foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

Kreta, wandelrondreis van 13 tot en met 27 oktober 2004

Hoe zal ik beginnen, door meteen maar te zeggen, dat het een aanrader is, geweldig!

Na dat ik iemand gezocht had die met mij de E4 wou lopen op Kreta maar dacht het toch niet aan te kunnen heb ik via het verkeersbureau voor Griekenland/Kreta een folder toegestuurd gekregen van Happy Walker.

Diverse wandel arrangementen staan er in en ik was meteen zeer enthousiast over de Trekking Zuid West Kreta deze is namelijk een deel van de E4.

Dus, dan maar met een groep en Nederlandse gids de trekking was 8 dagen van zon. 17 okt. tot terug brengen op 24 okt.

Zelf heb ik voor 15 dg. een appartement incl. vliegreis geboekt, is voordeliger dan een lijn dienst die Happy Walker je aanbied en een paar dagen voor de trekking en er na, was ook niet verkeert dit als tip.

Dag 1. Ik werd keurig afgehaald bij mijn appartement 6 km. van Chania meegereden naar het vliegveld om nog gasten af te halen, daarna transfer naar Paleochra onze eerste verblijf plaats in een uitstekend hotel.

Dag 2. Na een goed ontbijt gaan we opstap voor onze eerste echte tocht, Ineke onze gids kocht eerst de steeds uitstekende lunch in voor de picknick onderweg en de boot op naar het prachtige strand Elafonissos, waar we rond 12 uur starten met de wandeling langs de kust terug naar Paleochra. Geen hele lange wandeling (4 uur) maar niet zo eenvoudig vanwege het terrein: zand en rotsduinen en veel op en neer.

Dag 3. Vandaag lopen we langs de kust naar Sougia. Omhoog over een heuvelrug, dan afdalen naar de voormalige Romeinse badplaats Lissos. Hier hebben we een picknick op het strand en tijd om te zwemmen. Dan weer omhoog en omlaag door een kloof naar Sougia looptijd 5-6 uur, 300 m. op en neer.

Dag 4. Deze dag kun je relaxen oj een wandeling langs de kust maken tot aan de Tripiti kloof. Daarna is gelegenheid om te zwemmen. Deze wandeling is bijna vlak, twee maal 2 uur.

Dag 5. Vandaag een volledige wandeling naar Omalos hoogvlakte. We starten in Agia Irini kloof waar we 650 m. omhoog gaan, we picknicken onder schaduwrijke platanen. We vervolgen onze route over een eeuwenoud schaapsherders pad eindigen de wandeling op 1100 m. hoogte nadat we 7 uur gelopen hebben.

Dag 6. We starten vroeg met de wandeling door de beroemde Samaria kloof, voordat het al te druk wordt. De lengte van de wandeling is 16 km en gaat 1100 m. naar beneden. Aan het eind van de kloof nemen we de boot naar Loutro.

Dag 7. We maken een lus van Loutro naar het westen. Door de Aradena kloof naar het dorp Livaniana, waarna we bijna weer in Loutro komen wanneer we in oostelijke richting doorwandelen na de kust naar Chora Sfakion. Halverwege is er de mogelijkheid om te zwemmen bij het zgn. zoetwater strand. Totale wandeltijd 5-6 uur, 300 m. op en neer.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld of voor mij naar het busstation in Chania en terug naar mijn appartement, zeer voldaan en nog een paar dagen zelf genieten.

Eind conclusie, het is geweldig geweest, goede hotels, Ineke zorgde steeds voor een uitstekend ontbijt, picknick en heerlijk Grieks diner in de avonduurtjes, uiteraard met mooi wijntje en raki toe, haar motto was goed eten dan kan je er de volgende dag beter tegen.

Heel veel mooie dingen gezien, leuke groep mensen, prachtig gewandeld en geklommen door kloven en bergruggen, je moet geen hoogtevrees hebben, een goede conditie en in zijn voor een beetje uitdaging. Nogmaals het is beslist een aanrader!

Zou je nog iets van mij willen weten, dan via e-mail; joketiben@tiscali.nl


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }