Kayakken
Hiking-site.nl SHOP

Kayakken

Op 20 juli 2002 was het weer zover, een event van de Club-Hiking-site. Voor de statistici: Het eerste event in het tweede levensjaar van de Club. Deze keer had Peter Meier een kajakdag georganiseerd op en om de Loosdrechtse plassen in het kader van 'Wandelen is WEL leuk, maar het kan ook met de armen'. Om tien uur (in de ochtend..) werd er verzameld bij kanoverhuur 'De 1e Aanleg' te Breukelen waarbij we weer vier nieuwe gezichten hebben kunnen bewonderen, Hans, Herman en Rob, vrienden van Peter en Karin uit Brussel, beter bekend als KayKay.
Om de dag actief te beginnen is er begonnen met een bak koffie of thee. De dag zelve werden wij begeleid door een motorboot bevaren door Hans en Herman, die spullen voor ons vervoerde die droog moesten blijven, je weet immers maar nooit.
Een van de moeilijkste passages van de dag was het instappen in de kano. Voor de echte landrotten had dit behoorlijk wat schommelingen en gevoelens van onevenwichtigheid tot gevolg. En de daarbij behorende angst om al vroeg op de dag nat te worden. Al snel was het evenwicht hervonden en werden de peddels met souplesse door het water gejaagd met een een- of tweepersoonskajak of in een Canadese kano.
De tocht leidde ons door de diverse kreken (ook wel ribben genaamd). Een adembenemend schouwspel van gele plomp en waterlelies afgewisseld met idyllische huizen aan het water, alleen met de boot bereikbaar, bepaalde het beeld om ons heen in het eerste gedeelte van de tocht. Menigeen onder ons zag zich zelf daar al verblijven voor langere tijd. Het idee van een Club-Hiking-site-huis aan het water was dan al snel geboren. (En het Hiken dan?)
Na enige omzwervingen door de ribben was het tijd om de rustplaats voor de lunch op te zoeken, het 'eiland'. Om het eiland te bereiken moest er een stuk over een van de plassen worden gepeddeld waar de motorboot op ons lag te wachten om de weg te wijzen. De verleiding om over de waterskischans te gaan werd, zei het met moeite, overwonnen. Eenmaal op de rustplaats aangekomen, gelegen uit het zicht van het meer aan een kreek aan een relatief kleinere vaarroute, werden wij overvallen door een serene rust. Enkel verstoort door rode mieren, een enkele wesp, een kleine uitvoering van een horzel en een bosmaaier. Ondanks dat was het goed toeven op een uitgespreid zeil. Na de versnaperingen te hebben genuttigd en gebruikgemaakt hebbend van de beperkte sanitaire voorzieningen is er tevreden en voldankbaarheid aan degenen die het ons ter beschikking stelden, weer verder gepeddeld.
De plas werd overgestoken, en zoals het ons betaamt, moest er iets 'speciaals' gebeuren dus is er een zeilwedstrijd doorvaren. De wedstrijd is overigens niet door onze aanwezigheid verstoord.
Na het oversteken van de plas is de oeverzijde gevolgd en heeft menigeen zich weer afgevraagd waar al die mensen toch die huizen aan het water en de grote boten van kunnen betalen. Waarschijnlijk is de bank de lachende derde. Vele peddelslagen later is er aangemeerd bij een eenvoudige uitspanning aan het water waar ook de dames gebruik konden maken van wat meer luxueuzere sanitaire voorzieningen. De rustpauze werd uitgebreid benut voor het bekijken, bepraten en lachen over de vele zaken die om ons heen gebeurde.
Besloten werd om nog niet direct terug te gaan naar de haven, maar nog even te genieten van de werkelijke rust van de wateren tussen te ribben, waterlelies en gele plomp door, het echte onthaasten.
Het werd duidelijk merkbaar dat een aantal onderons de dagelijkse beslommering van de doordeweekse activiteiten hadden verwerkt toen er (eindelijk) flink met water gespetterd ging worden en een aantal personen goed nat werden gemaakt. Daarbij de 'dank' aan de dames.
Het einde van het peddelen was daar toen de haven om tegen 17.00 uur werd bereikt en (helaas?) niemand omgegaan is.
Na het peddelen is er nog een versnapering genuttigd op het terras, waaronder door een tweetal warme chocolademelk. (Ik zag direct de bevroren wateren weer voor mij met geluid van snerpende ijzers over het krakende ijs...)

Uiteraard werd er afgesloten met een etentje waarbij ook de kaakspieren weer getraind werden, en het geduld. Peter heeft als laatste voorspelling gegeven voor maandag: Veel spierpijn in de armen bij de deelnemers. Ik wil daarbij toevoegen dat dit hoofdzakelijk zal gelden voor mensen die geen gebruik van een of ander paarden- of tijgermiddel.

Onze dank gaat uit naar Peter Meier voor het organiseren van deze zeer mooie dag en het regelen van droogtransport door Hans en Herman en het ter beschikking van het 'eiland'. Uiteraard ook het domme blontje van de eetgelegenheid waar wij ons kostelijk om hebben vermaakt en een beetje aan geŰrgerd.

Dirk Sybenga

Twee filmpjes: club_kayakken-1.avi en club_kayakken-2.avi en verder een hoop foto's:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-12-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]