foto

Hiking voor beginners

Wat is Hiking?

Sec bekeken is hiking wandelen in de breedste zin van het woord. Wandelen met een recreatief uitgangspunt waar de wandeltocht belangrijker is dan het te bereiken einddoel. Dit kan een wandeltocht op een doordeweekse middag zijn maar vaker wordt met hiking een meerdaagse tocht in de natuur bedoelt. Hiking wordt vaak in een adem genoemd met termen als overleven, "back to basic" en outdoor. Bij deze meerdaagse tochten wordt er genavigeerd, gekampeerd, geklommen en natuurlijk veel gewandeld. Je begrijpt wel dat een goede uitrusting heel essentieel is voor hiking.

De basisuitrusting - overnachten

Er gaat natuurlijk niets boven het eigen bed, maar de meeste Nederlanders hiken in het buitenland, dus zit het slapen in het eigen bed er niet in! Sommige hikers gunnen zich aan het einde van de dag een hotel of een pension, maar veel kiezen er echter ook voor om in een tent te overnachten. Het overnachten in een tent past goed bij het Hiking karakter en scheelt ook flink in de portemonnee. Omdat de tent elke dag mee op sjouw moet en tevens opgezet en opgebroken wordt is het goed om voor een eenvoudig op te zetten, lichtgewicht tent te kiezen. Op de website van campz.nl vind je een behoorlijk assortiment tenten.

De basisuitrusting - Kleding en schoeisel

Goede schoenen en sokken zijn ook essentieel voor een succesvolle hikingtocht! Bezit je geen goede schoenen dito sokken dan heb waarschijnlijk aan het einde van de dag je voeten onder de blaren. Zorg dus dat je een paar goede outdoor schoenen schoenen plus wandelsokken hebt. Ook zijn er speciale broeken, jassen, en zelf bodysuits te koop.

De basisuitrusting - Rugzakken en voedsel

En als laatste onderwerp behandelen we de rugzak en het voedsel. Alles wat je onderweg nodig hebt zit als het goed is in je rugzak, deze moet dus sterk, licht en groot genoeg zijn.

Je verbrandt veel energie tijdens het hiken dus neem voedsel met veel energie mee. Het liefste voedsel met veel koolhydraten. Maar nog belangrijker is voldoende vocht bij je te hebben, want het gevaar van uitdroging loert altijd. Neem dus ten alle tijde genoeg water of ander vocht mee. Op een lange hikingtocht drink je makkelijk 2 a 3 liter water.

Dit is de basis voor Hiking!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met:
www.campz.nl
Campz


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 02-12-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]