Moerdijkbrug
Hiking-site.nl SHOP

Wandelverslag Dordrecht – Moerdijkbrug – Lage Zwaluwe

26 juli 2004, vandaag een afspraak met Sylvia. Zij reageerde serieus op mijn oproep om vanaf Dordrecht een route te vinden naar de Moerdijkbrug. Al geruime tijd wilde ik deze brug te voet oversteken. Die ochtend werd ik wakker en keek naar buiten… zware bewolking. Onderweg begon het al te regenen. Ik was benieuwd naar Sylvia en zij uiteraard naar mij. Het is toch altijd spannend om met een wildvreemd iemand een tocht te maken die al gauw heel de dag in beslag neemt. Zou het klikken?

Voor ons beiden verliep de treinreis voorspoedig en konden we na een versnapering in de stationsrestauratie op pad. Ondanks een gedetailleerde kaart bleken we de verkeerde richting uit te lopen. Hierdoor liepen we eerst naar het oosten om vervolgens via Dubbeldam in de Dordtse Biesbos te komen. We vroegen elkaar honderduit over onze wandelervaringen waardoor het ijs snel gebroken was. Eindelijk was daar paviljoen ‘ De Viersprong’. Compleet verlaten, we waren even de enige gasten. Al gauw vulde het paviljoen zich met de lokale bevolking en iedereen leek elkaar te kennen. De gastheer vertelde dat het hooguit een uurtje lopen zou zijn vanaf Dordrecht Centraal. We keken elkaar lachend aan… hahah, we hadden er al drie uur op zitten. Maar de route was best mooi. Vanaf de Zeedijk en de Oude Veerweg een mooi uitzicht over de akkers, in de verte een hele linie van bunkers! Schaapjes en koeien in de wei, voor zolang dat nog mag duren… Het stukje Biesbosch was zeer de moeite waard. Al gauw zagen we in de verte de snelweg en de spoorlijn die we moesten oversteken. Twee dames hielden ons aan daar zij benieuwd waren naar ons wandeldoel. Het ahhh en ohhhhhhhhhh deed ons goed. Dat de dames zeiden dat het nog een heel eind was drong eigenlijk niet tot ons door. We waren al lang blij dat we op de goede weg zaten na ons avontuur door Dordrecht en Dubbeldam.

Een spoorwegovergang bleek toch geen overgang te zijn, we moesten toch nog een stukje verder. Eenmaal over de snelweg bij een benzinestation plaspauze gehouden en wat versnaperingen gekocht. Ook de kassier daar reageerde verbaasd op ons verhaal de Moerdijk over te willen steken, maar wenste ons een goede reis.

Eenmaal op de Moerdijkbrug begon het harder te regenen. Ondanks dat genoten we van het uitzicht, en ach, de herrie van het voorbij razende verkeer neem je voor lief. Als bewijs uiteraard foto’s gemaakt. Eenmaal over de brug, een fietspad richting Lage Zwaluwe volgend, waardeer je de plotselinge rust na al die herrie. Het bleek nog zeker zo een 2 kilometer te zijn naar het station van Lage Zwaluwe. Uitgerekend hebben we toch wel zo tegen de 30 kilometer gelopen. We hoefden gelukkig niet al te lang op de trein te wachten. Het was een gezellige dag en wie weet zien we elkaar nog een keer bij een wandeling van de hiking-site!

Rose

Foto's van dit event zijn te vinden in het foto-album, de reacties op het prikbord.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]