foto

Wandelen in en rondom München

De hoofdstad van de deelstaat Beieren in Duitsland staat in het buitenland vooral bekend om drie dingen: Weißwurst, bier in liter-pullen (ook wel een ‘Maß’ genoemd) en het legendarische jaarlijkse Oktoberfest. Maar Munchen heeft met zijn 1.35 miljoen inwoners veel meer te bieden. Er zijn prachtige bezienswaardigheden en historische plekken te vinden en zowel in de stad als erbuiten zijn verschillende dagtochten mogelijk. Omdat Munchen bekend staat als een van de meest welvarende steden in Duitsland kan men kamers vinden in luxe hotels. Echter zijn er ook goedkope hotels en hostels te vinden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op internet en vind een goedkope overnachting in Munchen.

De rivier de Isar

In de stad zelf zijn verschillende wandelroutes mogelijk. Een eerste optie is een wandeling langs de rivier de Isar. Deze rivier stroomt 13km door Munchen, van het zuiden naar het noordoosten. Deze lengte is erg geschikt voor een rustige dagtocht met pauzes bij verschillende bezienswaardigheden en is ook voor ongetrainde mensen makkelijk te ondernemen. Er zijn lange passages zonder verkeer zodat het mogelijk is lekker langs de weg te picknicken. Wie liever minder bagage wil meenemen kan in een van de vele verschillende kleine kroegen langs de weg 'einkehren', zoals de Beier zegt. Goede startplekken zijn de metrostations 'Studentenstadt' of het station 'Thalkirchen'. Via deze routes loopt men door het stadspark 'Englischer Garten', benoemd naar zijn typisch Engelse landschapsarchitectuur. In het park wordt veel gesport, zelfs surfen is er mogelijk. Ook zijn er grote biertuinen te vinden waar mensen in de zomer van de zon genieten. De tocht langs de Isar leidt naar het museumeiland en het eiland 'Praterinsel' waar veel mensen in de zomer even stoppen voor een frisse duik.

Met behulp van het internet is het mogelijk een eigen route op te stellen om afstanden en looptijden vooraf te plannen. Een thematische route door Munchen is echter ook mogelijk, bijvoorbeeld langs de kerken of musea van de stad. Een speciale tocht is een bierproeverij op verschillende locaties; er zijn immers meerdere grote en kleine brouwerijen en een biermuseum in Munchen gevestigd. Wie de stad als 'echter Münchner' wil bezoeken kan op wimdu.nl appartementen van inwoners huren en daarbij ook nog insider tips over de stad van de gastheer oppikken.

Van de Wallberg naar de Risserkogel

Het is geen verrassing dat ook rondom Munchen wandeltochten mogelijk zijn. Op minder dan een uur zijn er verschillende meren, zoals de Starnberger See, de Ammersee en de Tegernsee te bereiken en zijn er lange en korte wandeltochten mogelijk. Populaire doelen voor excursies voor Beieren en toeristen zijn natuurlijk ook de bergen, zoals de Wallberg. Het bergstation is met een gondel binnen een paar minuten te bereiken, maar er zijn ook mooie wandelroutes die leiden tot het hoogste punt op 1722 meter. Wie de top bereikt kan in de zomer parachutisten en deltavliegers bekijken en in de winter de langste rodelbaan van Duitsland uittesten. Wie op zoek is naar een uitdaging wandelt verder naar de top van de berg Risserkogel. De extra moeite wordt hier direct beloond met een panorama uitzicht. Met mooi weer zijn de bergen Großglockner in Oostenrijk en de Zugspitze en de zelfs de stad Munchen zichtbaar. Hetzij in de stad of rondom in de mooie natuur van Beieren, er zijn talrijke wandelroutes mogelijk.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]