Dit is de virtuele expositie van Menno Boermans. Wil je meer weten over het foto-werk van Menno, dan kun je zijn site bezoeken..

2004 was een bewogen jaar voor Menno Boermans. Hij beleefde hoogtepunten in zijn klim en fotocarriere -o.a. een expeditie naar Pakistan- maar dit jaar wordt voor hem ook gekenmerkt door verdriet. In januari overleed vriend en klimmaat Maikel van Sundert bij een ongeval in Zwitserland. Nu de grote inspirator er niet meer was, verdween ook snel de lol van het steile ijsklimmen.
Daarna was Menno nog meerdere malen van dichtbij getuige van de keerzijde van de klimsport. In Verbier brak hij zijn hand, in Chamonix werd hij op een haar na niet geraakt door twee vallende klimmers, op de Broad Peak nam hij deel aan een levensreddende reddingsoperatie van een Franse klimmer met zeer ernstig hersen- en longoedeem en op het moment suprême besloot hij om met zijn maatje Bob de Kort af te dalen, toen deze ook last kreeg van een beginnend hersenoedeem. In september maakte hij tenslotte een reportage over de reddingsdienst van Zermatt. Menno: "Het is een cliché, maar het hoort erbij. Onze sport beoefenen we vaak 'op het randje van'. Raar idee, maar het vergroot ook wel de intensiteit van het geluk."

screensaver Download deze virtuele expositie als screensaver!


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }