Home » Tips en Tricks » Tips over materiaal-onderhoud

Onderhouds tips

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | volgende pagina

Tear-aid helpt bij lekkende schoenen
Tear-aid, een probaat middel om (zwaar) tentdoek etc. te repareren, heeft ook zijn nut bewezen bij lekkende bergschoenen. Simpelweg een strook aan de binnenkant van het lek plakken (vaak een naad of een ingesleten plooi). Eerst die plek goed schoonmaken en ontvetten, strook op maat maken, en dan plakken aan de binnenkant schoen en klaar is kees! Extreem sterk, waterdicht, zeer elastisch en blijft plakken, zelfs na een half jaar in weer en wind, houdt het nog steeds! Voor nadere informatie zie www.tear-aid.nl.
Ingezonden per email

Microvezel doekje
microvezel doekje kun je bijna alles mee schoonmaken en het weegt niks, is goedkoop en zeer handig.
Ingezonden per email

Ballistol II
Flesje Ballistol 200 ml. Kosten 6,25 euro. Toepasbaar op: metaal,leder, rubber, kunststof, pels, huid en nog veel meer. Ik gebruik het voor mijn messen en schoenen. Ballistol beschermt, smeert, desinfecteert en verzorgt. En niet onbelangrijk voor de natuurliefhebber: Ballistol is een huidvriendelijk en biologisch afbreekbaar natuurproduct.
Ingezonden per email

Veldfles reinigen
Gebruik van die tabletjes om kunstgebit te reinigen: desinfecteert, smaakloos,geurloos en na een nachtje is je fles clean. Trouwens bio-afbreekbaar!
Ingezonden per email

Reactie op: nieuw staaldraadje voor je gamaschen
Datzelfde heb ik al eens gedaan met een van mijn oude vioolsnaren. Werkt prima!
Ingezonden per email

Messen slijpen
Een mes moet je regelmatig slijpen, maar een slijpsteen weeg ook weer wat grammen. En voor de grammen-jagers: zoek een ruwe steen, stoepstenen in het dorp waar je langs komt werken prima.
Ingezonden per email

Schone jerrycan
Als je aanslag uit je jerrycan wil verwijderen kun je dat met warm water en een hand vol soda doen, even laten inwerken, voeg er dan een kom droge rijst bij en schud er flink mee, de soda ontsmet en de rijst schuurt tot in de kleinste hoekjes schoon. Dit werkt natuurlijk ook bij drinkflessen.
Ingezonden per email

Roestplekken verwijderen
Gewoon met van die goedkope schuursponsjes droog gebruiken daar krijg je ook veel roest mee weg (doe het ook altijd op mn schuifmaat en beitels nadat ze weer gen in de grote vakantie) 2 maanden in het tuinkot hebben gelegen.
Ingezonden per email

Schoen wax
Mijn schoenen onderhoud ik altijd met sport wax van Meindl,deze is vrij dik en er blijft bij het lopen op zandpaden veel stof op de schoenen plakken. Als je de wax met een haar fhone( bij de opening van het potje) warm maakt trekt deze goed diep in het leer en plakt niet meer. Dit moet je niet bij goretex schoenen doen, de wax verdicht dan de goretex.
Ingezonden per email

Goretex schoeisel
Wil je droge voeten houden, maar toch lekker door alle weersomstandigheden lopen? Dan raad ik je meindl schoenen met goretex aan. Hoewel ik net las dat deze na een jaar niet meer waterdicht waren, kunnen ze dan toch nog waterdicht zijn als je ze regelmatig inspuit met all protector. Dit kun je kopen in veel schoen/ sportzaken.
Ingezonden per email


vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | volgende pagina

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: