foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

"Weight Watching.."

Grammenjagen is de missie.. Ieder overbodig stukje uitrusting blijft thuis.. Wat persé meemoet wordt geïnspecteerd of er misschien een gewichtsbesparende modificatie aan te bedenken valt.. Wat echt te zwaar is wordt vervangen voor lichter spul…

Als de Passie voor de Bergen je steeds hoger drijft wordt gewichtsbesparing een issue. Iedere stap moet je zelf doen, en ieder onsje moet je zelf dragen.. Maar hoe pak je dat aan? Als wandelaar is mijn spul niet al te licht. Het is vooral degelijk en duurzaam. RVS pannetjes, benzinebrander..Slaapzak 1.3, matje 0.9 de lege rugzak alleen weegt al 3.4 kilo. Voor een tochtje van een week waar ik lekker comfortabel wil bivakkeren zit ik zo aan de 20 kilo. Dat gaat ook best verder.. Je past hooguit je tempo iets aan, maar de afstanden die je af kan leggen worden dan wel minder . Als je van plan bent meerdere weken op pad te zijn in het hooggebergte met dagelijks grote hoogteverschillen is een zak van een kilootje of 13 een veel prettiger en ook veiliger idee. Maar moet ik dan allerlei titanium spul gaan kopen en weer een godsvermogen uitgeven in zo'n peperdure outdoor shop.. of moet ik gaan trainen als een beest??

copyrights 2001 Yolanda CebriàAls schaamteloze Gearfreak begin ik spontaan te kwijlen en te hijgen als ik die allernieuwste geniaal geconstrueerde glimmende lichtgewicht hebbedingetjes onder ogen krijg.. Ik kan minutenlang staren naar een brandertje en bijna dezelfde ontroering voelen als een prachtig bergpanorama me zou geven. 414 gram.. een brander, gaslamp EN gaspatroon. Ziet er super uit die spulletjes van, laten we zeggen, Snow Peak.. maar per gram betaal je dan ook zo'n 1 gulden 25.. hèt argument om het dan maar niet te doen. Zo zag ik laatst ook een prachtig klapstoeltje van maar 288 gram.. Een complete tafel erbij voor slechts 760 gram. Binnenkort verschijnen er wellicht lichtgewicht opblaas-hemelbedden. Een prachtige berg om te zien, maar beklimmen gaat net iets te ver. ( bijpassende 4-delige pannenset: 300 gram…… Aaaaarggh). Een nieuw matje is qua kosten nog te overzien en scheelt 500 gram. Een 40 liter rugzak (voor weinig) scheelt ook 2 kilo.. En verder maar beperken tot het essentiële en alle luxe maar overbodige snuisterijen thuislaten.. En guess what?? 13 kilo, voor 5 dagen.

Ach ja.. Ik moet m'n reis ook nog betalen.. Laat ik maar liever een uurtje gaan hardlopen..

Martin Swinkels

Martin

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }