foto

Cadeauboeken voor buitensporters

Met de feestdagen voor de deur is het tijd om het verlanglijstje op te stellen voor Sinterklaas en de Kerstman. In dit artikel een overzicht van leuke en mooie boeken die je cadeau kunt vragen als actieve buitensporter.

A loo with a view

A loo with a view (Luke Barclay)

Dit kleine compacte (Engelstalige) boekje zou elke buitensporter eigenlijk op z’n thuistoilet moeten leggen: een overzicht van de mooiste uitzichten vanaf toiletten over de gehele wereld. Luke Barclay maakte het zijn missie om toiletten te zoeken waar je met plezier nog even blijft nagenieten van uitzicht na de grote of kleine boodschap. Niet alleen uitzichten over weidse valleien of indrukwekkende bergtoppen, maar ook over drukke stationperrons en glazen wolkenkrabbers. Een heerlijk boekje om door te bladeren op het toilet, maar wellicht ook een inspiratiebron om tijdens een volgende grote boodschap in de bossen of bergen eens niet een volledig afgeschermd plekje achter de bomen op te zoeken, maar juist een plek met uitzicht…
ISBN: 9781905264230
Uitgeverij: Virgin books

SAS Surviva Guide

SAS Survival -special edition (John Wiseman)

Deze nieuwe uitgave van het wereldberoemde boek met overlevingstips van John -Lofty- Wiseman is uitgebracht in een speciale uitvoering. Het boekje is compact gehouden, opgeborgen in gecamoufleerd Cordura beschermhoesje en voorzien van een klein kompas. Een ideaal formaat en perfecte uitvoering dus om in je rugzak mee te nemen om bij het kampvuur of de hoofdlamp de verschillende technieken nog eens door te lezen. Deze kleine Engelstalige SAS gids telt bijna 400 pagina’s en bespreekt nagenoeg alle facetten van het overleven. Van het samenstellen van een overlevingspakket tot het vinden van voedsel in de natuur, van overnachten, navigeren en gered worden tot het omgaan met rampen: nagenoeg alles komt aan bod in die kleine boekje voor overleveraars.
ISBN: 9780007285129
Uitgeverij:HarperCollins Publishers

Mijn Pyreneeën

Mijn Pyreneeën (Ton Joosten)

Ton Joosten houdt van de Pyreneeën. Dat zal iedereen weten die al eens één van zijn vele wandelgidsen goed heeft doorgelezen. Maar hoewel het een cliché is: beelden zeggen nu eenmaal veel meer dan woorden en dus zette Joosten de kroon op zijn werk door met een schitterend fotoboek te komen. Een boek waarin hij ‘zijn’ Pyreneeën laat zien zoals hij ze zo graag ziet. Het boek bevat schitterende foto’s die de flora, fauna en cultuur van dit gebergte op indringende wijze laten zien. Voor liefhebbers van de Pyreneeën is dit boek een absolute must, voor liefhebbers van bergwandelen of bergen in het algemeen wellicht een aanzet om de Pyreneeën ook eens te bezoeken. Maar wees gewaarschuwd: Joosten is volledig verknocht aan de Pyreneeën en laat dat in zijn boek ook duidelijk zien en merken. Misschien wel op zo’n aanstekelijke manier dat je na het doorkijken van dit fotoboek ook nergens anders meer heen wilt…
ISBN: 9789059472556
Uitgeverij: Uitgeverij Atrium

A loo with a view

De nationale parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)

Michiel Roscam Abbing bezocht samen met fotograaf Tom van der Laan de twintig Nationale Parken die Nederland rijk is. In dit gebonden boek laten zij vervolgens in woord en beeld zien hoe mooi natuur in Nederland kan zijn. Niet door enkel mooie plaatjes met beschrijvingen op te nemen, maar daadwerkelijk de parken ‘uit te leggen’. Waarom ze zijn ontstaan, wat er leeft en wordt beschermd en hoe de toekomst van de parken er uit ziet. Want het beheer van natuur is een lastige taak, die tijd en geld kost en vooral om veel kennis en geduld vraagt. Het boek is zo niet alleen een prachtig boek om te lezen en te bekijken geworden, maar tevens een erg leerzaam boekwerk dat laat zien waarom we deze parken moeten koesteren.
ISBN: 9789021535128
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Op reis!

Op reis! (Craig Doyle (red.))

Wat is de beste tijd om naar X te gaan? Ik wil in maand Y twee weken weg, wat is mooi om te gaan zien? Zo maar vragen die je nog al eens ziet opduiken om fora met betrekking tot reizen. Deze lijvige reisgids van de ANWB helpt je een handje. Het boek is namelijk opgedeeld in maanden en toont vervolgens van elke maand wat een goede bestemming is om naar toe te gaan. En dat dan verdeeld naar gelang je eigen voorkeur: festivals en cultuur, onvergetelijke reizen, wonderen der natuur, luxe en romantiek, actief en avontuurlijk of reisjes met het gezin. Op die manier kun je dus snel zien of januari wel een goede maand is om de bossen van Romincka in Polen te bezoeken of dat je je reis naar de Griekse eilanden niet beter een maandje kunt vervroegen. Niet alleen ontzettend handig als naslagwerk, maar zeker ook een ideale inspiratiebron voor reizigers in spé.
ISBN: 9789018027674
Uitgeverij: ANWB Media

Links

Looswithviews.com
Survival-school.org
Pyreneen-online.com
Nationaalpark.nl
Anwb.nl
Denoorderzon.nl (reisboekhandel)
Boekrecensies


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }