Home » Tips en Tricks » Tips over besparen

Tips over besparen

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | volgende pagina

Gooi geen oude wandelsokken weg
Gooi je oude wandelsokken niet weg maar gebruik ze voor isolatie van je thermofles. Fles in de sok dubbel doen en in je rug zak of netje doen. Werkt prima.
Ingezonden per email

Hersluitbare plastic zakken
Bij de Action kan je hersluitbare plastic zakken kopen geheel doorzichtig. Afmeting 27 x 30 cm 3,6 liter 20 stuks voor de prijs van 0,89 eurocent.
Ingezonden per email

Paperclip-knijper
In plaats van wasknijpers om je was te drogen, gebruik je sterke paperclips. Werken prima.
Ingezonden per email

Voor als het echt tegen zit
Ik ben sinds 2005 in het bezit van een Visa Card. Deze heb ik veel gebruikt tijdens mijn motorrit naar St Petersburg. Nergens geen cash geld meer nodig. Ideaal omdat je in sommige landen niet langer dan 1 tankstop bent. Ook voor andere doeleinden erg gemakkelijk. Al heb je je nog zo goed voorbereid op alles en nog wat, een ongeluk of tegenvaller zit in een klein hoekje. De Visa card wordt nagenoeg overal in de wereld geaccepteerd.
Ingezonden per email

Legerdump
Ik raad iedereen hier aan om eens de dichtst bijzijnde legerdump te bezoeken. Ik koop er regelmatig shirts )5 euro, en ik heb er ook een 2e hands kompas voor een 10tje gekocht, een veldfles (erg handig voor aan je tas te hangen) en een poncho, die je tevens als tent kunt gebruiken als je alle knippers losmaakt en wat touw gebruikt.
Ingezonden per email

Knijpkat
ik lees hier een aantal berichten over batarijen vervangen van je zaklamp. Ik heb een knijpkat gekocht bij de action voor minder dan 2 euro.met ledlichtjes. En als het licht minder word gewoon ff knijpen en de accu herladen.heel klein en je hoort hem wel als je knijpt maar geen lawaai.
Ingezonden per email

Goedkoop trekking voedsel
Peanut crisps bij de chinees erg erg lekker veel suiker vet en geen cholestrol. 513 calorieen per pakje a 136 gram lekker als tussendoortje. Zit vitamine C, A, protien, calsium en ijzer in voor 1 euro!
Ingezonden per email

Reactie op sportdrank
In Duitsland is bij de Lidl een soort van thee korrels te koop (Deze zitten in een kunststof bus) en zijn er in verschillende smaken. De korrel bevatten onder andere druivensuiker. Zowel warm (thee) als koud (limonade) te drinken. Echt lekker!!!
Ingezonden per email

Koffiedik en peuleschillen
Vuile handen na een smerig klusje gekregen? Met flink wat koffiedik en een ietsje afwasmiddel is "handenwassen" voortaan een peulenschil!
Ingezonden per email

Zelf een pacsafe maken
Bij de betere ijzerwarenhandel is staalkabel in verschillende diktes te koop met bijpassende kabelklemmetjes erbij. Met deze "busjes" die je op de juiste afstand van elkaar dichtknijpt met een stevige tang kun je heel makkelijk zelf een net van staalkabel maken zoals pac-safe ze maakt. Dit is uiteraard in iedere lengte en voor iedere tas precies op maat te maken. Je kunt de staalkabel een aantal malen laten lussen en daar dan een stuk kabel doorheen rijgen die je van een goed hangslot voorziet. Een uurtje zelf knutselen kan zo tientjes uitsparen.
Ingezonden per email


vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | volgende pagina

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: