foto

Osprey shop-in-shop bij Bever Houten

Wie deze zomer de Bever winkel in Houten heeft bezocht zal het niet zijn ontgaan: het merk Osprey wordt er zeer compleet vertegenwoordigd. Reden voor mij om een bezoek aan de winkel te brengen en mij eens uitgebreid te laten voorlichten over het merk.

Het merk Osprey

Osprey is een merk dat al ruim 40 jaar op de markt is. Het merk heeft er vanaf het begin naar gestreefd om innovatief te zijn en rugzakken van een zeer hoge kwaliteit te maken. Vooral in de afgelopen jaren is het merk echter flink gegroeid. Iets dat niet alleen is te zien aan het grote aantal awards dat het merk in de wacht weet te slepen, maar ook de vele rugzakken die je van dit merk in ‘het wild’ tegenkomt. En heel vreemd is dat niet, want de rugzakken van Osprey hebben zeker op het gebied van comfort een enorme inhaalslag gemaakt. Door op een innovatieve manier het rugpand van vooral de grotere rugzakken te verbeteren heeft het merk veel nieuwe ‘fans’ kunnen winnen. Het zogenaamde AntiGravity 3D rugpand van de modellen Atmos en Aura heeft zo’n beetje alle belangrijke internationale awards in de wacht gesleept die er te winnen zijn op het gebied van outdoorrugzakken. Bovendien kunnen consumenten sinds afgelopen jaar dankzij de gratis verkrijgbare PackSizer app voor smartphones exact de juiste maat rugzak vinden.

Osprey shop-in-shop bij Bever Houten

Osprey shop-in-shop

Zoals gezegd bezocht ik de Osprey shop-in-shop in de Bever-vestiging in Houten. De rugzakkenafdeling van de winkel is te vinden op de bovenverdieping. Het Osprey-assortiment neemt zo’n beetje de helft van het oppervlak van deze rugzakkenafdeling in beslag. Nagenoeg het gehele assortiment van Osprey is er te vinden. Niet alleen de grote rugzakken voor meerdaagse tochten, maar ook dagrugzakken, reistassen, kinderdragers en accessoires. Op het gebied van accessoires heeft Osprey de afgelopen tijd haar assortiment flink uitgebreid, onder andere met lichtgewicht organizerzakken en praktische toillettassen. Maar ook op het gebied van kinderdragers en reistassen hebben ze veel vooruitgang geboekt voor wat betreft het verlagen van het gewicht en het verhogen van het draagcomfort. Maar de nadruk ligt uiteraard op de rugzakken voor korte en lange tochten.

De juiste maat dankzij de PackSizer app

In 2014 introduceerde Osprey een speciale app voor smartphones: de PackSizer. Met deze app kunnen consumenten middels het maken van een foto gemakkelijk de juiste maat rugzak selecteren. Daarbij heb je overigens wel de hulp van iemand anders nodig, want de foto dient van een afstand van opzij gemaakt te worden. Door vervolgens enkele vaste meetpunten op het lichaam aan te wijzen op de foto weet de PackSizer feilloos welke maat rugzak je nodig hebt. Dat de app ook daadwerkelijk goed werkt heb ik zelf inmiddels ondervonden door vóór mijn bezoek een foto te laten maken en voor enkele Osprey-modellen te kijken welke maat ik nodig zou hebben. In de winkel bleken deze inderdaad prima te zitten.

Osprey shop-in-shop bij Bever Houten

In de winkel passen noodzakelijk?

Dat in de winkel uitproberen of de rugzakken daadwerkelijk comfortabel waren is voor mij persoonlijk een absolute noodzaak. Met de opkomst van online shoppen kiezen steeds meer mensen ervoor om voornamelijk op basis van de laagste prijs te kijken waar ze een product kopen. Maar iets fundamenteels als een rugzak is naar mijn idee een product dat je ook daadwerkelijk wilt voelen, wilt vergelijken en wilt uitproberen. En dat overigens niet alleen vanwege de maat. In het geval van de Osprey shop-in-shop heb je direct de mogelijkheid om verschillende modellen te proberen. Bijkomend voordeel van uitproberen in een winkel is dat er in de regel altijd testgewichten aanwezig zijn voor in de rugzak. Een rugzak puur op het oog en zonder deze te belasten uitkiezen is dan ook niet slim. In de winkel kun je verschillende rugzakken (laten) vullen met bijvoorbeeld 10, 15 of 20 kilo aan gewicht en er vervolgens een beetje mee rondlopen. In combinatie met het advies van een specialist uit de betreffende winkel kom je zo tot een weloverwogen keus. En de uiteindelijk gekozen rugzak zou daarmee zo maar anders kunnen zijn dan de rugzak waarvoor je eigenlijk naar de winkel ging.

Relevante links bij deze advertorial

Osprey
Bever Houten
Osprey op bever.nl
PackSizer op iTunes
PackSizer op GooglePlay


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 02-12-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]