foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

"Extreme"

Extreme..
Pepsi MAX drinken.. (did that .. been there)
No FeAr!!

Ik was een poos terug bezig met een heerlijke hike en wandelde aldus argeloos als n groot opengespert zintuig met een rugzakje op de rug temidden van de schone natuur.. de kleuren en geuren absorberend als een lola-sponsje tot ik plotsklaps bijna (hij schampte m'n kuit met z'n voorwiel) voor m'n sokken werd gereden door een groepje lawaaiege mountainbikers die druk doende waren met onder veel gejoel het smalle voetpaadje aan gort te rijden. De volgens het gidsje beschermde plantjes naast het pad werden door het dikke profiel van de fietsbanden standrechtelijk doodgereden. Hevig verontwaardigd vervolgde ik het aan gort gereden pad in de hoop dit volk niet meer tegen te komen.
copyrights 2001 Yolanda CebriDeze luidruchtige groep vakantiegangers was op Extreme-Camp. Dat betekent dan zoiets als legaal met een groep amateurs door de bergen trekkend per raft, mountainbike, hydro-speedend of abseilend langs de bergwand; zoveel mogelijk lawaai proberen te produceren uit ghetto-blasters met snoeiharde rap-muziek; want dat hoort bij deze life-style. Red Hot Chili Peppers op 10 om mee wakker te worden. Bungie-jumpend van de brug gefotografeerd worden met wapperende dreadlocks onderwijl in een mooie pose de minachting voor de dood uitbeeldend proberen deze mensen het 'live fast die young' principe gestalte te geven. Ik moet toegeven.. de muziek is wel ok, en als je deze mensen beter leert kennen is het ook wel erg gezellig en komen de opvattingen toch wel erg overeen. Ik bedoel.. Ik val ook liever dood van een berg dan van een keukentrap. Maar het zou potverdorie verboden moeten worden. Als ik sta te genieten van het uitzicht op een woeste bergstroom maar vervolgens een kwartier naar schreeuwend felgekleurde overbeladen rafts moet kijken wordt ik niet vrolijk. Een spoor van witte magnesiumvlekken van boorhaak tot boorhaak als een groeiend litteken op een onschuldige bergwand die tot voor kort alleen maar mooi en imposant staat (stond) te wezen. Voor de plaatselijke economie is het waarschijnlijk wel goed want regelmatig parapenten ze zichzelf een gebroken heup en kan de reddingsdienst in werking komen. Hele kratten met hippe drankjes en zakken chips worden er gekocht bij de locale kruidenier en mee de berg opgesleept om de avonden in gepaste outdoor-style te vieren. Daarna lekker jezelf te pletter base-jumpen.. Heee Haww!!!

Wil je Extreme ???
Mag ik dan hetvolgende suggereren: Slaap en eet niet gedurende een week en beklim vervolgens de noordwand van, laten we zeggen, de Eiger!
Wel in de winter dan h!!? En je mag ook nog een spijker in je knie slaan.

Martin Swinkels

Martin

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }