Klimmen in Den Haag
Hiking-site.nl SHOP

Verslag hiking event: Indoor klimmen in de Uithof

13.00
De auto heeft ons gebracht daar waar ik me al een tijd op verheugt heb. De buiten klimmuur van de Uithof in Den Haag torent al hoog boven ons uit en lijkt erom te smeken beklommen te worden. Jammer, het weer laat het ons niet echt toe. Gelukkig komt binnen de gezelligheid van de hal ons al snel tegemoet.

13.45
De groep is inmiddels voor zover mogelijk compleet en heeft zich in de gordels gehesen.
Peter en Jurgen verzorgden de duidelijke instructie over hoe te zekeren, klimmen en vallen. Een kleine demonstratie van Jurgen plaatste het geheel in een duidelijk perspectief. Zo kon al snel een onervaren klimmer de eerste schreden zetten op die enge hoge muur. Er werden groepjes gevormd van drietallen. Een klimmer, een spotter en een extra zekeraar aan het touw. Het plezier zat er al snel in en met rappe schreden werden er vorderingen gemaakt.
Ook het personeel van De Klimmuur droeg een flinke steen (zeg maar een rots) bij door regelmatig te strooien met tips over veiligheid. Een compliment naar deze mensen mag dan ook zeker niet ontbreken.

17.00
Na een flink aantal uren klauteren begon de vermoeidheid zijn tol te eisen. Her en der zag je steeds meer mensen Žuit de muurŽ vallen. Ondanks de regelmatige pauzes met wat te drinken en een kleine versnapering zag ik mensen de pijnlijk opgezwollen onderarmen vastgrijpen. Als dit al mogelijk was tenminste; het ophouden van een flesje drinken is al een hele opgave. Het gevoel of je onderarmen direct aangesloten zijn op de hogedruk fietspomp, waarvan je het ŽuitŽ knopje maar niet van kan vinden. Lastig en lekker tegelijk. No pain no gain, zal ik maar zeggen.
Maar er waren bikkels die niet op wilde geven en toch nog even die laatste krachten eruit wilde gooien. Zo lukte het Jurgen toch nog om die lastige 5c route, na zoŽn zes pogingen te beteugelen. ZoŽn eentje die je maar niet onder de knie weet te krijgen, terwijl het de acht meter boven de grond niet haalt.

18.30
Tussen de schaatsbaan en de skibaan is een aardig restaurant in skihut stijl, waar ze in eerste instantie vreselijke dinermuziek draaiden. Maar even later, op ons verzoek, kwamen de eerste jaren tachtig muziektonen al uit de speakers en grote borden met frites en wienerschnitzel uit de keuken.

20.00
Een dame vraagt ons vriendelijk doch dringend rekening te houden met het feit dat het acht uur is. Ongelovig wordt ze door sommigen van ons aangestaard. "Hoezo?", flitst er even door mŽn hoofd. Maar direct daarna besef ik me; "één minuut stilte!" Goh, daar ben ik me ook geen moment van deze geweldige dag bewust van geweest, het is dodenherdenking.

22.45
Met trillende en vermoeide vingers van het klimmen, weet ik deze laatste woorden uit mŽn pols te schudden. Het is niet moeilijk om met een voldaan gevoel dit verslagje te schrijven. Ik kan terugkijken op een perfecte dag met zŽn sportieve uitspattingen en spontane gezelligheid. Het valt me trouwens altijd op hoe relaxt dit soort uitjes van de hiking-site zijn. Ik hoop dan ook dat we er nog vele van mee mogen maken.

Fred Verheul
Met dank aan Conny en Jurgen voor de fotoŽs.

En de foto's van Hyz:

club_klim4-01.jpg
club_klim4-01.jpg
club_klim4-02.jpg
club_klim4-02.jpg
club_klim4-03.jpg
club_klim4-03.jpg
club_klim4-04.jpg
club_klim4-04.jpg
club_klim4-05.jpg
club_klim4-05.jpg
club_klim4-06.jpg
club_klim4-06.jpg
club_klim4-07.jpg
club_klim4-07.jpg
club_klim4-08.jpg
club_klim4-08.jpg
club_klim4-09.jpg
club_klim4-09.jpg
club_klim4-10.jpg
club_klim4-10.jpg
club_klim4-11.jpg
club_klim4-11.jpg

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-12-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]