Klimmen
Hiking-site.nl SHOP

Het was een van de dunst bezette 'hike's en even leek het erop dat hij gecanceled zou worden…. Op het laatste moment waren er wat afmeldingen door ziekte (Jurgen, we hopen dat het inmiddels beter gaat met je! En Maarten, we hopen dat je lekker uitgerust bent!)) en wat bijmeldingen van onze kant. We hoefden niet op te hogen met de buren en ook prive zat het mee. Werkelijk op het allerlaatste nippertje kwam er nog een bijmelding. Martijn belde ons zondagavond op de camping bij Essen op waar we zaten en waar we elkaar de volgende dag zouden treffen. Al met al een club-hiking-site event met vijf man dus.

Zaterdagmiddag vertrokken Carl en ik richting Arnhem, waar Pieter al bij Richard was. Alle spullen werden in de auto geladen en we vertrokken richting Essen. Pieter was al een paar maal eerder in dat gebied geweest en zou ons wel de goede richting op 'coachen' . Bleek bij werkelijk elke kruising dat hij het toch niet zo zeker wist als hij dacht. De zin 'jamaar de vorige keer kwamen we van de andere kant' was zo'n beetje zijn stopwoordje geworden ;) .

Op de camping van Essen aangekomen de tenten opgezet. Overigens een zeer acceptabele camping voor een stadscamping! Richard zijn rode vuurtoren naast onze gele kanarie. De voorbijkomende caravanpeoples keken soms zeer verbaasd, maar dat zou natuurlijk ook kunnen komen doordat Richard wat bang was voor wind en alle scheerlijnen had uitgezet. Territoriumdrang?

Het potje koken was gewoon………het potje koken. Hoewel, het bleek het startsein voor een soort doorlopend buffet. Als toetje kwam er een ware roomboterkoek tevoorschijn…..en eierkoeken……en pringels…….en chips……en borrelnootjes……en GLUHWEIN!!!!!!
Carl en ik mochten voor het eerst de befaamde gluhwein van Richard testen en we delen oprecht jullie aller mening: hij is super!

De volgende ochtend redelijk vroeg opgestaan om niet al te laat bij het klimgebiedje te zijn. En wat schertste onze verbazing? De rode vuurtoren van Richard had 'afgegeven' : het gras was bij de ingan helemaal roze, net als de binnenkant van Richard zijn schoen……heel mysterieus allemaal he Pietje ;) ?

Affijn, op weg naar het klimgebied heeft Pieter zijn inmiddels befaamde 'jamaar de vorige keer kwamen we van de andere kant' weer uitgebreid kunnen perfectioneren. Toch zijn we goed aangekomen op de afgesproken plek, waar ook Martijn binnen 10 minuten aan kwam rijden. Kaartjes gekocht en op naar het klimwandje.

De aanloop was ff een klein stukje klimmen en we waren een van de eersten bij de wand. We konden dus perfect rustig klimmen. Pieter en Richard vormden een team en Carl en ik met Martijn.
Carl begon bij ons touwteam met voorklimmen van een 3-4. Een leuke route, maar hier en daar toch wat lastig. Martijn klom na en dat ging best lekker. Zo lekker dat hij later een route voorgeklommen heeft! Super Tijn!
We hebben vooral gewerkt op touwtechnieken en dat ging in dit gebied heel goed.
Doordat wij met zn 3-en klommen was het heel relaxed en heb ik ook de kunsten van Richard en Pieter kunnen bewonderen, klasse mannen! Het zag er echt heel goed uit!
Soms zie je klimmers met een tandenborstel aan hun gordel om de greepjes schoon te maken. Tja, hier hadden we meer aan een bezem gehad… Er lag in de makkelijke routes nog vrij veel troep. Martijn heeft een plateautje waar iedereen liep te klooien schoongeveegd en kreeg bijna een staande ovatie van de medeklimmers. Toch ook een soort 'opruimhike' dus. Hulde!

In de middag hadden wij alle makkelijke routes zo'n beetje gehad en waren moe en voldaan. Martijn stelde voor om bij hem in de buurt nog wat te gaan eten bij een soort veredelde shoarmatent. Dat was zeker een heel strak plan. Veel vlees, veel frietjes en veel groente, vooral veel van alles en ook nog es heel goed!

Vervolgens hebben we Richard in Arnhem gedropd, Pieter in Ede en vervolgens onszelf in bed gedropd….. Al met al een zeer geslaagd weekend, gezellig!

Petra

Via het prikbord kun je nog wat andere reactie nalezen over dit weekend en in de foto-albums staan wat foto's van het weekend.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]