Home » Routes en Bestemmingen » Paalkamperen in Nederland en België

Paalkampeerplaatsen en bivakzones in Nederland en België

In Nederland en België bestaat de mogelijkheid om wildkamperen op een legale wijze uit te proberen: op de paalkampeerplaatsen en bivakzones. Helaas zijn er in de afgelopen jaren veel paalkampeerplaatsen gesloten vanwege misbruik, maar er zijn nog veel opties over, met name in België, waar bivakzones erg populair zijn onder hikers. Deze paalkampeerplaatsen en bivakzones zijn over het algemeen het hele jaar geopend, hoewel in de winter de pomp vaak wordt verwijderd om kapotvriezen ervan te voorkomen.

Campspace

Een alternatief voor paalkamperen of bivakzones zijn zogenaamde minicampings, ook wel bekend onder de naam campspace. Dit zijn vaak kleine plekjes met ruimte voor slechts één of een paar tenten, of gewoon een kleine boomhut of bungalow. Uiteraard niet echt wildkamperen, maar wel weg van de massa van grote terreinen met veel tenten of caravans en campers.

NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeer Club)

In Nederland is verder ook nog de optie van lid worden van de NTKC. De terreinen van de NTKC zijn verspreid over geheel nederland en hebben allemaal hetzelfde gemeen: overal staan rust en ruimte en een optimaal natuurgenot hoog in het vaandel. Lid worden van de NTKC is wel een vereiste, hoewel je ook een keer kunt komen proefkamperen. Kijk op de site van de NTKC wat precies de regels zijn en waar je hun terreinen kunt vinden.

Zoek paalkampeerplaatsen of bivakzones bij jou in de buurt

Klik op de onderstaande kaart om de paalkampeerplaatsen of bivakzones in de regio de bekijken.

Mocht jij aanvullingen hebben op deze lijst, dan hoor ik dat graag van je.