Home » Routes en Bestemmingen » Routes

Routes

Ik heb inmiddels behoorlijk wat routes her en der gelopen waarbij ik altijd dankbaar gebruik maak van routebeschrijvingen die anderen hebben gemaakt. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de routeboeken van Uitgeverij Lannoo (België) en Uitgeverij Elmar, waaruit ik route heb gelopen in de Ardennen, de Eifel en de Pyreneeën.

Ik ben echter ook zelf begonnen met het uitzetten van routes en wil deze graag beschikbaar stellen aan de bezoekers van mijn site. Deze routes brengen de buitensporter naar Catalonië, de provincie waar ik woon (in Spanje). In Catalonië heb je duizend-en-één mogelijkheden om te hiken en dus is het niet echt moeilijk om geschikt terrein te vinden om op pad te gaan. Er is echter een groot gebrek aan duidelijk beschreven routes, laat staan routes in het Nederlands. Ik hoop dan ook dat mijn routes kunnen bijdragen aan je vakantieplezier mocht je besluiten om deze kant op te komen voor een wandelvakantie.

Naast de routes die volledg worden beschreven, zoals de bovenstaande, heb ik ook enkele speciale route-omschrijvingen opgenomen, namelijk die van hondvriendelijke routes. Het is voor mensen met een hond soms vrij moeilijk om de trouwe viervoeter mee op pad te nemen en het wordt dan ook niet altijd gewaardeerd door medewandelaars of hotel- en/of campingeigenaren. Op deze pagina staan dan ook enkele routes genoemd die worden georganiseerd voor honden én hun baas.

Mijn eigen routes in Catalonië kun je bekijken en uitprinten, de routebeschrijvingen van de Ardennen en de Eifel geven je enkel een idee van de route. Lijkt een route je leuk, koop dan het betreffende routeboek waar de route volledig in staat beschreven inclusief andere soortgelijke routes. De hondvriendelijke routes zijn van georganiseerde trektochten en worden dus alleen omschreven.

Als je zelf routes wil uitzetten en plannen, kijk dan in de rubriek routes plannen.

Wil je direct aan de wandel, dan moet je zeker Klik, print en wandel bezoeken: De website voor en door wandelaars. Zoek gratis een wandeling op en print hem uit of beschrijf zelf je favoriete wandeling bij jouw in de buurt en stuur 'm in!

En ook voor boswandelingen is er een speciale site gemaakt met een verzameling van inmiddels meer dan 140 boswandelingen: www.boswandelingen.nl.

Ben je specifiek op zoek naar routes in Nederland, dan is de Wandelzoekpagina van Stefan Horn een absolute aanrader. Honderden wandelroutes handig bij elkaar gebracht op één site.