foto

Paalkampeerplaatsen in Nederland

In Nederland bestaat de mogelijkheid om wildkamperen op een legale wijze uit te proberen: op de paalkampeerplaatsen. Tegenwoordig noemt Staatsbosbeheer het ook wel 'vrij kamperen'. Deze paalkampeerplaatsen zijn over het algemeen het hele jaar geopend, hoewel in de winter de pomp vaak wordt verwijderd om kapotvriezen ervan te voorkomen.

Zelf schrijft Staatsbosbeheer over deze terreinen:

Speciaal voor avontuurlijk ingestelde fietsers of wandelaars zijn er de paalkampeerterreinen, waar 'wild' gekampeerd mag worden. Ze liggen in open plekken in het bos of aan de bosrand nabij lange afstand wandel- en fietsroutes. Ze zijn niet per auto bereikbaar. Vanwege de geringe afmeting bieden ze plaats aan maximaal drie trekkerstenten die binnen een straal van 10 meter binnen de paal moeten staan. Er is in ieder geval altijd voldoende beschutting Ún de mogelijkheid om in de zon te zitten.
Open vuur is verboden en de enige voorziening is een waterpomp. Let wel: het water is er alleen om mee te koken of wassen. U kunt het niet ongekookt drinken. Deze terreinen zijn alleen te voet of per fiets bereikbaar. Het gebruik is gratis, maar beperkt: u mag er niet langer dan 72 uur bivakkeren. En wilt u uw afval weer meenemen? Reserveren is niet mogelijk. De paalkampeerterreinen zijn het hele jaar open, maar 's winters wordt de waterpomp verwijderd.

Hieronder vind je een overzichtskaart van Nederland en België. Klik op de kaart om paalkampeerplaatsen in de regio van je muisklik te vinden.

Mocht jij aanvullingen hebben op deze lijst, dan hoor ik dat graag van je.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]