Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Omheining als reddingsmiddel
Verdwaald? Als je ergens een omheining (of afbakening, scheiding...) vind: volg die! Je zal altijd wel ergens bij een ingang uitkomenĀ…
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Grammen uitsparen met een frisbee -2-
Tjonge, als je uit de pan eet weegt het helemaal niets meer. Tefal setje (500gr), kleinste pan eruit, deksel en vergiet (handig!) wel mee, greep aanpassen (inkorten) en voila je kunt koken, bakken en eten met z'n tweeen voor zo'n 350gr (en voor slechts 30 euro.)
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Vuur maken
In sommige omstandigheden is het zeer moeilijk om vuur te maken. Als het te vochtig is, neem je best hout dat niet rechtstreeks op de grond ligt. als deze takken wat dikker zijn, moet je ze klieven. de binnenkant is altijd kurkdroog als het om dood hout gaat. Hiervan houtkrullen schrapen en aansteken.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Neem potlood mee
Een natte pen of nat papier met een pen is nutteloos. maar met een natte potlood of nat paier met een potlood schrijft nog wel!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Ontsmettings-middel
'Als ontsmettingsmiddel raad ik HACdil S aan. Het is verkrijgbaar in uni-dosis. Het voordeel van HACdil S is dat het een detergent bevat, je kunt er dus de wonde mee uitwassen terwijl je het ontsmet. Dit word ook gebruikt door de ziekenwagens bij grote (vuile) wonden.'
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Magnesium stick
Naar mijn weten is het handig een magnesium stick mee te hebben!! Deze mag nat worden,en het is zeker niet het geval dat deze magnesium stick maar een week meegaat! (je hebt ook verschillende groottes)! Wat iets meer geld kost maar zeker de moeite waard is ,is een multi-feul) gegarandeerd warm eten!!! Ben je boven de boomgrens kan je deze nog gebruiken zonder er een heli boven je hoofd hangt!!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Natte schoenen, droge schoenen
Als je overdag door het water hebt moeten lopen of je schoenen door een andere reden flink vochtig zijn geworden aan de binnenkant, zet er dan voor het slapen gaan een metalen drinkfles in met heet water. De volgende ochtend zijn ze weer top. Natuurlijk ook handig tegen koude ochtendvoeten.
Uit OutdoorMagazine, april 199
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Bijzondere tip m.b.t. blarenverzorging
Geleerd van spanjolen op weg naar Santiago de Compostella: werkt altijd en zeer snel. Ontsmet de blaar; steek een draad door een naald; Steek de naald aan een kant in de 'bel' van de blaar, en laat hem er aan de andere kant uitkomen. Knip de draad af en laat hem zitten; herhaal dit maar dan kruislings. Ontsmet alles nogmaals en plak een pleister op de blaar. De blaar moet heel zijn. De draadjes houden de blaar open zodat vocht wegloopt. Je kunt op deze manier lekker en comfortabel doorlopen en de blaar herstelt zich zonder pijn binnen een dag of twee. De draadjes vallen er vanzelf uit als de blaar genezen is.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Aloe vera voor brandwonden
Aloa vera is heel goed tegen brandwonden, gelijk erop smeren,voorkomt littekens.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Piezo
Bij sommige branders is er een electro-ontsteker ingebouwd en dan kostehet ding opeens het dubbele! Nu de tip : koop een gewoon brandertje zonder deze ontsteker, en koop een electrische aansteker voor een euro. Trek het kapje los van de aansteker en je zit een zwart , vierkant dopje met een draadje , trek dit dopje eruit,er zit een baterijtje aan. Dit is je supergoedkope en veilige electrish ontsteker , weigert nooit, is zo groot als een lucifer en weegt niks!! (wel opletten dat je em niet kwijtraakt ).
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip:

 

Reacties op deze pagina: