Home » Tips en Tricks » Tips over kleding

Tips over kleding

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | volgende pagina

Rubber ringetjes voor Teva-sandalen
Een tip voor als het klittenband van je Teva-sandalen niet meer goed plakt: koop een aantal rubberen ringetjes bij de doe-het-zelf-zaak en schuif deze om de bandjes van je sandalen. Ook voor de zekerheid tijdens zwemmen of in snelstroomende beekjes e.d. Werkt perfect!
Ingezonden per email

Schoenen inlopen
Als ik zware leren schoenen moet inlopen smeer ik ze heel dik in met vaseline terwijl ik ze boven zo'n verwarmings fohn houd en dan smelt de vaseline en deze masseer ik in het leer, hierdoor zijn ze soepel en het stiksel neemt geen water meer op.
Ingezonden per email

Waden met zalmzakken
In aanvulling op de tip 'waden met vuilniszakken': wij gebruikten in IJsland zogenaamde 'zalmzakken' (laxa slanga), zakken die door vissers gebruikt worden om de zalm in te bewaren. Deze zijn steviger, langer en hebben een beter bij je benen aansluitend formaat dan vuilniszakken. Je kunt ze over je schoenen *en* je broek doen, wat het waden (vaak tot over je knieën) door de koude rivieren daar een stuk aangenamer maakt. Te koop bij visserswinkels.
Ingezonden per email

Slaapzak met donsjas
Als je toch een donsjas meesleept kun je deze dubbel gebruiken door in koude nachten je slaapzak wat op te waarderen. Stop de jas tussen slaapzak en lakenhoes zodat hij redelijk op zijn plek blijft.
Ingezonden per email

Waden met vuilniszakken
Met een paar _stevige_ vuilniszakken kun je je schoenen drooghouden bij het doorwaden van een niet al te diepe beek. Bind of tape ze vast om je been. Je kunt de zakken twee a drie keer hergebruiken, daarna worden de gaten te groot. Alleen nuttig dus op tochten waar je niet al te vaak of te diep door de nattigheid moet. (Tip gelezen in "North to the Cape" en zelf getest in Schotland).
Ingezonden per email

Gortexvoering schoenen reinigen
Je kent het wel, stinkende en niet meer ademende gortexschoenen. Reinigen van deze kan heel moeilijk zijn. Er is een makkelijke oplossing: Vul je schoenen met water en laat ze weer leeglopen. Water blijft er natuurlijk in staan. Herhaal dit en laat het over een paar dagen heen drogen. Resultaat is schone en ademende schoenen.
Ingezonden per email

Schuren dikke bovenbenen
Als ik een eind ga lopen en ik zou persé een rok aan willen dan doe ik er een korte strakke legging onder en als het een betrekkelijk lange rok is een onderbroekbermuda (net zo iets als een onderrok).
Ingezonden per email

Voor als je echt droge en warme voeten wilt houden
Als ex-dienstplichtige weet ik precies wat de huidige militairen meemaken als hun/haar kisten doorweekt zijn en je geen warme voeten meer krijgt. Hiervoor is een grandioze oplossing voor; Muckboot heeft duurzame (lichte) natuurrubberen laarzen waar je zelfs zonder dikke sokken tot van +20 tot -30 comfortabel kan blijven lopen! 100% waterdicht, schokdempend en gevoerd met ademend (gepatenteerd) neopreen en ze lopen als een sportschoen! Niet verwonderlijk omdat ze zijn ontworpen door de welbekende sportschoenenfabrikant Reebok. Niet voor niets zijn ze sinds 1999 marktleider in Amerika, Engeland en Denemarken. Ze drogen zelfs snel onder het lopen! Geen vermoeide koude en/of zweetvoeten meer. Kortom ideaal voor de militair van vandaag! Ik wou dat ik ze destijds had gehad toen ik nog in dienst (1984) was, maar wellicht kan ik met deze tip nu anderen hun voordeel laten doen.
Ingezonden per email

Koude nachten
Koude nacht? Slaapzak niet geheel afdoende? Slaap met een muts op! via je hoofd verlies je de meest warmte: in het bijzonder je ogen. Een muts flink eind over je hoofd trekken geeft aanzienlijk meer warmte!
Ingezonden per email

Drogen kleding in tropen
Bij hoge luchtvochtigheid droogt kledig zeer langzaam. Ondanks de hoge temperatuur is 's ochtends de was vaak nog net zo nat. Tip: was je kleding direct bij aankomst op de bestemming en trek deze direct weer aan! Op het lichaam droogt de kleding veel sneller en het is heerlijk verkoelend na een actieve dag. (scheelt ook in hoeveelheid bagage die je nodig hebt.)
Ingezonden per email


vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | volgende pagina

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: