foto

Goodies: win een Mountain Equipment Helium 600

Na een lange dag hiken is er niks zo lekker dan na het eten lekker warm te liggen in je slaapzak. Heb je natuurlijk wel een goede slaapzak nodig. Of een hele goede, zoals de Helium 600 van Mountain Equipment, die je warm houdt tot ruim onder het vriespunt. De slaapzak valt namelijk in de door Mountain Equipment gedefinieerde slaapzone van +15 tot -12°Celsius, maar heeft volgens de EN normering een extreemwaarde tot wel -25°Celsius (hoewel dat uiteraard de absolute extreemwaarde is waarin je kunt overleven zonder onderkoeld te raken). En dat bij een gewicht van slechts 1060 gram!

Mountain Equipment Helium 600De Helium 600 van Mountain Equipment bevat alle features die de kwaliteit van het merk onderstrepen. Denk hierbij aan de Bullseye Baffle, het voeteneind van de slaapzak dat bestaat uit 5 ronde met dons gevulde compartimenten. Een onopvallend feature wellicht, maar hierdoor blijft de warmte bij je voeten veel beter bewaard. Datzelfde voeteneind is overigens aan de bovenkant zo'n 5 centimeter langer waardoor je voeten net iets meer ruimte hebben als je op je rug ligt: een stuk comfortabeler dus.

Maar met alleen een goed ontwerp kom je er uiteraard niet: de Helium 600 van Mountain Equipment is gemaakt van materialen van superieure kwaliteit. Zo bestaat de buitentijk uit HE 30.rs, een zeer lichte, ademende ripstop die exclusief door Mountain Equipment wordt gebruikt. Het materiaal is tevens voorzien van een DWR-finish, om de slaapzak duurzaam te beschermen tegen vocht van buiten af.

Onder deze buitenlaag zit het dons: 700+ vulkracht in een verhouding van 93/7 (dons/veren). Het dons dat Mountain Equipment gebruikt wordt zeer streng gecontroleerd en is van de beste kwaliteit.

De driekwart rits waarmee de slaapzak is uitgevoerd is voorzien van een donsgevulde tochtslurf om warmteverlies te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de dikke schouderkraag, die door zijn dikte tevens voor extra comfort zorgt. Van binnenuit kun je deze overigens gemakkelijk aantrekken middels de trekkoorden die van kleurcodes zijn voorzien.

Uiteraard wordt de Helium 600 geleverd inclusief een stuffzak om 'm in op te bergen.

Had jij deze winterse slaapzak (regular, rits rechts) graag willen winnen, dan had je naar de site van Mountain Equipment moeten gaan voor het antwoord op de volgende vraag:

Om er zeker van te zijn dat er geen zogenaamde 'cold spots' ontstaan, wordt het dons in de slaapzak in aparte compartimenten geplaatst. Maar hoe noemt Mountain Equipment deze speciale techniek eigenlijk?

 


De winnaar van deze prijsvraag was Pieter Bouman.

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Matterhorn, de agent van Mountain Equipment in de BeNeLux.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 23-05-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]