foto

Nieuwe namen voor GORE-TEX®

Om bij consumenten meer duidelijkheid te creŽren met betrekking tot welk materiaal ze nu het beste kunnen kiezen voor hun activiteiten, komt GORE-TEX® na de zomer met een nieuwe indeling van hun producten. Binnen de productgroep kleding komen er vier verschillende categorieŽn, met daarbij verschillende soorten technologieŽn voor wat betreft toepassing van GORE-TEX®. Op die manier kunnen nieuwe toepassingen gemakkelijker onder de huidige categorieŽn worden opgenomen, zodat het voor consumenten steeds duidelijk blijft welke ĎShellí ze het beste kunnen kopen.

GORE-TEX® Performance Shell

GORE-TEX® Performance Shell is voor algemeen gebruik, zeg maar voor de gewone buitensporter die graag gaat wandelen, trekken, skiŽn of fietsen. Performane Shells bestaan uit 2 of 3 lagen en zijn een combinatie van een zacht, maar krachtig buitenmateriaal, het GORE-TEX® membraan en vervolgens een lining aan de binnenzijde. De combinatie van ademend vermogen en een zeer duurzame bescherming tegen regen en wind zorgt er voor dat Performance Shell zeer breed inzetbaar is en dus geschikt is voor de meest uiteenlopende buitensporten.

GORE-TEX® Paclite® Shell

Buitensporters die veel waarde hechten aan een lag gewicht en een klein pakvolume komen al snel uit bij GORE-TEX® Paclite® Shell. Dit is de lichtste Shell van GORE-TEX®, maar biedt toch ook duurzame bescherming tegen de regen. Een bijkomend voordeel van de Paclite® Shell is het zeer hoge ademende vermogen, waardoor het materiaal zeer geschikt is voor sporten waarbij je extra actief bent. Paclite® Shell bestaat uit een nylon of polyester buitenlaag en het GORE-TEX® membraan dat wordt afgedekt door een dunne beschermlaag, gemaakt van een oleophobic (olie-afstotende) substantie en koolstof. Omdat er dus geen extra lining aan de binnenzijde nodig is, kan het gewicht en het pakvolume van een jack met Paclite® Shell laag en klein blijven.

GORE-TEX® Soft Shell

GORE-TEX® Soft Shell is bedoeld voor de koude of vochtige omstandigheden, waarbij je warm wilt blijven zonder al te veel lagen kleding aan toe moeten doen. Soft Shell is een warme, drielaags constructie, waarbij het GORE-TEX® membraan verbonden is aan enerzijds een zachte, maar krachtige stof aan de buitenkant en een fleece-achtige lining aan de binnenzijde. GORE-TEX® Soft Shell zorgt voor meer bewegingsvrijheid in koude omstandigheden, omdat je minder lagen draagt. Bovendien beschermt het je tegen regen, wind en kou. Door ge gebruikte materialen heeft Soft Shell tevens een zeergoed ademend vermogen, waardoor je minder snel klam aanvoelt bij grote inspanningen.

GORE-TEX® Pro Shell

Voor de meest veeleisende of professionele buitensporters is er GORE-TEX® Pro Shell. Deze categorie is bedoeld voor de meest extreme omstandigheden, waarbij duurzaamheid en betrouwbaarheid van zeer groot belang zijn. Voor Pro Shell geldt dat het moet blijven presteren voor zeer lange tijd en onder zeer zware omstandigheden. Het materiaal is dan ook steviger en sterker dan enig ander gebruikt materiaal. Middels een twee- of drielaags constructie is een GORE-TEX® membraan verwerkt tussen een duurzame en slijtvaste buitenlaag en een vaak (verhoudingsgewijs) dikke onderlaag. Daarom wordt GORE-TEX® Pro Shell ook verkozen door berggidsen, extreme buitensporters (lange trekkings, klimmen, etc.) en andere mensen die verwachten dat ze in zeer slecht weer of in extreme omstandigheden terecht zullen komen.

Toepassingen van GORE-TEX®

Om duidelijk te maken dat het niet alleen om het materiaal zelf gaat, maar ook om de wijze waarop dat materiaal wordt toegepast, schept GORE™ ook meer duidelijkheid in de benaming van de toegepaste technologieŽn. GORE™ Comfort Mapping Technology zorgt er bijvoorbeeld voor dat een jack warm is op plaatsen waar meer warmte gewenst is en juist dunner (minder warm) op plaatsen waar het lichaam zelf voor voldoende warmte zorgt. De Extreme Wet Weather Construction betreft de wijze waarop het materiaal is gebruikt om bijvoorbeeld een jack te maken dat ook onder de meest extreme weersomstandigheden nog comfortabel draagt. Denk dan bijvoorbeeld aan dagenlange regenbuien in de Schotse hooglanden. Met de AIRVANTAGE® Insulation Technology bepaal je zelf hoe isolerend je jack is door simpelweg meer of minder warme lucht in het materiaal te blazen. Dankzij een vernuftig systeem wordt de lucht verspreid over het jack en kun je zo bepalen of het jack meer of minder isoleert. De nieuwe GORE™ Micro Grid Backer Technology zorgt tot slot voor een geheel nieuwe toepassing van de lining, waardoor het materiaal beter ademt, scheurvaster is, lichter van gewicht is en tevens prettig draagt. Deze laatste technologie zal worden toegepast in combinatie met GORE-TEX® Pro Shell.

Links

GORE-TEX®
Windstopper.co.uk
Gore.com
Gore Tex (Wikipedia)
European Outdoor Film Tour (Mammut/GORE-TEX®)
Kleding (Hiking-site.nl)
Mountain Hardwear GTX 2.5 Jacket (Hiking-site.nl)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }