfuel: In wasbenzine zitten veel (echt) schadelijke stoffen. De brandstoffen van bijv. Coleman zijn gezuiverd. Het gebruik hiervan is ondanks de prijs dus toch aan te bevelen.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Blaren ontlasten
Wanneer je een blaar of een wondje hebt aan je voet, kan het de pijn / druk verminderen door er sportape kruislings omheen te plakken: de pijnlijke plek zelf laat je vrij. Het verlicht aanzienlijk.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Zoetjes i.p.v. suiker
De meeste mensen willen graag suiker in hun thee of koffie, maar een kilo suiker is een beetje veel van het goede om mee te nemen. Oplossing: Neem zoetjes! Weegt nix en je doet er nog behoorlijk lang mee ook. Ook lekker in de brinta (als ontbijt). Nadeel is wel dat je wat minder koolhydraten binnen krijgt en die kan je op een hike vaak juist goed gebruiken.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Betere sluiting
Vervang de heupband-sluiting op je rugzak door een Karrimor-sluiting (los te koop). Dit is een sluiting die nauwelijks kapot te krijgen is en enorm veel gebruiksgemak oplevert!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Ballistol
Neem altijd een klein flesje Ballistol olie mee. Je kunt er onderweg alles mee onderhouden. Van je schoenen, metaalinvetten t/m je voeten na een dag hiken. Echt een ouderwets wondermiddeltje.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Magnesium staafje
Geen geknoei meer met aanstekers, zippo's en lucifers gebruik een magnesium staafje met een zaagstrijker een vonkje en er is vuur.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Reactie op sportdrank
In Duitsland is bij de Lidl een soort van thee korrels te koop (Deze zitten in een kunststof bus) en zijn er in verschillende smaken. De korrel bevatten onder andere druivensuiker. Zowel warm (thee) als koud (limonade) te drinken. Echt lekker!!!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (besparen)
Vuur aansteken
Neem een kaars mee en steek met een lucifer de kaars aan.steek dan met de kaars je vuur(tondel) aan.indien je tondeltje niet in een keer wil branden hoef je niet elke keer een nieuwe lucifer aan te steken.zodoende bespaar je lucifers de kaars blijft namenlijk langer branden als je lucifer.vooral handig bij het vuur maken bij vochtig weer dan wil het hout e.d. niet zo snel vlam vatten.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip:

 

Reacties op deze pagina: