foto

Goodies: win een paar Salomon Techamphibian

Ook zo moe van steeds weer je schoenen uit moeten doen als je even een riviertje door moet waden? Dan zijn Salomon Techamphibians het antwoord. Deze zeer snel drogende schoenen zijn namelijk ideaal voor lichte daghikes waarbij je geregeld door het water loopt, en daardoor natuurlijk ook perfecte canyoning-schoenen.

Salomon TechamphibianDe Salomon Techamphibians zijn uitgevoerd met een enkel-laags mesh (gaas) waar het water zonder problemen door naar binnen en buiten kan stromen. Geen soppende geluiden dus na het doorwaden van de rivier, want het water loopt gewoon direct uit je schoenen. Daardoor zijn ze heerlijk fris op zomerse dagen, maar zeker ook ideaal voor de mensen die zich nog al eens langs watervallen en rivierbeddingen laten meevoeren: de canyon-liefhebbers. Dankzij de zachte achterkant kun je ze ook even snel aanschieten (waarbij de achterkant/hiel gewoon platklapt), zonder het quickfit-lacing system te hoeven gebruiken. Dat laatste is overigens ook een summum van gemak: gewoon even met één vinger aantrekken en je schoen zit perfect vast aan je voet.

Maar met een waterdoorlatende bovenlaag heb je natuurlijk niet voldoend. Juist in vochtige omstandigheden wil je de extra zekerheid van voldoende grip. Ook dan ben je bij de Salomon Techamphibian aan het goede adres: want de zolen zijn gemaakt van een bijzondere samenstelling die uitglijden op natte oppervlakten nagenoeg geheel uitsluit. Het ontwerp is er op gericht dat je maximale grip hebt op natte rotsen of bijvoorbeeld het dek van een boot. De ideale waterschoen dus!

Voor extra comfort wordt gezorgd door sneldrogend textiel en kunststof dat op strategische punten in de schoen is verwerkt, samen met de EVA middenzool. Een verstelbare strap op de hiel zorgt verder voor een perfecte afstelling van de schoen om je voet, zodat je niks hebt om je zorgen over te maken als je de schoen gebruikt om even van de gebaande paden af te wijken en een stukje gaat klauteren.

Het feit dat de Salomon Techamphibian gemaakt zijn van een waterdoorlatend mesh heeft nog een groot voordeel: gewichtsbesparing. En dat in combinatie met het feit dat je de mesh goed plat te drukken is, is interessant nieuws voor de backpackers die op zoek zijn naar een goede reisschoen om mee te nemen naar vochtige oorden als in Azië: de Salomon Techamphibian is namelijk een prima reisschoen die je in het zijvak van je rugzak kunt opbergen om mee te nemen als extra paar.

De Salomon Techamphibian is er trouwens in zowel een heren- als damesmodel en in totaal zijn er voor elk 8 verschillende kleurencombinaties waar je uit kunt kiezen.

Opsite van Salomon Outdoor was het antwoord te vinden op de volgende vraag:

Salomon maakt als één van de weinge fabrikanten ook schitterende soft shell schoenen. Hoe heten hun soft shell schoenen uit het Nordic Walking segment?

 


De winnaar van deze prijsvraag was Christa Zomerdijk.

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Salomon Nederland.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }