foto

Goodies: win een Lowe Alpine Cerro Torre 65+20 (TFX)

Dit jaar bestaat Lowe Alpine 40 jaar. 40 jaar van voorop lopen als het gaat om rugzakontwerp. De Cerro Torre is dan ook een klassieker onder de rugzaklopers, overal ter wereld kom je ze tegen. Maar dit jaar heeft Lowe Alpine de klassieker in een modern jasje gezet: de Cerro Torre 65+20 is namelijk uitgevoerd met het splinternieuwe TFX-rugsysteem!

Lowe Alpine Cerro Torre 65+20 (TFX)De Cerro Torre kan met recht een legendarische rugzak worden genoemd. Het model is inmiddels vele malen onderscheiden en elk jaar weer is het Lowe Alpine gelukt om de rugzak nog verder te verbeteren. De karakteristieke hoge, smalle vormgeving is uiteraard bewaard gebleven, maar op detailniveau is de rugzak aan alle kanten telkens weer beter aangepast aan de wensen van de moderne buitensporter. Nieuw voor 2007 is de uitvoering met het TFX-rugsysteem. Dit systeem werd eind 2006 geïntroduceerd en wordt nu voor het eerst toegepast op het Cerro Torre model.

Bijzondere aan het TFX-systeem is de hoge mate van verstelbaarheid van het rugpand aan de persoonlijke wensen en lichaamsvorm van de drager. Bij de basisversie van TFX (TFX 5) zijn de schouderbanden en het rugpand zeer nauwkeurig aan te passen aan de ruglengte van de drager (Torso Fit). Bij TFX 7 komt daar ook nog eens Torso Motion bij: een heupgordel die op natuurlijke wijze meebeweegt met het lichaam en zo de rugzak perfect in balans houdt op de rug. Hierdoor voelt de rugzak onder alle omstandigheden comfortabel aan, ook tijdens klauteren of afdalen. In de meest uitgebreide versie (TFX 9) is er vervolgens ook nog Micro Adjust toegevoegd. Dit kun je het best vergelijken met het lendekussen in de luxe autostoelen: middels een pompje kun je het rugpand bij de onderrug meer of minder bol maken en zo het draagcomfort verhogen. Bovendien kun je zo het rugpand aanpassen aan het terrein (stijgend of dalend) en aan het feit of je veel of weinig kleding draagt. De Lowe Alpine Cerro Torre 65+20 is overigens uitgevoerd met TFX 7.

Maar naast het TFX-rugpand heeft de Cerro Torre 65+20 uiteraard nog veel meer interessante features. Zo kun je via het front-panel in de rugzak komen en dus gemakkelijk bij je spullen in de rugzak zonder het topvak te hoeven openen. Een elastisch koord op de achterkant kan prima gebruikt worden om bijvoorbeeld je jas achter te stoppen, terwijl je tent-stokken zonder problemen in de lange vakken van de rugzak kwijt kunt. Voor extra stabiliteit zijn er aan de zijkant van de heupgordel zogenaamde stabilizers geplaatst: straps om de rugzak beter tegen je onderrug te plaatsen.

Verder kun je natuurlijk een hoop kwijt in deze 65 + 20 liter rugzak. Niet alleen in de rugzak zelf, waarbij natuurlijk is gedacht aan een apart vak voor je hydratie-systeem, maar ook aan de buitenkant. Denk daarbij aan slimme elastische koorden om wandelstokken achter te bevestigen en een handige meshpocket om je drinkfles in op te bergen. Bovendien komt de Cerro Torre standaard inclusief reflecterende regenhoes.

Wilde jij deze legendarische rugzak graag winnen, dan had je naar de site van Lowe Alpine Benelux moeten gaan voor het antwoord op de volgende vraag:

Zoals gezegd bestaat Lowe Alpine dit jaar 40 jaar. Maar de Cerro Torre is eigenlijk ook jarig. Hoe oud is dit model dit jaar geworden?

 


De winnaar van deze prijsvraag is Maurice de Ketele. Maurice dient zich vr 15 april 2007 te melden om het recht op de prijs niet te verliezen!

Let op: in de gegeven hint bleek (gedurende enkele dagen) een fout te staan, waardoor het correcte antwoord 15 jaar leek te zijn. Alle inzendingen met als antwoord 15 jaar gedurende die dagen zijn ook goed gekeurd en meegenomen in de trekking van de uiteindelijke winnaar!

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Lowe Alpine Benelux.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]