Dit is de virtuele expositie van Marco Meijerink. Surf eens naar www.marcomeijerink.nl en laat je inspireren voor je volgende tocht.

Marco Meijerink, geboren in 1970 in een klein dorpje in Drenthe. Ver verwijderd van alles wat werelds lijkt. Uitgestrekte landbouwvelden, een lokale dorpsschool en één keer per dag melk halen bij de buren. Mooi, geborgen maar ook klein.
De wereld leek open te gaan toen hij op veertien jarige leeftijd op de fiets naar Achterveld fietste. Kilometers onbeperkte mogelijkheden. Landschappen vol kleuren, mensen met andere dialecten, geluiden die prikkelen, beelden die stil lijken te staan. 160 kilometer fietsen en eenmaal aangekomen te ziek om terug te gaan. Een zinderende ervaring.
Vanaf die fietstocht naar Achterveld gaat het snel verder. Met het ouder worden rijken de bestemmingen verder en extremer. In 1995 vertrekt Marco samen met zijn vriendin Lisette Verzijl voor een fietstocht van 32000 kilometer van Nederland naar Nieuw-Zeeland. Een paar jaar daarop doen ze het nog een keer. Ook weer 32000 kilometer maar dan door Afrika, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid Amerika. Daar tussendoor maken zij de meest uiteenlopende reizen.
Hoe verder Marco reist hoe meer hij stil blijft staan. Fotograferen als middel om te kijken. Fotograferen als middel om te zien, een middel om te begrijpen. De camera als verlengstuk van zijn beelden vermogen. Marco gebruikt de camera om in contact te komen met mensen. Niet om plaatjes te schieten maar om in gesprek te komen.
Door het reizen per fiets komen Marco en Lisette door de meest uiteenlopende gebieden. Niets staat in de weg om opgenomen te worden door het landschap. Voelen, ruiken, ervaren om dat om te vormen tot eerlijke beelden.

screensaver Download deze virtuele expositie als screensaver!


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]