foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

"Voorzichtig zijn.."

Voorzichtig moet je zijn als je bijvoorbeeld hout hakt of zaagt. Ik ken er een die weleens een afschampende bijl vol zijn scheenbeen in sloeg, een hoop gebrul maar een stoer litteken als gevolg.. Grappiger is het geval van de brekende draadzaag. Dat je jezelf een uppercut geeft met een bloedneus of afgebroken voortand tot gevolg. Als je dan vervolgens een kampvuur maakt moet je wederom een hoge mate van voorzichtigheid betrachten. Één smeulend vonkje op je tent, je jas of je nagelnieuwe peperdure slaapzak maakt in een oogwenk een behoorlijk gat.. Een vonkje op je schouder instinctief weg proberen te blazen maakt het gaatje in je fleece heel rap nog wat groter. Alweer moet je voorzichtig zijn als je met een vuistgrote kei je rotsharingen de grond in probeert te drijven.. Één misslag en je hebt plotseling extra ventilatie in je tent middels de dertig centimeter lange scheur die je zojuist in je buitendoek gemept hebt.. Van die dingen..
Met je stijgijzer op je inflatable stappen... Welterusten!
Voorzichtig zijn met je spullen! Niet met je windstopper handschoentjes de zojuist gedoofde brander vastpakken of hij zit voor een poosje als zwart streepje in je vel gebakken..
copyrights 2001 Yolanda CebriàOf dat je je Leki niet goed aangedraaid hebt en vervolgens in het volste vertrouwen leunend op je stokkie met je voortanden keihard het graniet ingaat.. Of die van de gevulde brandstoffles.. achteloos in de rugzak gepropt.. bij een pause effe lekker met de kouwe billen op de warme rugzak zitten. Afgebroken pompje.. Een halve liter Coleman verspreid door de inhoud van je backpack.. ruikt niet lekker, smaakt nog minder.. Of het afgebroken handeltje van je waterfilter, anderhalve dag lopen van de volgende betrouwbare waterbron.
Héél voorzichtig moet je zijn met je toiletpapier. Een paar druppeltjes water op de verkeerde plek en het verkeerde moment en je staat vervolgens op het moment supreme te improviseren met een handje papier-machee.
Maar voorzichtig of niet.. Ik was maar wat blij toen ik na twee dagen regen en rondstappen in doorweekte schoenen (afwasvoetjes) eindelijk een behoorlijk kampvuur aan de gang had om daar eindelijk mijn schoenen te kunnen vullen met gloeiend hete keien en grind. Iedereen zegt dat dat niet kan: Zo sloop je je schoenen! Voorzichtig zijn.. Het leer scheurt! En dat soort dingen.. Maar nood breekt wetten en warme droge voetjes zijn zo op z'n tijd toch ook wel erg lekker. Ze waren in no-time droog en die schoenen loop ik nog steeds op. De gaatjes in m'n fleece zitten er nog steeds, die in m'n slaapzak heb ik geplakt. Het is alweer twee jaar geleden. Voorzichtig zijn oké, maar als het altijd goed gaat is er ook weinig aan..Toch??

Martin Swinkels

Martin

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }