Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Vuur aanwakkeren met een tuinslang
20 cm tuinslang is ideaal om een kampvuur aan te wakkeren, je kunt gerichter blazen!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Couscous
Couscous voor onderweg is ideaal! een goede combinatie is met cocosschaafsel, vol vitaminen en olieen. Te koop bij iedere supermarkt, meestal bakafdeling.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Soep koken zonder pollepel
Om een soepje te koken heb je niet per se een pollepel nodig. Gebruik gewoon de (plastic) lepel van je bestek. Scheelt heel wat gedoe met die pollepel om 'm op de juiste maat te krijgen en ook extra gewicht in je rugzak.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Goedkoop Tentje
Als je niet vaak gaat trekken en niet wilt investeren in een lichtgewicht tent , dan kun je het volgende doen : je neemt voor 2 personen 3x3 meter landbouw plastic, je vouwt deze vierkant als een vlieger (zoals in de kleuterschool), tapet de naad dicht en met een touwtje aan de bovenste punt span je hem aan een boom. Je kunt eventueel ook aan de andere punt (voeteneinde) een touw spannen. Probeer het wel eerst ff thuis uit! suc6
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (besparen)
Tegen schuurplekken
Voor mensen met harige benen die schuurplekken krijgen waar de onderbroek ophoudt, draag een wielrennersbroekje. blijft ook veel beter op de plaats dan de 'strakke' boxershort die snel niet zo strak meer zit.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (kleding)
Onderhoud schoenen
Vuil en modder en zweet maken het leer hard zodat het niet goed kan ademen. Koop een blikje zadelzeep bij een paardensportzaak en gebruik een sponsje om het leer schoon te maken. Hierdoor blijft het leer mooi en ademen en stapelt zich er geen vuil op vuil op. Daarna kun je het leer weer invetten.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Goedkoper alternatief voor multi-tools
I.p.v. een dure leatherman is er bij de hengelsport winkels een zelfde soort iets te krijgen maar dan voor 25 gulden, van albatros. Natuurlijk lang niet de kwaliteit van een leatherman maar wel een veel goedkoper alternatief.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (besparen)
babyhuidje
Zorg dat je voeten er uitzien als babyvoetjes voor je gaat hiken. Dus verwijder alle eelt e.d. Juist doordat je huid hard is krijg je blaren. Vergeet dus de camferspiritus en zorg dat je huid soepel is.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Kans op blaren verminderen met alcohol
Baad je voeten als je nog thuis bent in pure alcohol, hierdoor worden ze stugger en is de kans op blaren kleiner.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Natte schoenen drogen
Als je nu natte schoeenen heb moet je een koffiezakje met zout in doen, het werkt dan als een vochtvreter.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: