foto

Goodies: win ťťn van de twee Granger's reinigings- en onderhoudspakketten

Grangerís bestaat al 70 jaar en zij waren de eersten die een milieuvriendelijke, op water gebaseerde, stof gebruikten om kleding en schoenen weer waterdicht te maken. Inmiddels is het assortiment van Grangerís uitgegroeid tot een volwaardige lijn producten om kleding, schoenen en tenten te reinigen, onderhouden en te beschermen tegen weersinvloeden. Grangerís gebruikt de zelfde werkzame stof die W.L. Gore gebruikt voor het impregneren van zijn producten. Grangerís wordt dan ook onder andere aanbevolen door topmerken als ArcíTeryx, Mountain Equipment en Sprayway.

Het assortiment

Granger's reinigings- en onderhoudspakkettenHet assortiment van Grangerís is zo breed dat bespreking van alle producten wat ver zou gaan. Daarom enkele highlights uit hun footwear- en clothing-lijn:

2-in-1 Cleaner/Proofer

Met de 2-in-1 cleaner en proofer sla je twee vliegen in ťťn klap: niet alleen wordt je kleding weer brandschoon, maar tevens wordt de waterafstotendheid weer duurzaam hersteld. En dat alles in ťťn wasbeurt. Het voordeel van een combinatie-product als dit zal duidelijk zijn: niet alleen bespaar je tijd, maar ook energie en water. Bovendien hoef je de kleding op slechts 30į Celsius te wassen om al een effectieve behandeling toe te kunnen passen. De waterafstotende werking van 2-in-1 blijft maar liefst 10 wasbeurten aanwezig.

Sunshield

Ook in de media wordt steeds meer aandacht besteed aan het feit dat je niet zo maar in de zon moeten lopen in de zomer. UV-werende kleding is nodig om je huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Met de Sunshield wash-in kun je de UPF-waarde van je kleding verbeteren. Met andere woorden: je kleding beter bestand maken tegen de schadelijke UV-stralen en daarmee dus helpen je huid te beschermen.

Footwear Cleaner

Om je schoenen schoon en in vorm te houden moet je ze regelmatig reinigen. Daarbij is het beter om zeep te gebruiken die niet schadelijk is voor het materiaal waar je schoenen van gemaakt zijn. De Footwear Cleaner is een gel die daarom het beste gebruikt kan worden om je schoenen schoon te maken. Het flesje is voorzien van een ingebouwde spons, zodat je het direct op de schoen kunt toepassen. Daarna afspoelen met water en je schoenen zien er weer als nieuw uit. De gel is overigens water-based en biologisch afbreekbaar.

Footwear Leather Conditioner

Als je schoenen eenmaal schoon zijn moet je zorgen dat ze ook beschermd blijven tegen water en vuil. De Leather Conditioner doet precies dat. Na behandeling met de Conditioner is het leer van je schoenen beter waterdicht, beschermd tegen bijvoorbeeld olievlekken en weer helemaal klaar voor een volgende tocht.

Footwear Odour Eliminator spray

Iedereen kent wel de onaangename geur die uit een paar wandelschoenen komt na een weekend lang op pad te zijn geweest. Ook al maak je de schoenen goed schoon en reinig je de inlegzolen, dan nog blijft er altijd wel een onprettig geurtje hangen. Met de Odour Eliminator Spray verdrijf je die geur met een simpele vingerbeweging: even sprayen en je schoenen ruiken weer fris .

De prijsvraag

Bij deze prijsvraag maakte je kans om zelf kennis te maken met de kwaliteit en het gemak van Grangerís. Er werden namelijk twee complete pakketten weggegeven ter waarde van ruim 100 Euro elk, bestaande uit verschillende middelen om je kleding en schoenen te reinigen, te onderhouden en te beschermen.

Vraag: Voor Grangerís is niet alleen de duurzaamheid van de werking van hun producten belangrijk, maar ook de duurzaamheid van het milieu (sustainability). Daarom was Grangerís het eerste onderhoudsmiddel dat voldeed (en nog steeds voldoet) aan een zware milieu ISO-norm. Welke ISO-norm is dat?

 


De winnaars van deze prijsvraag waren Marielle Simons en Marcel Hoff!

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Matterhorn BV, importeur/groothandel van Granger's.

NB: de site van Granger's is al volledig vernieuwd voor het komende seizoen en toont de producten al in hun nieuwe verpakking. De Granger's producten die nu in de winkels liggen hebben dus een andere verpakking (zoals op de foto's op deze pagina te zien is). Elk te winnen pakket bestaat uit: Wash-in Cleaner Plus, XT - Spray Waterproofer, 2-in-1 Cleaner/Waterproofer, Sunshield, Footwear Proofer aerosol, Footwear Conditioner aerosol, Footwear Leather Conditioner, Footwear Nubuck & Suede waterproofer, Footwear Cleaner en Footwear Odour Eliminator spray.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }