foto

Wandelen tussen de Tempeliersteden

Onlangs viel mijn oog op een kleine advertentie van een particuliere wandelgids. Hij bood wandelweken aan in het gebied tussen het Centraal Massief en de Cévennes, één van de mooiste stukjes van Frankrijk.

Wandelweken van Nico Jonker
Nico Jonker is nog niet zo lang wandelgids. Elke maand organiseert hij een ander soort wandelweek in Frankrijk, waarbij een authentiek huisje in St. Jean de Bruel als thuisbasis wordt gebruikt. Tijdens de wandelingen wordt er aandacht besteed aan de innerlijke mens en is Nico je persoonlijk coach en begeleider. Juist in de vrije natuur is het immers makkelijker om de dagelijkse sleur te doorbreken en emotionele ballast van je af te werpen. En hoewel een ieder dat natuurlijk op zijn eigen manier kan doen, wil Nico tijdens zij wandelweken mensen helpen om figuurlijk ‘hun rugzak opnieuw in te pakken’ en daarmee dus overbodige emotionele ballast af te werpen. Informatie over de wandelweken is aan te vragen bij Nico via njonker000@wanadoo.nl

Le Pradalaux
De thuisbasis van de wandelingen van Nico wordt gevormd door Le Pradalaux, een voormalig burgemeestershuis in St. Jean de Bruel. Le Pradalaux is een vakantiehuis voor mensen die van rust en natuur houden en biedt plaats aan 2 tot 9 personen. In de omgeving van St. Jean de Bruel is meer dan genoeg te doen en te zien. De indrukwekkende Cirque de Navacelles is zeker een dagtocht waard, terwijl de oude Tempeliersstadjes de perfecte omgeving vormen om heerlijk rond te struinen. Het Nationale Park Cévennes biedt de liefhebber van wandelen genoeg routes om een complete vakantie mee te vullen, terwijl de verschillende gorges (du Tarn en de la Dourbie) voor spectaculaire uitzichten zorgen tijdens dagwandelingen.

Parc National des Cévennes
Het Parc National des Cévennes is enorm divers wat betreft landschap. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat elk jaar weer en in elk seizoen er duizenden mensen kiezen voor dit park als bestemming om te gaan wandelen. In het park zelf zijn er vrij veel GR-routes gemarkeerd, maar ook bijzondere thematische routes die je iets vertellen over de omgeving. Ook zijn er drie zogenaamde Écomusées, speciaal ingerichte musea die iets vertellen over het park, diens geschiedenis en de natuur. Deze musea zijn niet zomaar suffe gebouwen met informatieborden maar weids opgezette informatiebronnen die gemakkelijk voor een dagwandeling gebruikt kunnen worden.

Tempeliersteden
In dezelfde omgeving kun je ook een bezoek brengen aan één van de oude Tempeliersteden. Denk hierbij aan plaatsen als St.-Jean d’Alcas, La Cavalerie, La Couvertoirade en Viala du Pas de Jaux. Allen even ten zuiden van Millau. De oude burchten kun je vaak al van verre zien liggen en spreken ook vandaag de dag nog tot de verbeelding. Al wandelend langs de dikke muren kun je je voorstellen hoe het hier in vroeger dagen geweest moest zijn. En hoewel je uiteraard gebruik kunt maken van de vele rondleidingen, is het wellicht veel leuker om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Wil je er een complete vakantie van maken, denk dan bijvoorbeeld aan de GR71C of de GR71D, respectievelijk 82,5 kilometer en 109,5 kilometer. Ook zijn er ongeveer 10 kortere gemarkeerde routes in de omgeving die je langs de meest indrukwekkende plaatsen voeren. Zeker de moeite waard!

Links
Le Pradalaux
Parc National des Cévennes
Cirque de Navacelles
Tempeliersteden
Office de Tourisme de Millau
Wandelen in de Franse Vercors


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }