foto

Wandelen op Kos

De meeste mensen kennen het bijzondere eiland Kos voornamelijk als een plek waar je goed kunt fietsen, maar wist je dat Kos ook de perfecte plek is voor prachtige wandelingen? Op deze manier kun je uitgebreid genieten van de groene omgeving, de robuuste natuur, de rotsachtige heuvels en het uitgestrekte kustgebied. Op Kos zijn er verschillende wandelroutes die absoluut de moeite waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling naar het hoogste punt van het eiland, Mount Dikeos? Of van een lange wandeling door de meest bijzondere flora en fauna met als beloning achteraf een paar heerlijke Turkse hapjes?

Hiking aan de Costa Blanca

Adembenemende uitzichten

Een hele bijzondere wandeling is er een van twaalf kilometer langs de velden en heuvels in het achterland van Mastichari. Deze mooie route neemt je mee langs plekken waar pure groene natuur de overhand heeft. Op de helft van de route kom je langs de kapel Agios Thomas, de perfecte plek om even uit te puffen en een hapje te eten. Een andere, wat meer intensieve, route is de tocht naar het hoogste punt van het eiland: Mount Dikeos. Bovenop, maar liefst een klim van 840 meter, heb je de meest adembenemende uitzichten over het eiland en de zee.

Divers gebied

Dat Kos een heel divers eiland is bewijzen andere wandelroutes wel. Plaatsje Platani, wat vlakbij Kos stad ligt, wordt in de volksmond ook wel het 'Turkse dorp van Kos' genoemd. Waarom dit zo is, wordt al gauw duidelijk wanneer je hier begint of eindigt met een wandeltocht. In Platani zijn er namelijk overheerlijke Turkse hapjes te verkrijgen, een absolute lekkernij wanneer je er een pittige wandeling in de brandende zon op hebt zitten. Een ordinaire appelpunt is hier ook gewoon te verkrijgen.

Beschermd natuurgebied

Op zoek naar een speciale plek? Die vind je ook zeker op het eiland. Achter het bekende Ramiri Beach liggen namelijk de Wetlands, een beschermd natuurgebied. Je zult je ogen hier uit kijken: je vindt er namelijk bijzondere diersoorten, beschermde planten en hele mooie uitzichten. Ben je van plan om buiten het seizoen een bezoek te brengen aan Kos en houd je van vogels? Ga dan in de winter: in de Wetlands zijn er dan namelijk heel veel aparte watervogels te spotten! Voor meer informatie kun je altijd terecht in het informatiecentrum van het natuurgebied. Hier zijn tevens verschillende fantastische wandelroutes te vinden.

Bronnen

:

Royal Kos
Island Walking
Kos Zoover


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }