foto

Nepal NOW: Back on top of the World

Nepal NOW: Back on top of the World

Met deze slogan is de Nepal Tourism Board begonnen aan een promotie campagne om de toeristen weer terug te krijgen naar het Himalaya-land.De aardbeving heeft vele levens op zín kop gezet en het aantal toeristen is dit trekkingseizoen (oktober-december) met 50% vermindert. Toerisme is de grootste inkomstenbron waarvan vele families kunnen leven. De beste manier om Nepalezen te helpen is om te gaan, visit Nepal Now!

Nepal is weer veilig. Simpel gezegd, de spanning is de grond uit en de boel is weer recht gezet. Ook het aantal naschokken is geminimaliseerd. En uiteindelijk is 20% van het land getroffen, de overige gebieden zijn niet geraakt door de aardbeving. Van de 35 trekkingroutes zijn er 2 ernstig getroffen.

De populairste routes: De meest favoriete gebieden als Annapurna en Everest zijn volledig bereikbaar. In de Everest-regio zijn 80% van de getroffen lodges weer volledig opgebouwd. Het Manaslu-gebied is via een alternatieve aanlooproute bereikbaar, alleen mogelijk met tententrek. Mustang is volledig bereikbaar. Wel zijn er een aantal kloosters beschadigd. Langtang is zeer zwaar getroffen door een sneeuw- en ijslawine en nog niet toegankelijk. Het is de vraag of het gebied volgend voorjaar al bereikbaar is.

Nepal NOW: Back on top of the World

Kathmandu draait weer op volle toeren. De media-beelden, direct na de aardbeving, gaven de indruk dat de hele stad in puin ligt. Maar het grootste gedeelte van de stad staat er nog gewoon. En op vele plekken kan je niet zien dat er een aardbeving is geweest.

De hotels, restaurants en de winkels in toeristische wijk Thamel zijn weer geopend. Van de 8 UNESCO World heritage sites hebben er 2 zware schade geleden. De boeddhistische stupa Boudnath en de tempel Pashupatinath zijn gewoon te bezoeken. Swayambunath wordt gerestaureerd, maar is wel open voor bezoekers.

Dus, als je al plannen had om Nepal te bezoeken, dan is er geen reden om deze te wijzigen. Nepalezen zullen je dankbaar zijn en hun onmeetbare gastvrijheid nog vergroten vanwege je bezoek. Steun de bevolking van dit prachtige land en : Visit Nepal Now!

Bronvermelding: www.nepalnow.org en G. Sherpa

Nepal NOW: Back on top of the World

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 02-12-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]