foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

"Indoor Outdoor…"

Net als bij de rugzak eigenlijk…Deze hoort comfortabel te zitten en zich in enige mate aan te passen aan het lichaam van de gebruiker. Als de rugzak eenmaal čcht vol zit en je op het punt staat op pad te gaan is er meestal echter een heel ander gevoel dat overheerst.
Ik heb de mijne, een behoorlijk goeie, vanochtend ingepakt. Kant en klaar voor een 5-daagse Mont Blanc-overschrijding mčt twee bivaks haalt hij amper de 13 kilo... maar wat is daar in vredesnaam comfortabel aan???!

Ik heb 'm maar in de hoek gezet en ben zonder het masochistische genot van dit dooie gewicht begonnen aan deze hoogtoer..
Het liep vrij vlotjes. De eerste hut binnen een minuut of 5 en het Grand Couiloir vervolgens in een kwartier zonder enige steenslag. Koud was het niet en de zon scheen lekker dus de eerste bivakplek maar overgeslagen en doorgestoten naar de top. Van verschillende kanten het uitzicht bekeken en na een moment van diepe emotie via Mont Maudit afgedaald naar de laatste hut. Een heerlijk halfuurtje al met al en ik ben heel niet moe laat staan hoogteziek.
copyrights 2001 Yolanda CebriŕNagenietend leg ik de kaart en het gidsje aan de kant en het diepe uitzicht naar het dal in verandert onbarmhartig in een screensaver.

De rugzak staat daar mooi in die hoek.
Als ik de muis beweeg verdwijnt de screensaver en ik klik langs het dagelijkse rondje buitensportsites om te kijken of er iets nieuws te beleven valt. Via de prikborden van de hiking-site en de N.K.B.V. kom ik telebankierend tot de ontdekking dat m'n 13e maand inmiddels gestort is.. Feest… Snel klikken naar Globetrotter om eens lekker onbeschaamd boodschapjes te doen.. Heerlijk surfend op de digitale snelweg.. prijzen vergelijken, mooie spulletjes bekijken en je slag slaan!
Allemaal Outdoor!
Vanmiddag ontving ik een nieuwe wandelgids over Val d'Aosta. Het is inmiddels behoorlijk laat en ik neem deze mee onder de dekens. Deze tochten zien er behoorlijk goed uit en ik lees maar door. Wild aantekeningen makend en routes voor de toekomst uitzoekend wordt het stiekum serieus nachtwerk..
Ook erg Outdoor!

Al met al de laatste weken dus behoorlijk actief geweest mag ik wel zeggen..vanuit de wčl comfortabele leunstoel. Volgens de agenda is m'n volgende vrije weekend helaas pas over twee weken.. De Ardennen lonken.. maar helaas pindakaas… de Op Pad beurs!

Martin Swinkels

Martin

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }