foto

Tentenshows in Nederland

Het seizoen van de tentenshows is weer begonnen in Nederland. Overal in het land kunnen (aspirant-)kampeerders op zoek naar hun nieuwe tent. In dit artikel een overzicht van enkele bijzondere shows.

Lightwave tentenshow (9 april 2006/Baarn)
Het Engelse merk Lightwave is in Engeland inmiddels al uitgegroeid tot een zeer populair merk onder lichtgewicht kampeerders. De tenten van Lightwave staan bekend om hen vernuftige features, hoge kwaliteit en uiteraard hun lichte gewicht. Ook is de service die ze bieden erg persoonlijk en van een bijzonder niveau. In Nederland zijn er nog niet zo heel veel dealers van Lightwave, maar samen hebben zij nu de handen in een geslagen om het merk meer bekendheid te geven. Outdoor & Travel Outfitters, Kathmandu en BB Outdoor organiseren samen een tentenshow waar de nadruk ligt op het merk Lightwave. De show vindt plaats op zondag 9 april op Camping de Zeven Linden in Baarn en duurt de hele dag (9.30u-17.00u). Tijdens de show zal onder andere de nieuwe f2 ultra te zien zijn, een lichtgewicht 2-persoonstent. Deze geodetische 4-seizoenentent weegt slechts 2620 gram en is uitgevoerd met het ARCHitektur principe.

ANWB Kampeer- en Vakantiedagen (22-23 april 2006/Spaarnwoude/Houtrak)
Hoewel rond deze tijd al enkele tentenshows hebben plaatsgevonden start op deze datum volgens de ANWB het kampeerseizoen pas echt. De ANWB Kampeer- en Vakantiedagen zijn veel meer dan alleen een tentenshow. Eigenlijk is het een soort openlucht vakantiebeurs, met dit verschil dit de nadruk hier meer licht op de te gebruiken materialen dan op de bestemmingen. Er is veel aandacht voor tenten uiteraard en veel fabrikanten gebruiken deze dagen dan ook om hun complete assortiment te tonen aan het publiek. Daarnaast zijn er ook diverse stands met kampeer-accessoires en is natuurlijk ook veel informatie te vinden over kamperen in het algemeen en fietsen, wandelen en kanovaren in het bijzonder. Hoewel er op dit event erg veel nadruk wordt gelegd op kamperen met caravan en in gezelschap van kampeerclubs kunnen ook de lichtgewichtkampeerders meer dan genoeg naar hun gading vinden. Dit jaar vinden de ANW Kampeer- en Vakantiedagen plaats op recreatiegebied Spaarnwoude/Houtrak. ANWB-leden betalen 3 Euro entree, niet-leden betalen 5 Euro.

Vaude tenten Try before Buy EVENT (13-14 mei 2006/Alphen)
Een bijzonder event van Vaude en de Vaude Store in Breda: tegen betaling van een kleine bijdrage kun je gedurende een weekend een Vaude-tent naar keuze uitproberen en deelnemen aan een overheerlijke barbecue. Het event vindt plaats op het natuurkampeerterrein landgoed De Hoevens in Alphen (Noord Brabant) en bestaat uit meer dan alleen in je tent slapen. Het begint uiteraard bij het opzetten. Hierbij krijg je professionele begeleiding van de mensen van de Vaude Store en Vaude Nederland. Je ziet dus niet alleen hoe de tent erbij komt te staan, maar je weet ook direct of het opzetten gemakkelijk gaat of niet. Om vragen te beantwoorden lopen de kenners over het terrein, terwijl er ook andere activiteiten plaatsvinden als Nordic Walking en de mogelijkheid om een wandeling in de directe omgeving te maken. s Avonds is er voor de liefhebbers een barbecue om het echte kampeergevoel te completeren. Om een Vaude tent naar keuze uit te kunnen proberen op dit event dien je je vr 1 mei 2006 op te geven via de site van de Vaude Store. Deelname aan het event kost 20 Euro per persoon (kinderen t/m 15 jaar gratis), maar deze krijg je retour als je mocht besluiten om de tent na afloop aan te schaffen.

Bever tentenshows (6 mei, 3 juni, 1 juli en 5 augustus 2006/Steenwijk)
Veel winkels van Bever Zwerfsport hebben hun eigen tentenshows, maar de tentenshows die plaatsvinden voor het Bike & Ride pand in Steenwijk verdienen extra aandacht. In de maanden mei, juni, juli en augustus worden hier namelijk op de eerste zaterdag van de maand een zeer groot aantal tenten opgezet die Bever in het assortiment voert. Denk hierbij onder andere aan Hilleberg, Bever (huismerk), Vaude, Eureka! en The North Face. Verkopers van de Bever-winkel kunnen al je vragen beantwoorden tijdens deze dagen, zij lopen immers over het terrein rond. Maar daarnaast kun je ook van te voren even bellen (0521-517330) als er een speciale tent is die je perse wilt zien als je langskomt. Is de tent op voorraad dan zetten ze m graag voor je op en kun je m dus van alle kanten bekijken. Binnen in de winkel kun je vervolgens ook nog terecht voor de nodige andere buitensportmaterialen, want de winkel in Steenwijk heeft een oppervlakte van 800 vierkante meter.

Themadag overige tenten (14 mei/Zwaag)
De firma Karstententen heeft inmiddels ook buiten de Nederlandse grenzen bekendheid verworven met hun opblaasbare tenten. Hoewel ze behoorlijk zwaar zijn hebben ze een enorm groot opzetgemak en staan ze letterlijk als een huis. Op 14 mei organiseert Karsten Tenten BV echter een speciale themadag voor de andere soorten tenten. Voor deze dag zijn dan ook diverse fabrikanten uitgenodigd om hun eigen tenten te komen tonen, zodat er een compleet beeld ontstaat van wat er zoal op de markt is te krijgen. Zo krijgen ze deze themadag steun van Nomad en Base Camp die beide op het grote grasveld naast het pand nog vele andere modellen opzetten zodat de klant nog meer keus heeft. Verder zijn er op de dag diverse activiteiten voor de bezoekers, zodat een bezoek aan deze themadag in het noordwesten van het land een hele dag uit kan worden.

Link:
Lightwave
ANWB Kampeer- en Vakantiedagen
Vaude Store Nederland
Bever Zwerfsport BV
Karsten Tenten BV
Overzicht tentenshows (Hiking-site.nl)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 23-05-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]