foto

September: Groene Maand

Voor de vijfde keer co÷rdineert de IVN honderden activiteiten van zo'n 35 organisaties op het gebied van natuur, milieu, landbouw, recreatie en toerisme. Met dit jaar als speciaal thema.

Wat is de Groene Maand?
De septembermaand is heel bijzondere maand. De zomer is eigenlijk nog volop om ons heen en toch zie je dat de natuur zich langzaam op aan het maken is voor de komende kou. Daarom is juist deze maand uitgekozen al de Groene Maand. In deze maand zijn er letterlijk honderden promotionele activiteiten met betrekking tot de natuur. Wandelingen, fietstochten, lezingen, rondleidingen, informatiemarkten, speciale events voor kinderen en nog veel meer. Een prima maand dus om de natuur eens met andere ogen te bekijken en te ontdekken dat er veel meer is te zien dan je op het eerst moment zou denken.

Thema: stad en land
Dit jaar staat de Groene Maand in het teken van de natuur in stad en land. Overal om je heen kun je de natuur immers ontdekken en het is vaak dichterbij dan je denkt. Klimopplanten langs de muren van je kantuur, insecten in de planten op je bureau en eekhoorns in de bomen waar je elke dag onderdoor fietst. De natuur is overal, maar met de uitbreiding van de steden en landbouw is er ook het gevaar dat de natuur te ver wordt teruggedrongen. Actuele vragen die deze maand in de belangstelling staan zijn dan ook: Wat is de invloed van de veranderende landbouw op het landschap? Waar stopt de stadsuitbreiding? Hoe ontwikkelt de natuur zich op het grensgebied tussen stad en land? En hoe zit het met natuurbehoud en groenvoorzieningen in het stedelijke gebied?

Allerlei activiteiten
De 35 deelnemende organisaties hebben een enorme hoeveelheid activiteiten georganiseerd om mensen te confronteren met deze vragen. Maar ook om mensen te wijzen op wat er gedaan kan worden om de natuur een handje te helpen. De activiteiten zijn handig op te zoeken op de site van de Groene Maand. Je kunt zoeken op datum, op soort activiteit of op provincie. Op die manier kun je altijd wel iets leuks vinden bij jezelf in de buurt. Wat dacht je van de kinderen meenemen 'Op pad met een natuurontdektasje' bij het Natuurmuseum Nijmegen? Of de Vleermuisexcursie op Fort Rijnauwen? Of het speciale wandelarrangement langs de Hollandse Dijkenroute?

De deelnemende organisaties van de Groene Maand
In de groene maand wordt er door volgende organisatie iets georganiseerd: IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie, De Hollandsche Molen; Stichting Natuur en Milieu; Vrienden van het Platteland; Europees Ecolabel; Stichting Ark; Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme; Kring Gelderse Bezoekerscentra; De Kleine Aarde; Nationale Parken; Naturalis; GreenWish; Pieter Vermeulen Museum; Bomenstichting; Kasteel Groeneveld; Natuurmonumenten; Omniversum; Staatsbosbeheer; Connexxion; Fietsersbond; Landal Greenparks; Hogeschool Larenstein; NWO; Rabobank; Stayokay Hostels; ANWB; Klok Eco; AVRO; Grasduinen; NS; Op Pad; Plus Magazine; Meteo Consult.

Links:
Groene-maand.nl
IVN, Vereniging voor natuur- en milieueducatie
Nationaalpark.nl
Opruimhike


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }