Home » Routes en Bestemmingen » Routes » Eifel

Routes in de Eifel

De Eifel is een bijzonder natuurgebied. Het ligt vrij dicht bij Nederland, net over de grens en is toch ontzettend anders dan het landschap dat we om ons heen zien. De Eifel biedt bijvoorbeeld schitterende uitzichten en met een beetje geluk kun je de sierlijke vlucht van een grote roofvogel van vrij dichtbij meemaken (zeker in de vroege ochtend als je nog alleen op de hogere punten bent).

Zelf ben ik reeds enkele keren in de Eifel geweest en heb er reeds vele paden bewandeld. Zo heb ik onder andere de bekende Nideggen route uit het boekje 'Avontuurlijk wandelen in de Ardennen' van Ludo van Lint gelopen. Dit boekje is helaas niet meer verkrijgbaar, maar toch is er van Uitgeverij Lannoo een ander boek dat zeker de moeite waard is om aan te schaffen en routes uit te lopen: 'Wandelen door Eifel en Ardennen' van Françoise Lempereur. Onderstaande route is een etappe van de in de dit boek beschreven langeafstands tocht van Gerolstein naar Saint-Hubert in de Belgische Ardennen.

Gerolstein - Mürlenbach (18,5 km): Dit is de eerste etappe van een langeafstands route van Gerolstein naar Saint-Hubert. De beschreven etappe is een uitstekende testroute om te kijken of de totale route iets voor je is: het is nagenoeg de zwaarste etappe van de route en tevens kun je aan het eind van de dag (of volgende dag) vanuit Mürlenbach de trein terugnemen naar Gerolstein.